De 10 beste FIFA 18 Eredivisie spelers - kwaliteit binnen ons landje

Article
zondag, 25 maart 2018 om 16:04
De Eredivisie is niet meer wat het geweest is. De gloriedagen met spelers als Cruijff, Van Hanegem, Van Nistelrooij en (Patrick) Kluivert lijken nu verder weg dan ooit, maar toch schuilt er nog wat kwaliteit in de Nederlandse competitie: dit zijn de 10 beste FIFA 18 Eredivisie spelers!

10. Zakaria Labyad

Deze lijst heeft betrekking tot de beoordelingen van Eredivisie spelers uit de Ultimate Team editie van FIFA 18 en daardoor staat FC Utrecht-aanvaller Zakaria Labyad op nummer tien! Samen met zijn team beleeft Labyad een goed seizoen. FC Utrecht staat namelijk op een respectabele vijfde plaats. Met 11 goals en 8 assists heeft Labyad hier een groot aandeel in gehad.
De wedstrijd Ajax - FC Utrecht van 5 november 2017 was een weerzien tussen Labyad en zijn voormalige coach Erik ten Hag. FC Utrecht won deze partij met 1-2 dankzij twee goals van Labyad, wat hem een plekje in het Team van de Week bezorgde. Zijn spits-kaartje met een beoordeling van 81 mag er met statistieken als 83 snelheid, 82 schieten, 82 passen en maar liefst 85 dribbelen zeker wezen!

9. Luuk de Jong

De Nederlandse spits Luuk de Jong lijkt dit seizoen weer een beetje terug te komen. Vorig jaar scoorde de aanvaller maar acht keer in de Eredivisie, nu heeft hij er al tien in liggen. Drie daarvan maakte hij op 3 februari, in een wedstrijd tegen PEC Zwolle. Voor dit optreden kreeg hij een in-form kaartje met een beoordeling van 81 in het 21ste Team van de Week.
Dat Luuk de Jong niet één van de snelste spelers is weten de meeste Eredivisie volgers. Dit kaartje benadrukt dat nog maar eens. Zijn snelheid wordt beoordeeld met 59. Daarentegen blijft De Jong een gevaarlijke speler, zeker in de FIFA 18 Eredivisie. Met 85 schieten, 80 fysiek en maar liefst 98 koppen is hij een gevaar voor iedere tegenstander. Alle ballen hoog!

8. Steven Berghuis

Op nummer acht vinden wij Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis! Met 12 goals en 11 assists in 27 wedstrijden is hij bezig aan een goed seizoen. Zijn hoogst beoordeelde kaartje in FIFA 18 heeft een rating van 81. Deze ontving hij op 31 januari voor zijn optreden tegen ADO Den Haag, waarin hij één doelpunt maakte en 2 assists gaf.
Zijn club doet het momenteel een stuk minder goed dan vorig seizoen. Feyenoord werd in 2016/2017 kampioen van de Eredivisie, maar in het huidige seizoen, 2017/2018, staat de club mijlenver achter op koploper PSV. Berghuis zelf blijft wel goed spelen, waardoor EA hem in het 20ste Team van de Week heeft beloont met een beoordeling van 86 voor dribbelen en 85 schieten, naast 82 passen en 80 snelheid. Zeker niet verkeerd voor de rechtsbuiten!

7. Nicolás Tagliafico

Ajax heeft het de laatste jaren moeilijk gehad met de linksback positie. Spelers als Mitchell Dijks en Nicolai Boilesen hebben hun opwachting mogen maken bij de club, maar een goede indruk werd er niet bepaald achter gelaten door één van de linksachter spelers. Totdat de Argentijnse Nicolás Tagliafico in januari neerstreek in Amsterdam. Hij liet al snel zijn waarde zien en dat werd ook opgemerkt door EA.
In het 22ste Team van de Week kreeg hij al een in-form. Deze kwam na zijn optreden voor Ajax in de wedstrijd tegen Roda JC op 7 februari, waarin hij twee assists gaf. Zijn nieuwste kaartje heeft een beoordeling van 82. Met maar liefst 90 snelheid is hij in staat om de meeste aanvallers in te halen en zijn 82 verdediging komt dan erg van pas om ze af te stoppen.

6. Amin Younes

Er hangt de laatste paar maanden een aparte sfeer rondom Amin Younes. Lang leek het erop dat de Ajax-aanvaller op weg was naar de Italiaanse topclub Napoli, maar om onbekende privéredenen liep dit niet helemaal zoals gepland. De Duitste speler zit momenteel dus nog bij Ajax, maar ook daar loopt het niet lekker. Hij weigerde onlangs om in te vallen, waardoor hij werd teruggezet naar het tweede team.
De problemen rondom Younes weerhielden EA er niet van om een speciaal kaartje van hem uit te brengen in november. Deze kaart was te verdienen door een Squad Building Challenge en heeft een beoordeling van 84. De statistieken die eruit springen zijn de 88 snelheid en 92 dribbelen van Younes. Die statistieken zorgen ervoor dat de kleine Duitser tot één van de beste FIFA 18 Eredivisie spelers behoort!

