De Xbox One Tips & Tricks die je moet weten

Article
maandag, 08 september 2014 om 17:24
xgn google image
De Xbox One is eindelijk officieel uit in Nederland! We hebben een flinke tijd moeten wachten (al hadden genoeg gamers de console al geïmporteerd). Maar nu de officiele release voorbij is, zullen er flink wat gamers voor het eerst met de Xbox One aan de slag gaan. Voor hun zetten we de handigste tips en trucjes op een rijtje.
Met de Xbox One kun je tal van dingen doen. Niet alleen gamen, maar ook Netflix kijken, op internet browsen, muziek luisteren, games streamen, eigen opnames maken, en nog veel meer. Helaas spreken niet alle functies meteen voor zich. Daarom lees je in dit artikel hoe je enkele bekende problemen en lastige functies kunt omzeilen en onder de knie krijgen.

1. Zet je games naar het Engels

In Nederland spelen wij graag onze games in de originele taal: het Engels. Immers spreken we dat allemaal prima en zijn de voice-overs en teksten dan regelmatig beter. Helaas zet de Xbox One je games allemaal automatisch in het Nederlands.
Dit is makkelijk op te lossen: zet je regio om naar een Engelse via de volgende stappen:
  1. Ga naar Mijn games en apps in het hoofdmenu.
  2. Ga naar Apps en dan Instellingen.
  3. Ga naar System.
  4. Selecteer Taal en locatie.
  5. Kies daar als taal Engels en als regio bijvoorbeeld de Verenigde Staten.
  6. Druk op 'Restart now' en je Xbox zal opnieuw opstarten in het Engels.
Let wel op! Door het veranderen van de regio zul je voortaan ook de Xbox Live Store van de andere regio krijgen. Wil je iets in de Nederlandse Store kopen, dan moet je even je regio tussendoor omwisselen.
24481

2. Luister naar je eigen muziek

De Xbox 360 had een handige functie om in elke game je eigen muziek te luisteren. Deze custom soundtracks zijn in de Xbox One helaas verdwenen. Wellicht dat deze functie later nog terugkomt bij een update, maar voor nu is er een omweg.
Op de Xbox One kun je namelijk handig apps aan de zijkant van je game Snappen. Dit kan ook met Xbox Music, de muziekapplicatie van de Xbox One. Download eerst de Xbox Music app vanuit de Store. Start de app op en begin je muziek. Je krijgt gratis een 30 dagen trial, dus je kunt in die tijd oneindig muziek luisteren.
Daarna ga je terug naar het dashboard en start je je game op. Je zult merken dat de muziek stopt. Schakel echter terug naar het dashboard nu je game draait, kies de optie Snappen en daar Xbox Music. De muziek zal nu verder spelen.
Groot nadeel: je geeft nu een stuk van je scherm op, waardoor je minder ruimte voor je game hebt. Ook is Xbox Music regiogebonden. Heb je dus je Xbox One op een andere regio staan dan je Microsoft account, dan zul je deze niet kunnen opstarten.
Er wordt gewerkt aan een update waarmee je ook muziek vanaf je USB-apparaten kunt afspelen, waardoor je geen Xbox Music abonnement nodig hebt. Wanneer deze komt is echter nog niet bekend.
24482

3. Download je games 's nachts en in stand-by

Xbox One kopers die een game bij hun console hadden, kregen deze waarschijnlijk in de vorm van een downloadbare code. Dat betekent dat je deze in de Xbox Store kunt inwisselen voor de game. Erg makkelijk natuurlijk, maar ook met een groot nadeel: de downloadtijd.
Een game als Destiny is al 18 GB, maar sommige spellen zijn nog groter. Zo moet je voor Forza Motorsport 5 een enorme 40 GB downloaden. Dat duurt wel even. Daarom kun je deze games 's nachts downloaden, zonder dat je Xbox One helemaal aan staat.
Wanneer je voor het eerst je Xbox One opstartte, kon je kiezen om de console in de energiemodus Stand-by of Energiebesparing wilde hebben. Om dit te controleren doe je het volgende:
  1. Ga naar Mijn games en apps.
  2. Kies voor Apps en dan Instellingen.
  3. Ga naar Aan/uit en opstarten.
  4. Onder energiemodus selecteer je Stand-by.
  5. Wees er zeker van dat Updates automatisch downloaden aangevinkt staat.
Wanneer je nu je Xbox One afsluit, zal deze in stand-by doorgaan met downloaden. Zet al je downloads in de wachtrij en de volgende ochtend zijn ze allemaal klaar.
24483

4. Begin je gamecollectie met EA Access

Nieuwe Xbox One eigenaren zullen waarschijnlijk al een bundel hebben gekocht met wat games. Maar het is altijd handig om een paar extra spellen voor een klein prijsje te krijgen. EA Access biedt hiervoor uitkomst.
Met EA Access sluit je een abonnement af voor 3,99 euro per maand of 24,99 euro per jaar. Je kunt een abonnement afsluiten door de EA Access Hub te downloaden uit de app-sectie van de Xbox Store. Daarna krijg je direct toegang tot de games uit de Kluis. Op dit moment zijn dat:
  • Battlefield 4
  • FIFA 14
  • Madden NFL 25
  • Need for Speed: Rivals
  • Peggle 2
Daarnaast krijg je 10% korting op al je digitale aankopen van EA en vijf dagen eerder toegang om games alvast voor de releasedatum uit te proberen.
24484

5. Type sneller met Xbox One Smartglass

Op de Xbox One sta je in contact met al je Xbox Live vrienden. Heel leuk natuurlijk, maar soms ook wat lastig als je midden in een game zit. Zeker berichtjes typen op het toetsenbord van de Xbox One kan nogal wat tijd in beslag nemen. Download daarom de Xbox One Smartglass app voor je telefoon. Via de app kun je makkelijk berichtjes sturen.
Ook kun je met Smartglass je console zelf aansturen, door menu's bladeren, achievements bekijken en meer. Erg handig om te gebruiken wanneer je je game-ervaring niet te lang wilt verstoren of een film niet wilt pauzeren.
24485

6. Stel je televisie goed af

Deze tip geldt voor alle spelcomputers, maar nog eens extra voor de Xbox One. Het zal je misschien opgevallen zijn dat er een verschil in kleuren is tussen games op de Xbox One en PlayStation 4. Hierdoor lijken Xbox One games iets meer van het scherm te spatten en meer kleur te hebben. Het is een persoonlijke smaak of je hiervan houdt, je game-ervaring zal het in ieder geval niet verstoren.
Wat het wel kan verstoren, is dat donkere plekken in games extra donker zijn. Daardoor kun je soms niemand zien in een potje Battlefield 4 en ga je steeds dood. Controleer daarom even op je televisie of je beeldmodus goed staat. Stel deze bijv. bij van filmmodus naar gamemodus en opeens zullen de kleuren veel beter zijn.
Dit waren de tips voor de nieuwe Xbox One eigenaren. Uiteraard zul je nog tal van andere functies op je nieuwe console tegenkomen. Heb je vragen? Stel ze dan op ons forum en we staan klaar om ze te beantwoorden. Of kom zelf met tips om andere Xbox One eigenaren een handje te helpen!