De top tien beste horrorwinter games waar je het koud van krijgt!

  Het sneeuwen is begonnen, de treinen rijden niet. Geen zin om al deze kou en ellende te doorstaan deze week? Wij hebben de top tien beste games met net zo'n horrorwinter voor jullie op een rijtje gezet. Pas op, er bestaat een kans dat je het koud krijgt van deze games.

  10. Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen

  Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen is een klassieker uit 2009 die de meeste gamers wel één keer hebben gespeeld of er in ieder geval eens over gehoord hebben. De game speelt zich af in Vancouver en kwam uit voor de DS, Wii en de 3DS.

  Met 20 personages die allemaal eigen krachten hebben is er genoeg keuze om de activiteiten mee te doen. Bowser heeft bijvoorbeeld meer snelheid en kracht, terwijl bij Mario alle krachten gelijk zijn. Wij hebben een overzicht van alle personages gemaakt, zodat je kunt zien wat hun krachten zijn.

  Toffe sporten

  Er zijn in totaal 12 toffe sporten die afgeleid zijn van de echte winterspelen. Zo kan je ijshockey spelen, maar ook schansspringen en bobsleeën. Als je even geen zin hebt om officiële sporten te doen, maar liever wat meer luchtige minigames te spelen, zijn er ook nog droomsporten om te beoefenen. Hierbij kan je denken aan Mario Kart-achtige skiwedstrijden of sneeuwbalgevechten.

  Mario Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen is een van de top tien beste games met een horrorwinter waar je het zeker koud van krijgt. Alle leuke sporten gecombineerd met onze favoriete personages uit het Mario en Sonic universum zorgt ervoor dat je je niet hoeft te vervelen! Ga jij voor team Mario of team Sonic tijdens het spelen van een van de beste games met een horrorwinter?

  Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen is beschikbaar voor de Wii, Nintendo DS en Nintendo 3DS.

  9. Steep

  Als je aan de winter denkt, denk je waarschijnlijk aan sneeuw. En dat is nou net waar Steep om draait! Het is een wintersport game die is gemaakt door Ubisoft en geeft spelers de kans om de piste digitaal op te zoeken. In de game zitten vier verschillende actiesporten, namelijk snowboarden, skiën, wingsuit vliegen en paragliden.

  Je speelt in een gigantische open wereld, met een ontzettend gedetailleerde omgeving. Steep game speelt zich af in de Franse Alpen, in de buurt van de Mont Blanc en Annecy. Er is genoeg te doen in de game. Zo bevat de game traditionele tijdsraces en activiteiten waarin binnen een bepaald traject zoveel mogelijk punten verdiend moeten worden met bepaalde handelingen. Voor wintersportliefhebbers is Steep een van de top tien beste games met een horrorwinter waar je het koud van krijgt!

  Steep is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  8. Alto’s Adventure

  De volgende op onze lijst van de top tien beste winter games is een mobiele game die al meerdere awards heeft gewonnen: Alto's Adventure! De game is een eindeloze runner waarbij je door besneeuwde landschappen aan het snowboarden bent. Met je personage kan je door op het scherm te tikken springen en allerlei trucs uitvoeren. Zodra je deze trucs uitgevoerd hebt, kan je verschillende doelen halen. Hiermee kan je je personage uiteindelijk upgraden.

  In eerste instantie werd de game uitgebracht voor iOS-apparaten, maar later werd Alto's Adventure ook gelanceerd op Android en Kindle Fire. De samenstelling van sfeervolle achtergronden en prachtige muziek zorgt ervoor dat je in een echte winter stemming komt en daarom is dit een van de games in onze lijst met de top tien beste games met een horrorwinter!

  Alto’s Adventure is beschikbaar voor iOS en Android.

  7. Impact Winter

  Ook Impact Winter staat op onze lijst met de top tien beste games met een horrorwinter. De game kwam misschien uit in de lente van 2017, maar geeft alles behalve een zomers gevoel. We gaan een nieuwe ijstijd in, want in de game is de hele aardbol bedekt met sneeuw en ijs. Hulpdiensten en instanties probeerden mensen te evacueren naar veilige gebieden, maar dit mocht niet baten. Er zijn nog maar een paar overlevenden over, onder wie Jacob. Hij was ooit een vader van twee kinderen en een liefhebbende echtgenoot, mar nu zal hij samen met vier andere slachtoffers moeten zien te overleven. Samen zijn ze gevlucht naar de plaatselijke kerk. Ako-Light, een robotje, ontvangt de boodschap dat een mysterieuze organisatie ze zal komen redden over 30 dagen.