5. Hirving Lozano

Met de Mexicaanse Hirving Lozano lijkt PSV weer een goudhaantje in handen te hebben. De aanvaller is bezig aan zijn eerste seizoen in de Nederlandse competitie en doet dit zeker niet onverdienstelijk. Met 14 goals en zeven assists heeft hij een grote bijdrage aan de eerste plek van PSV. Momenteel is hij gedeeld topscorer van de Eredivisie, samen met Willem II-spits Fran Sol.
Lozano heeft al twee in-form kaarten verdiend dit jaar. Zijn tweede kaart werd uitgebracht op 27 december 2017, vanwege zijn optreden in de met 2-1 gewonnen wedstrijd van PSV tegen Vitesse. In deze wedstrijd scoorde hij en gaf hij een assist. Het kaartje, met een beoordeling van 84, zorgt ervoor dat Lozano maar liefst 95 snelheid heeft, evenals 87 dribbelen en 84 schieten. Een plaag voor iedere verdediging!

4. Matthijs de Ligt

Eén van de jongste debutanten ooit in het Nederlands elftal, Matthijs de Ligt, maakt meer en meer indruk op de voetbalwereld. De verdediger is nog maar 18 jaar oud en draagt nu al de aanvoerdersband bij Ajax. Zijn ongelooflijke opmars is ook EA niet ontgaan. Op 21 februari bracht het bedrijf namelijk een kaartje van De Ligt uit met een beoordeling van 84!
De Nederlandse verdediger heeft hele goede statistieken op zijn Team van de Week kaart, die hij verdiende na de 0-1 overwinning van De Ligt en zijn club Ajax tegen PEC Zwolle. Daar liet hij zijn verdedigende kwaliteiten zien, die ook op het kaartje naar voren komen. De 86 fysiek en 85 verdedigen op de kaart maken van De Ligt een zeer betrouwbaar blok achterin je elftal.
128485

3. Santiago Arias

De Colombiaanse verdediger Santiago Arias speelt nu al een tijdje voor PSV en hij is vaak ook erg belangrijk voor de club. In de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord op 25 februari liet hij dat nog maar een keer zien. Hij nam de openingsgoal voor zijn rekening en speelde verdedigend een voortreffelijke wedstrijd. Niet zo vreemd dus dat EA hem een plekje gaf in het 24ste Team van de Week.
Voor Arias werd dit alweer het tweede in-form kaartje van het jaar. De van de rechtsachter van PSV heeft een beoordeling van 84 en jaag menig Eredivisie speler in FIFA de stuipen op het lijf. Arias heeft in de game namelijk erg veel kwaliteiten, wat wel te zien is aan de 88 snelheid, 84 dribbelen, 83 verdedigen en 80 fysiek die zijn kaart bezit.

2. Hakim Ziyech

De meest recente Eredivisie in-form is die van Hakim Ziyech. De middenvelder van Ajax heeft deze verdiend vanwege zijn spel in de met 2-5 gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Sparta. In dit duel, dat werd gespeeld op 18 maart, scoorde de Marokkaanse speler twee keer op een mooie wijze. Voor deze prestatie heeft hij een erg mooi kaartje gekregen.
Ziyech heeft op deze kaart de centrale middenvelder positie gekregen. Met een beoordeling van 84 is hij een zeer goede aanwinst voor de meeste Eredivisie teams. Met zijn 89 passen kan hij magistrale ballen geven en spelers gemakkelijk één-op-één voor de keeper zetten. Zelf kan hij ook voor doelpunten zorgen met zijn 82 schieten, dus zie hem maar eens af te stoppen!

1. Robin van Persie

Feyenoords verloren zoon Robin van Persie kwam in de winterstop terug naar Rotterdam. Na zijn vertrek bij Feyenoord in 2004 heeft Van Persie veel successen gekend. In Engeland wist hij te imponeren bij grote clubs als Arsenal en Manchester United. In Nederland was het nog maar de vraag of hij kon aanhaken, maar hij heeft laten zien dat hij nog steeds over veel kwaliteit beschikt.
EA benadrukte dat ook nog maar eens. Vanwege de negende verjaardag van Ultimate Team heeft Van Persie een speciaal kaartje gekregen dat doet denken aan zijn kaart uit zijn Manchester United periode. Het spits kaartje heeft een beoordeling van 88. Met 89 schieten en 84 dribbelen is Van Persie een gevaar op de digitale velden!

Dit zijn de 10 beste FIFA 18 Eredivisie spelers!

We kunnen blijven dromen over de oude dagen van de Nederlandse competitie, maar feit blijft dat het momenteel wat minder gaat. Dit betekent niet dat er geen goede spelers spelen in ons kikkerlandje, zoals je kan zien aan de beste FIFA 18 Eredivisie spelers. Er loopt nog genoeg kwaliteit rond!

Populair Nieuws