De Top 7 E3 persconferenties van 2016 waar jullie veel van verwachten!

Article
donderdag, 26 mei 2016 om 18:10
xgn google image
Het is een goede tijd om een gamer te zijn. De E3 staat voor de deur en dat betekent dat er weer een hoop nieuws aan zit te komen. Wij konden niet wachten en hebben jullie daarom laten stemmen! Hierbij dan ook de uitslag in de top 7 E3 persconferenties waar jullie het meest van verwachten.
De uitslag verraste ons op sommige vlakken, maar was in veel gevallen ook wel een klein beetje te voorspellen. De grote drie gaan ons laten zien wat ze dit jaar voor ons in petto hebben. Maar we beginnen de top 7 meest verwachte E3 persconferenties gewoon vooraan.

7. PC gaming show

We horen het jullie zeggen: de wat? Dat is waarschijnlijk ook precies de reden dat jullie deze show zo weinig aandacht hebben gegeven in de poll. De zevende plaats lijkt misschien niet helemaal terecht voor de PC gaming show, aangezien de PC gaming show vorig jaar toch wel een leuke conferentie bleek te zijn.
Het feit dat er zo weinig op deze show is gestemd, heeft waarschijnlijk vooral te maken met het feit dat we er nog niet zoveel over weten. De aanwezige bedrijven hebben nog niet laten weten of ze aanwezig zullen zijn op de PC Gaming Show. We mogen er wel van uitgaan dat er toffe aankondigingen gedaan gaan worden.
Vorig jaar werd er op de PC gaming show bijvoorbeeld een teaser getoond van het onlangs uitgebrachte Total War: Warhammer.
Maar goed, er zijn natuurlijk ook te veel toffe persconferenties die het kiezen een stuk lastiger maken. We kunnen begrijpen dat de PC Gaming Show niet het eerste is waar je aan denkt wanneer je moet kiezen uit de E3 persconferenties. Er waren immers nog 6 andere grote jongens waar je uit kon kiezen.
91778

6. Electronic Arts

De op een na laatste plaats is in dit geval weggelegd voor EA, wat enigszins verbazingwekkend is, gezien het feit dat EA dit jaar met een van de meest geanticipeerde titels komt. Battlefield 1 zal waarschijnlijk niet ontbreken aan de line-up voor de E3 en daarom was de verwachting ook dat EA hoger zou eindigen.
Maar niet alleen Battlefield 1 zal dit jaar te zien zijn. De bekende titels van EA die elk jaar te zien zijn komen waarschijnlijk ook mee naar de E3. Wat dacht je van FIFA, Madden en NHL? Deze titels kunnen we ook dit jaar gewoon weer verwachten op de E3, aangezien deze elk jaar uitgebracht worden.
En dan vergeten we bijna nog dat EA samen met Bioware een nieuwe Mass Effect in de pijpleiding heeft zitten. Het is alweer enige tijd geleden sinds we nieuwe informatie over Mass Effect Andromeda hebben gekregen en laat de E3 daar nou de uitgelezen kans voor zijn.
Maar jullie oordeel is allesbeslissend en daarom heeft EA dan ook de zesde plaats gekregen in jullie top 7 meest verwachte E3 persconferenties.
1481280434 91779

5. Ubisoft

Watchdogs 2? Geen nieuwe Assassins Creed? Ubisoft is een beetje de vreemde eend in de bijt dit jaar. Meestal kon je wel een beetje inschatten waar het bedrijf mee zou gaan komen, maar dit jaar is dat wat lastiger te voorspellen.
Misschien is dat ook de reden dat een aantal van jullie op het Franse bedrijf heeft gestemd. Ubisoft kon dit jaar wel eens verrassen en wie weet doet ze stiekem toch nog een teaser voor de Assassins Creed game van volgend jaar.
Daarnaast heeft het bedrijf aan het begin van dit jaar natuurlijk ook nog haar grote MMO de wereld in geholpen. Verwacht wordt dat het bedrijf op de E3 van dit jaar ook in gaat zetten op DLC voor The Division, maar dat is slechts speculatie.
Verder zagen we vorig jaar ook schitterende beelden van Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. We mogen er misschien wel enigszins vanuit gaan dat het bedrijf daar dit jaar meer van gaat laten zien. Daarnaast verwachten we ook nog dat we meer gaan zien van Ubisofts For Honor. Deze bijzondere actiegame kon wel eens hoge ogen gaan gooien dit jaar.
Misschien dat sommigen van jullie ook wel fan zijn van Ubisofts jaarlijkse dansfestijn, want je kunt er vergif op innemen dat het bedrijf ook dit jaar weer met een nieuwe Just Dance gaat komen. Wat jullie reden ook is, Ubisoft is op de vijfde plaats blijven steken in deze top 7 E3 persconferenties.
91780