  In Impact Winter is het ontzettend belangrijk dat iedereen gezond, gevoed en blij blijft. De vier andere overlevenden helpen Jacob door middel van upgrades en voorwerpen te maken. Zo kan Christophe de radar van Jacob's Ako-Light versterken, Wendy houdt de rest gezond met eten en medicijnen, Blane zorgt voor wapens, tenten en vallen en Maggie versterkt de kerk met haar constructies. Iedereen heeft een belangrijke rol in de game, dus samenwerken is een must. Kan jij overleven in deze besneeuwde wereld?

  6. The Long Dark

  Doe je backpack maar vast om, want we gaan op survival! De volgende game op ons lijstje met de top tien beste games met een horrorwinter is namelijk The Long Dark, een survival game waarbij je in de bossen moet zien te overleven. Het is een echte winter game, waarbij je kunt genieten van de prachtige besneeuwde landschappen, maar tegelijkertijd ook voor je leven moet rennen van hongerige wolven en beren.

  The Long Dark speelt zich af in de wildernis van Canada en jij speelt als een eenzame gestrande man die hier moet zien te overleven. In het landschap zul je verschillende dieren tegenkomen, zoals rendieren en konijnen, maar er loert ook gevaar in de verte. Overdag zullen wolven op een afstand blijven, maar zodra de avond nadert kunnen ze zo bij jou toeslaan voor hun volgende maal.

  Een keer wat anders dan zombies

  In plaats van zombies die in veel survival games voorkomen, zullen deze ondode wezens niet jouw doodsoorzaak zijn. Los van alle wilde dieren, zijn ziektes en blessures ook doodsoorzaken. Het vinden van pijnstillers en antibiotica is dan ook iets wat je echt nodig zult hebben in The Long Dark. Jij moet ervoor zorgen dat je genoeg vers water, veel eten en brandstof voor je kachel of lantaren verzamelt om te overleven.

  The Long Dark is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  5. Far Cry 4 DLC - Valley of the Yetis

  Ook Valley of the Yetis staat op ons lijstje met de top tien beste games met een horrorwinter. Het is een DLC van Far Cry 4 die over het algemeen ontzettend goed scoorde bij critici. De DLC is zowel online als offline te spelen, dus is de game leuk om alleen te spelen of met vrienden. Ook bij ons scoorde de DLC goed, namelijk een 8.5! Je leest wat wij over de game te zeggen hadden in onze Valley of the Yetis review.

  Het verhaal volgt Ajay, die op een bergkam in de Himalayas is gecrasht met zijn helikopter. De piloot van de helikopter is verdwenen en het is jouw taak om hem te vinden. Valley of the Yetis bestaat uit zes reliekmissies, nachtmissies en upgrademissies. Overdag zal je de reliekmissies uitvoeren, aangezien dat de hoofdmissies zijn. Verder zijn er ook nog nachtmissies, waarbij je je thuisbasis moet verdedigen en beveiligen tegen vijanden.

  Naarmate je verder komt in het spel wordt alles steeds een beetje moeilijker. Met allerlei leuke missies om te doen, heeft de DLC een frisse, afwisselende gameplay waarbij je je niet snel hoeft te vervelen.

  Far Cry 4 Valley of the Yetis is nu beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en PC.

  4. Horizon Zero Dawn DLC - The Frozen Wilds

  Natuurlijk kunnen we The Frozen Wilds DLC van Horizon Zero Dawn ook niet uit ons lijstje met de top tien beste games met een horrorwinter laten ontbreken. De DLC heeft prachtige ijzige landschappen en geeft echte winter vibes. Het verhaal volgt Aloy, een outcast van de Nora stam, die moet zien te overleven met alle gevaarlijke mechanische beesten die in de wereld rondlopen.

  Het plot The Frozen Wilds staat los van het hoofdplot, wat betekent dat je niet per se de basisgame al hoeft te hebben afgerond. Wel haakt het verhaal goed aan bij het plot van de basisgame, waarbij je bij de DLC nieuwe informatie en verdere uitleg krijgt over het totale plot.

  De DLC is ongeveer zes à zeven uur lang en zit boordevol prachtige cutscenes, maar ook allerlei actiesegmenten. De toffe combinatie van platformelementen, puzzels en gevechten zorgt ervoor dat de DLC een acht scoorde in onze Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds review!

  Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds is beschikbaar voor PlayStation 4.

