Beste moeder in games - Mama weet het beter

  Aangezien het zondag Moederdag is, is het belangrijk om alle moeders in het zonnetje te zetten. Dat geldt natuurlijk ook voor de moeders in games! Daarom zijn we op zoek gegaan naar de beste moeder in games en hebben we de leukste vijf op een rijtje gezet.

  Skybound

  Om te kwalificeren voor de titel als beste moeder in games hoef je niet per se een moeder te zijn. Als je een rol van een moederfiguur vervuld, keuren we dit ook goed. Dat valt dan ook direct te zien aan wie er op de vijfde plaats is terecht gekomen, want officieel gezien is ze geen moeder.

  5. Clementine uit Telltale’s The Walking Dead

  Hoewel Clementine nog veel te jong is om zelf een moeder te zijn, betekent dit niet dat ze nu al een goede moeder is. Nadat de ouders van de pasgeboren AJ overlijden, is het aan Kenny en Clem om de ouderlijke rollen over te nemen. Zodra ook Kenny op tragische wijze overlijdt, staat Clem er alleen voor.

  Ze heeft vanaf dat moment nog maar één doel in haar leven en dat is om AJ te beschermen. Als AJ ziek wordt, doet ze er dan ook alles aan om zijn leven te redden ook al betekent dat een veilige plek opofferen. Wanneer Clementine AJ uit het oog verliest, heeft ze dan ook nog maar één doel voor ogen en dat is hem terugkrijgen.

  Bandai Namco

  4. Allie uit Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

  De tweede moeder in de zoektocht naar de beste moeder in games is Allie uit het eerste Ni No Kuni spel. Ze vervult een relatief kleine rol, want ze sterft in de eerste uren van het spel. Dit neemt niet weg dat ze een grote impact op haar zoon en de hoofdpersoon Oliver heeft.

  Allie sterft nadat ze haar zoon van de verdrinkingsdood redt, wegens hartproblemen. Haar laatste cadeau aan Oliver is een hele unieke. Een pop komt tot leven nadat ze sterft en neemt Oliver mee naar een andere wereld om zijn moeder te redden. Na verloop van tijd leert Oliver dat zijn moeder dan wel dood mag zijn, maar hem nooit echt verlaten heeft en dat prachtige gebaar tilt haar naar vierde plaats op deze lijst.

  Finji

  3. Candy Borowski uit Night in the Woods

  Candy, de moeder van Mae uit Night of the Woods is misschien wel het beste karakter uit het spel. Ze staat altijd klaar voor haar dochter en biedt een luisterend oor voor al haar problemen. Ze leeft dan ook altijd met haar mee net als je eigen moeder zou doen.

  Ze is een hoopvol karakter in het minder hoopvolle stadje van Possum Springs. Dat ze onvoorwaardelijk van Mae houdt moge duidelijk zijn, want er moet niet vergeten worden dat Mae net gestopt is met school. Candy begrijpt dit zonder dat ze ook maar een reden krijgt over waarom Mae gestopt is.

  2. Queen Mikoto uit Fire Emblem Fates

  Wie heeft ooit gezegd dat een moeder zijn een fulltime baan is? Queen Mikoto uit Fire Emblem Fates bewijst namelijk dat je best tijd hebt om daarnaast nog wat zaken te regelen, zoals bijvoorbeeld een koninkrijk regeren. Hoewel ze maar één biologisch kind heeft, betekent dit niet dat dit haar enige kind is.

  Mikoto heeft namelijk ook nog vier stiefkinderen en een ‘geadopteerde’ dochter. Het is haar onvoorwaardelijke liefde voor haar kinderen die haar zo hoog op deze lijst weet te plaatsen. Als het aan haar ligt, brengt niemand, maar dan ook echt niemand haar kinderen in gevaar en dat blijkt.

  Nintendo

  Je moeder uit Pokémon Ruby, Sapphire en Emerald

  De beste moeder in games is toch wel de moeder die een kleine maar essentiële rol vervult. Het is niemand minder dan de moeder uit Pokémon Ruby, Sapphire en Emerald. Nadat ze samen met de hoofdpersoon is verhuisd naar een compleet nieuwe regio, geeft ze de speler direct de ruimte om de wereld te gaan ontdekken.

  Ze doet dit door te zeggen dat ze trots is op haar 10-jarige zoon of dochter en stuurt hem of haar de wijde wereld van de Hoenn-regio in. Ze heeft nog wel een belangrijk afscheidscadeau en misschien is dit wel het belangrijkste cadeau dat de speler ooit krijgt. Natuurlijk hebben we het over de Running Shoes, want hoe vervelend zou het zijn als je in het spel op geen enkel moment de B-knop in kon drukken om te rennen. Het zou het tempo uit het spel houden en het spel verpesten, dus lang leve de moeder uit Pokémon.

  Dit is de beste moeder in games!

  Nu je weet wie de beste moeder in games is, kun je ook lezen over de beste vaders in games. Er zijn natuurlijk nog veel meer video game moeders en dus zijn we benieuwd. Wie vind jij de beste moeder in video games? Laat het ons weten in de reacties en vergeet ook niet te lezen over de beste Moederdag games.

  The Walking Dead

  Verkijgbaar vanaf 24 april 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.