De vijf beste Moederdag games - Lekker samen gamen

  Aangezien het zondag moederdag is, is het belangrijk om je moeder in de watten te leggen. Dat kan soms moeilijk zijn, dus is het een goed idee om haar te introduceren aan je favoriete hobby: Video games! Om je daarbij te helpen zetten wij de vijf beste Moederdag games op een rijtje.

  Onthoudt dat dit games zijn die je moeder moet gaan spelen op Moederdag. Geef haar de controller en wees hier en daar haar gids zodat ze een goede ervaring heeft en jullie samen een toffe dag hebben. Zonder verder oponthoud zijn dit de vijf beste Moederdag games

  5. Stardew Valley

  We beginnen bij de serene rust die flink aanwezig is in Stardew Valley. Je moeder krijgt als speler een stuk land in Pelican Town en moet deze gaan onderhouden. Naast dat ze haar boerderij moet onderhouden, kan ze ook een gezellig praatje maken met de bewoners van Pelican Town.

  Omdat het spel geen groot ‘de wereld is in gevaar’-verhaal heeft, kan mama het spel in alle rust spelen zonder dat ze in de stress schiet. Daarnaast bevat Stardew Valley geen ingewikkelde mechanics die alleen voor ervaren gamers gemakkelijk te begrijpen zijn. Het enige wat je aan mam hoeft te leren is welke knoppen waar zitten en wat ze doen.

  4. Super Mario Odyssey

  Je zou niet snel denken aan Super Mario Odyssey als je het hebt over de beste Moederdag games. De reden waarom je dit spel toch kunt laten spelen door de vrouw die je de wereld heeft ingebracht, is omdat de besturing en het doel simpel begint. Je kunt lopen, een pet gooien en op vijanden springen.

  Daarbij leert Super Mario Odyssey je op een gemakkelijke wijze hoe de steel in de vork steekt, zonder dat je als dombo wordt behandeld. De game is altijd een plezier om te spelen en de vrolijke kleuren toveren een glimlach op ieders gezicht. Je kunt zelfs samen het spel spelen waarbij moeder Mario is en jij de rol van Cappy inneemt.

  3. Animal Crossing: New Leaf

  Waar we het net nog hadden over Stardew Valley, kun je ook direct naar het volgende niveau gaan. Geef haar je Nintendo 3DS met Animal Crossing: New Leaf en laat je moeder een nieuw leven beginnen in de levendige wereld van Animal Crossing. Je hoeft alleen maar te zeggen dat ze kan doen wat ze wil in deze wereld waarin ze een nieuwe dorpsbewoner is.

  De kans is groot dat mama in het begin veel vragen zal stellen over de pratende dieren die fungeren als buren, burgemeesters en winkeleigenaren. Probeer haar daarvan af te leiden door te zeggen dat ze haar eigen huis kan inrichten. De kans is dan groot dat je op zoek moet naar je 3DS oplader, want ze zal wekenlang gekluisterd zijn aan het apparaatje, omdat er zoveel mogelijkheden zijn en het spel zich in real-time afspeelt.

  BagoGames

  2. Life is Strange

  De kans is groot dat je moeder niet meer de leeftijd heeft van Max, de hoofdpersoon uit Life is Strange. Maar toch is dit een prima game om te spelen. En ze kan prima meeleven met de moeders die je in het spel tegenkomt. Deze spelen namelijk ook een belangrijke rol.

  Daarbij is het een spel waarbij je samen het hele verhaal kunt doorlopen en kunt overleggen over de keuzes die je in het spel moet maken. Doordat het een persoonlijk verhaal is dat op de karakters gedreven is, heb je de mogelijkheid om het spel rustig te spelen. Je hoeft nooit het gevoel te hebben alsof er een dringend gevaar is en doordat het spel in afleveringen verdeeld is, kun je gemakkelijk een pauze inlassen.

  1. Cooking Mama 5: Bon Appétit

  Op nummer één onze beste Moederdag games lijst moet toch wel echt Cooking Mama staan. Dit komt niet alleen doordat mama een onderdeel is van de titel. Het komt namelijk door de gameplay die makkelijk te leren is.

  In Cooking Mama 5: Bon Appétit is het de bedoeling dat je door middel van het touchscreen maaltijden kookt. Dit doe je aan de hand van de verschillende aanwijzingen van ‘Mama’ die je bijvoorbeeld vraagt om groentes te snijden of om een bord op te maken. Alle taken worden volbracht door kleine mini-games die voor flink wat plezier zorgen. Daarnaast kun je het spel ook co-op spelen, maar dan heb je wel een tweede Nintendo 3DS nodig.

  Dit zijn de vijf beste Moederdag games!

  Dit zijn de vijf Moederdag games die je aan je moeder kunt voorstellen om leuke momenten te delen. Zo kun je je moeder lekker verwennen op moederdag, terwijl je haar een glimps van je favoriete hobby laat zien. Zijn er nog andere games waarvan je denkt dat ze ideaal zijn om met je moeder te spelen? Laat het ons weten in de reacties!

  Animal Crossing: New Leaf

  Verkijgbaar vanaf 14 june 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.