Vijf redenen om naar Destiny 2 Shadowkeep uit te kijken

  De release van Destiny 2 was niet om over naar huis te schrijven, maar sinds de lancering van Forsaken-uitbreiding gaat het weer goed met de looter shooter van Bungie. Binnenkort komt alweer de tweede expansion pack uit en wij hebben vijf redenen op een rijtje gezet waarom je uit moet kijken naar de release van Destiny 2 Shadowkeep.

  Destiny 2 New Light en de overstap naar Steam

  Tot voor kort was Activision de uitgever van de Destiny-franchise, maar er is een einde gekomen aan de samenwerking tussen Bungie en het grote Amerikaanse bedrijf. Dat betekent voor PC-spelers dat Destiny 2 vanaf de release van Shadowkeep niet meer te spelen is via Battle.net, maar via Steam.

  Daar komt ook de lancering van Destiny 2 New Light bij kijken. Dit klinkt als een nieuwe game, maar het is de naam voor de basisgame van Destiny 2 die vanaf 1 oktober compleet gratis te spelen zal zijn op alle beschikbare platformen. Als spelers de andere content willen spelen, zoals Forsaken of Shadowkeep, dan moeten ze wel de uitbreidingen apart kopen.

  Terug naar de maan

  In Destiny 2 Shadowkeep zullen spelers weer afreizen naar de maan. Het is een bekende plek voor veteranen van de franchise, want in de eerste Destiny was het ook al een iconische locatie om te bezoeken. Destijds zorgde de Hive voor veel problemen, maar die leken opgelost toen Crota werd verslagen in de raid Crota’s End.

  Dat blijkt dus niet het geval, want in Shadowkeep is het gevaar van de Hive terug en blijkt er nog meer aan de hand te zijn. Zo is er een enorm duister kasteel uit de grond gestampt, komt er een groene gloed uit barsten in de grond en worden de Guardians geconfronteerd met levensechte nachtmerries. Spelers zullen hun krachten moeten bundelen met Eris Morn, ook een bekende voor oudgedienden, om de Hive en de mysterieuze kracht te verslaan.

  Interessante nieuwe Exotics

  Uiteraard gaat het vechten tegen de Hive gepaard met veel loot drops en kunnen spelers zich klaarmaken voor een aantal interessante nieuwe Exotics in Destiny 2 Shadowkeep. Bungie heeft de wapens nog niet officieel uit de doeken gedaan, maar in de gameplaybeelden hebben we een paar toffe schietijzers voorbij zien komen.

  Zo is er bijvoorbeeld een hand cannon die een flink gat in vijanden achterlaat, maar hier zit wel een prijs aan verbonden. Wanneer jij er te snel mee schiet, vlieg je namelijk zelf in de fik! Of wat te denken van een boog die explosieve pijlen afschiet waarmee de slachtoffers letterlijk de lucht in worden geblazen. Een nieuwe trace rifle die een duidelijke critical spot markeert op een vijand, lijkt bovendien perfect voor sterke bazen.

  Nieuwe raid in de Black Garden

  Een nieuwe uitbreiding betekent natuurlijk ook een nieuwe raid, waar de Exotics perfect van pas komen - en waar je er natuurlijk ook één kan vinden. Met Forsaken kregen we de moeilijkste raid tot nu toe en het lijkt erop dat Destiny 2 Shadowkeep daar nog een schepje bovenop doet.

  Voor de nieuwe raid reizen spelers namelijk af naar de Black Garden, een gedeelte dat de Garden of Salvation heet om precies te zijn. De tuin wordt gezien als de geboorteplaats van de Vex en huisvest hun sterkste wezens. In het midden van de tuin zit bovendien een entiteit van de Darkness en er wordt met de mysterieuze invloeden op de maan ook gehint naar de aartsvijand van de Traveler. Zullen we in de raid meer te weten komen over deze onnatuurlijke kracht?

  Destiny 2 Shadowkeep introduceert meer RPG-elementen

  Nu Bungie geen onderdeel meer is van Activision heeft de ontwikkelaar volledige zeggenschap over Destiny 2 en dat lijkt meteen invloed te gaan hebben op Shadowkeep. Bungie wil namelijk meer RPG-elementen stoppen in de titel, die bijvoorbeeld ook aanwezig waren in de eerste Destiny.

  Zo zullen we met Destiny 2 Shadowkeep de terugkeer zien van statistieken met het Armor 2.0-systeem. Stukken bepantsering zullen nu statistieken hebben als Intellect, Resilience en Strength, waarmee spelers helemaal hun eigen build in elkaar kunnen zetten. Wil je bijvoorbeeld een melee build maken, dan is Strength een statistiek om je op te richten. Shadowkeep laat ook Artifacts terugkeren. Deze voorwerpen kan je bij je dragen om ze te levelen en met elk nieuw level kan je krachtige bonussen vrijspelen.

  Een gloednieuwe toevoeging zijn daarnaast Finishing Moves. Wanneer een vijand een bepaalde threshold heeft bereikt, kan je hem executeren. Dat kost een bepaalde hoeveelheid Super-energie en je bent tijdens de actie kwetsbaar, maar het kan verschillende voordelen opleveren - naast het stijlvol afslachten van de vijand natuurlijk. Zo kan je bijvoorbeeld munitie genereren voor je hele Fireteam. Nog even en geen enkele Guardian is meer hetzelfde in Destiny 2.

  Destiny 2 Shadowkeep komt op 1 oktober uit voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.