4. Bethesda

Fallout 4 is nu al een tijdje uit en we hebben al drie DLC packs toe kunnen voegen aan de game. Daarnaast heeft het bedrijf waarschijnlijk ook nog andere DLC in de pijpleiding zitten. Waar anders dan op de E3 persconferentie zou Bethesda de nieuwe DLC beter aan het grote publiek kunnen tonen?
Daarnaast is Dishonored 2 al een bevestigde Bethesda titel en weten we in ieder geval zeker dat we die gaan zien op de E3. Misschien worden Elder Scrolls fans ook wel blij gemaakt en krijgen we een zesde titel in de franchise? The Elder Scrolls Online mist nog een paar toevoegingen die de game af zou maken, dus dat zou ook een welkome aankondiging zijn.
Het maakt eigenlijk niet uit wat Bethesda toont op de E3, want al doen ze alleen Dishonored 2 dan zijn de meeste fans nog blij. Bethesda staat vrijwel altijd garant voor games van hoge kwaliteit, dus laat dat maar aan het bedrijf over om een mooie E3 persconferentie te geven. Het is dan ook niet meer dan terecht dat het bedrijf door jullie op de vierde plaats in deze top 7 E3 persconferenties is gezet.
1481280403 91781

3. Microsoft

Aanbeland bij de grote 3 vinden we Microsoft op de derde plaats. Zoals altijd, is het dit jaar natuurlijk ook vrij lastig kiezen tussen de drie grote bedrijven en consolemakers. In ieder geval is Microsoft duidelijk jullie derde keus.
Met Gears of War 4 en Scalebound mag Microsoft dan ook gaan vlammen en als het goed is er ook nog een nieuwe Forza in de maak bij Microsoft. We mogen er in ieder geval van uitgaan dat het bedrijf behoorlijk wat tofs gaat doen dit jaar om de concurrentie een poepje te laten ruiken.
Waar het bedrijf voorheen aan kop lag met haar Xbox 360, moet het nu tegen de rug van grote concurrent Sony aankijken. Met de geruchten dat Microsoft haar nieuwe Xbox One’s zou aankondigen, een kleinere versie en een krachtigere uitvoering van haar nieuwste console, hoopt het hiermee wat terrein terug te winnen.
Verder hebben we eigenlijk ook al een tijdje niets meer van de toepassingen voor de Hololens gehoord. Hopelijk stuurt Microsoft haar speciale augmented reality bril ook naar de grote gamebeurs, want we werden toch wel erg enthousiast toen we een Minecraft wereld op de huiskamertafel zagen liggen.
Al met al mogen we ervan uitgaan dat Microsoft gewoon weer een toffe E3 neer gaat zetten. Meer dan genoeg reden om het bedrijf dan ook zo hoog in de top 7 E3 persconferenties te zetten.
91782

2. Nintendo

De tweede plaats is voor een van de bekendste gameontwikkelaars ter wereld. Ondanks het feit dat het bedrijf heeft gezegd alleen met The Legend of Zelda naar de E3 te komen, verwachten jullie blijkbaar zoveel van de game dat jullie volop op Nintendo’s conferentie hebben gestemd.
Misschien dat Nintendo dan toch gaat verrassen met de Nintendo NX? En zouden de geruchten van de nieuwe handheld toch meer waarheid bevatten dan we in eerste instantie dachten. De Pokémonfans kijken al een tijdje erg uit naar zowel Pokémon GO als Pokémon Sun and Moon.
Het bedrijf heeft meer dan genoeg in de maak om hun fans tevreden te stellen. Desondanks zegt Nintendo dat ze enkel met The Legend of Zelda gaat komen. Waarschijnlijk is jullie hoop op verrassingen zo doorslaggevend dat jullie Nintendo naar de tweede plaats in deze top 7 E3 persconferenties hebben gestemd.
91783

1. Sony

Met een gigantische meerderheid hebben jullie het Japanse bedrijf naar de eerste plaats gestemd. Wat mogen we verwachten van Sony’s E3 persconferentie? Waarschijnlijk gaat het bedrijf haar nieuwe PlayStation 4K aan de wereld tonen. Ook gaan we meer zien van de PlayStation VR die voor oktober op de planning staat.
Misschien dan toch eindelijk meer informatie over de langverwachte The Last Guardian? Horizon Zero Dawn van Guerilla werd vorig jaar ook aangekondigd en we mogen er dus vanuit gaan dat we ook dit jaar meer van de game gaan zien. Misschien nodigt het bedrijf Bungie uit om Destiny 2 voor de PlayStation 4 te laten zien.
Eigenlijk kan Sony doen wat ze wil. Het bedrijf heeft onlangs bekendgemaakt dat het een berg aan consoles heeft verkocht, dus iedereen hoopt dat het bedrijf dit jaar doorgaat met vlammen. Zoals gezegd, zullen we hoogstwaarschijnlijk meer gaan zien van de PS4K en de PSVR.
We gaan ons laten verrassen door Sony dit jaar, en dat is helemaal niet erg. Het bedrijf doet goed haar best om iedereen tevreden te houden. Niet meer dan logisch ook dat jullie Sony op de eerste plaats in deze top 7 E3 persconferenties hebben gezet.