Maffe Maandag - Groovy dansjes en domme Russen

Article
maandag, 08 september 2014 om 18:00
xgn google image
Volgens ishetalmaandag.nl is het vandaag weer de eerste dag van de week, dus dat betekent een gloednieuwe Maffe Maandag! Deze week gaan we helaas niet hebben over de geweldige Giant Sloth, maar komen wel Destiny en de Eerste Wereldoorlog aan bod. En misschien wel een pre-historische Giant Xbox One om de lancering te vieren, maar dat kan ik niet beloven.
De reden dat we het vandaag niet gaan hebben over luiaarden heeft eigenlijk een heel simpele reden; door al die Maffe Maandagen heen hebben we alle foto’s van luiaarden gebruikt. Ja, alle foto’s die van luiaarden bestaan. For real.

Groovy, baby!

Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niks meer hebben om blij van te worden, want wie een beetje Destiny heeft gevolgd - die overigens morgen uitkomt - weet dat er geweldige dansjes inzitten. Serieus, sinds de eerste Guild Wars met de dans van de elementalist hebben we niet meer zulke groovy dansmoves gezien. Tijd voor een dance-off!
Nu ben ik wel benieuwd of het kleine robotje in Destiny - dat ingesproken wordt door de kleine Peter Dinklage - evenveel van dansen houdt als Claptrap uit Borderlands. Middenin een boss fight lekker dansen op dikke dubstep, dat zal die donderende doerak leren!

Rare jongens, die Russen

Een ander mooi glimlachje-momentje kwam vandaag binnen op de digitale mat terecht. Om het 100-jarige jubileum te ‘vieren’ van de Eerste Wereldoorlog - HOERA! - maakte een Russische medium een documentaire over de oorlog. Natuurlijk kwamen daar ook de iconische propaganda-posters voorbij, maar toen kwam er ook ineens een nogal aparte poster langs…
Ja, dat is een poster van Team Fortress 2. Oke, ik geef het toe, DeviantArt-artiest TankTaur heeft een mooi staaltje kunst laten zien, maar het is natuurlijk wel een tikkeltje dom. Je zou denken dat de verre Oosterburen het wel eens geleerd zouden hebben, want dit is niet de eerste keer dat het gebeurd, maar dat is niet het geval. Jammer, volgende keer beter!
En om de trouwe lezertjes alvast te waarschuwen - ik ga niet verantwoordelijk zijn voor een hartaanval -, volgende week zal de rubriek misschien niet meer Maffe Maandag heten. Maar misschien ook wel. De tijd zal het ons leren, over een week om precies te zijn, op maandag, op XGN. Dat zal in ieder geval nooit veranderen.