  3. Brothers A Tale of Two Sons

  Brothers A Tale of Two Sons is een game met een prachtige soundtrack en een emotioneel verhaal. Twee broers, waarvan één jonge en één oudere, moeten samen een lange reis maken. Hun moeder is een tijd geleden verdronken en hun vader ligt op sterven. Samen zullen ze een zoektocht naar genezend water moeten starten om hun zieke vader te redden.

  Het is mooi om te zien dat het jongere broertje naarmate je de game speelt steeds zelfstandiger en volwassener wordt. Eerst durft hij niet alleen te zwemmen en is hij bang in het donker, maar hoe verder je in de game zit, hoe meer hij dit leert. Tijdens hun reis komen ze dan ook op allerlei gevaarlijke plekken terecht, zoals een sneeuw stad met monsters die geen goede bedoelingen hebben. Je krijgt het er bijna koud van als je er naar kijkt en hierom is het één van de top tien beste games met een horrorwinter.

  Een duister sprookje

  Bij Brothers A Tale of Two Sons ben je voornamelijk bezig met klimmen en puzzels oplossen. De broers zijn niet sterk, dus je moet slim te werk gaan. Vijanden te slim af zijn lijkt dan ook de enige manier om te overleven. Er zijn veel achievements in de game te halen en geheimen te ontdekken, dus laat je meeslepen in dit duistere sprookje!

  Brothers A Tale of Two Sons is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, PC en mobiel.

  2. Never Alone (Kisima Ingitchuna)

  Op nummer twee van ons lijstje met top tien beste games met een horrorwinter staat Never Alone, een indiegame met een ontroerend verhaal over een jong meisje en een poolvos. De game is ontwikkeld door Upper One Studio, een team waarvan de achtergrond in de Indianenstammen uit Alaska ligt. Never Alone is gemaakt zodat het team de mythes en het geloof kon delen met de rest van de wereld.

  Het verhaal volgt een meisje genaamd Nuna, dat bij de Iñupiaq stam hoort. Haar dorpje heeft al meerdere keren last gehad van sneeuwstormen en zij wil de oorzaak hiervan vinden, dus gaat ze op zoek naar de bron. Zo’n klein meisje, lopend door de sneeuw in haar eentje kan nooit goed gaan toch? Dat blijkt ook wel, want al snel loopt ze een ijsbeer tegen het lijf die niet vriendelijk is. Een poolvos weet haar te redden en blijft aan haar zijde.

  Samenwerking tussen mens, dier en geest

  Er komen allerlei dingen op het pad van Nuna en de vos, zoals geesten en andere wezens. Niemand overleeft in zijn eentje in het poolgebied. De stammen geloven in een samenwerking tussen mens, dier en geest en dit komt ook zo terug bij Never Alone. Maar goed dat Nuna een poolvosje aan haar zijde heeft…

  Never Alone is nu beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 3, Wii U, PC en mobiel.

  1. Bloodborne

  Dark Souls is een game die bij veel gamers een geweldige indruk achter heeft gelaten. Nu weet From Software, de makers van de game, dit opnieuw te doen met Bloodborne. Als je snel geërgerd bent en niet duizend keer dood wil gaan, zijn de Dark Souls spellen en Bloodborne niks voor jou. Je moet namelijk doorzetten, want zoals we gewend zijn ligt de moeilijkheidsgraad weer behoorlijk hoog. Er zullen vele epische eindbazen die op je pad komen. Elke eindbaas heeft zijn eigen zwakke plek en speciale omstandigheden die het gevecht uniek maken.

  De omgevingen in Bloodborne zijn zowel mooi als eng, wat ervoor zorgt dat de game een beetje een creepy vibe heeft, maar niet te eng is om te spelen. Je komt op allerlei wonderschone plekken, zoals Cainhurst Castle, een kasteel met een omgeving waar je het koud van krijgt! Benieuwd wat wij de game voor cijfer geven? In onze Bloodborne review lees je wat wij van de game vinden! Het is de nummer één van de lijst van de beste games met een horrorwinter waar je de rillingen van zult krijgen.

  Bloodborne is nu beschikbaar voor PlayStation 4.

  Welke van deze top tien beste games met een horrorwinter is jouw favoriet?

  Er zijn veel toffe games om te spelen waar je echte winter vibes van krijgt. Welke van deze top tien beste games met een horrorwinter is jouw favoriet? Laat het weten in de comments. Hou je toch niet zo van de kou en wil je liever alvast in de zomer stemming komen? Lees dan vooral ons artikel over de 5 beste zomer games.

  Horizon: Zero Dawn Complete Edition

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.