De vijf beste innovaties in PC-gaming branche

  Het platform PC wordt wereldwijd nog steeds gezien als een van de meest gespeelde platformen. Vandaar dat vele techbedrijven met meer producten, voor de PC op de proppen komen. Naast al dat nieuws, zien we ook steeds meer innovaties in PC-gaming opduiken. We kunnen met een gerust hart zeggen, dat de PC-branche altijd up to date zal blijven.

  18.5 miljoen unieke gebruikers telt het gaming platform Steam. Een astronomisch getal dat je eraan herinnert hoe groot de PC-gaming community is. Een tijdje terug dacht iedereen nog dat de console branch gamers grotendeels zou overnemen, maar niks is minder waar. Veel PC-bedrijven voeren elk jaar een aantal innovatieve ontwikkelingen door, waardoor gamers vermoedelijk niet snel zullen afhaken. Dit is de top vijf beste innovaties in de PC-gaming branche.

  Curved monitors

  Een belangrijke factor voor het spelen van PC-games is een monitor. Zo is er veel diversiteit binnen de scala aan monitors.

  Een nieuwe trend binnen de monitors is curved, iets wat we al eerder zagen binnen de tv-branche. Sommigen denken dat deze trend zal terechtkomen in het lijstje van de vele gimmicks.

  Maar wij denken dat deze trend een geschikte toevoeging is voor PC-gamers. Een curved-monitor geeft je het gevoel alsof je zowat zelf in de game zit. Dit komt helemaal tot zijn recht als je beschikt over drie curved-monitors. De monitors sluiten dan goed op elkaar aan, zodat je game ervaring aanzienlijk wordt verbeterd.

  Daarnaast is er uit onderzoek gebleken dat de zijkanten van de monitor door je ogen beter worden waargenomen, waardoor het scherm groter lijkt.

  Wij denken dat curved-monitoren in de toekomst steeds meer gebruikelijker zullen worden voor PC-gamers.

  Innovaties in PC-gaming keyboards

  Een goed gamebedrijf denkt in oplossingen van problemen waar gamers mee te maken hebben. Een van de bekendste problemen op de redactie is: drinken over je toetsenbord laten vallen. Niet geheel onlogisch dus dat bedrijven met waterproof keyboards op de markt komen.

  Dat is niet alleen handig als je wat laat vallen over je bureau, maar ook het schoonmaken van je toetsenbord zal een stuk eenvoudiger gaan. Een handige feature waar vele gamers nog profijt van zullen hebben. Naast waterdichte toetsenborden zijn er ook keyboards, die je elk moment kan oprollen, handig als je bijvoorbeeld onderweg bent naar een LAN-party. Zo kan je een toetsenbord zo oprollen en in je tas doen.

  In toetsenborden-land is veel innovatie te zien. Zo proberen bedrijven het zo aangenaam mogelijk te maken voor gamers. Maar let op: test een keyboard altijd zorgvuldig uit, voordat je besluit het product in huis te halen.

  Lees ook onze recente review over de Razer Cynosa Chroma toetsenbord.

  Virtual Reality (VR)

  Steeds meer PC-gamers zien potentie in de techniek van VR. Zo zijn er al meerdere bedrijven die zich bezighouden met het uitbrengen van VR-headsets. Een aantal VR-headsets is al voor de PC verkrijgbaar, denk aan de Oculus Rift en de HTC Vive.

  Virtual Reality is voor velen nog een te dure hobby, maar dat weerhoudt enthousiastelingen er niet van om aan de slag te gaan met het nieuwe staaltje techniek. Voorlopig is VR nog niet zo’n trend waar velen gameontwikkelaars op hadden gehoopt, maar wanneer de tijd rijp is, zullen de meeste gamers de VR-headsets vermoedelijk wel in huis halen.

  Een reden waarom mensen hun vingers nog niet willen laten branden aan de nieuwe ontwikkeling, is het feit dat je PC VR-Ready moet zijn. Sommigen zullen het en geld en tijd niet hebben, om hun PC van de juiste upgrades te voorzien. Ook zijn er nog niet genoeg must-have games op de markt, om spelers warm te maken voor VR. Toch denken we dat een kwestie van tijd is voordat PC-gamers aan de slag zullen gaan met de steeds bredere wordende collectie aan VR-headsets.

  Dell/Alienware

  PC wordt console....?

  Sommige PC-gamers worden verleid richting de kant van de console. Dit komt voornamelijk om het feit dat je een console simpelweg kan aansluiten op een tv. PC-bedrijven proberen dat gevoel van ultieme verleiding te onderdrukken, dit doen ze onder andere door PC’s uit te brengen die erg veel weg hebben van een console.

  Zie daar de in 2013 aangekondigde Steam Machine, de PC/console met SteamOS, een besturingssysteem dat is ontwikkeld door Valve. SteamOS zorgt ervoor dat je PC wordt omgetoverd naar console-achtige layout. Zo wordt PC-gaming gebruiksvriendelijker gemaakt voor degene die gewend is om met een console te spelen.

  Naast Valve zie je steeds meer PC-fabrikanten één of meerdere PC’s uitbrengen met console-achtige trekjes. Een groot succes blijft voor Valve uit, zo lijkt de productie van verschillende Steam Machines al een tijdje stil te staan.

  Logitech

  Oplaadbare muismat

  De meest innovatieve ontwikkeling in 2017 binnen de PC-gaming branche, was een muismat die je voor meerdere doeleinden kon gebruiken. Zo lanceerden onder andere Razer en Logitech een aantal oplaadbare muismatten binnen haar collectie. Een innovatieve ontwikkeling omdat het probleem van een lege muis volledig is weggenomen.

  De techniek van een oplaadbare muis werkt ongeveer hetzelfde als het draadloos opladen van je smartphone. Zo is de volledige oppervlakte van de muismat voorzien van energie, wat gebeurt op basis van magnetische resonantie.

  Dit waren een aantal innovaties in PC-gaming op een rijtje. Heb jij nog een innovatieve ontwikkeling voor PC-gamers opgemerkt? Laat het ons dan weten in de reacties.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.