Top 10 beste Battlefield multiplayer maps

  In het recentelijk aangekondigde Battlefield 1 zullen fans weer met veel anticipatie aan de slag gaan op de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Met een franchise die al meer dan 14 jaar shooterfans gigantische maps en uitgebreide oorlogsvoering biedt komen er natuurlijk ook een heleboel maps voorbij. De top 10 beste Battlefield multiplayer maps vind je hier!

  All out warfare is de slogan van Battlefield. Totale oorlogsvoering dus! Met een franchise met meer dan 10 games aan multiplayer content zijn er natuurlijk een heleboel multiplayer maps! Laten we snel beginnen met onze top 10 beste Battlefield multiplayer maps.

  10. Golmud Railway

  Golmud Railway is gelegen in het noordwesten van China. Door de grasvlakte lopen treinrails, waarin een gepantserde trein over de map heen en weer rijdt. In het speltype Conquest is de trein een bewegend capturepoint, wat zorgt dat de strijd zich constant over de map verplaatst. In de Rush gamemode wordt er heuvelopwaarts gevochten door kleine Chinese dorpjes. De verdedigers hebben hierbij in de eerste instantie het voordeel, omdat ze de hoge grond bezetten.

  Er is een tijd lang een nachtversie van Golmud Railway in ontwikkeling geweest door de partnerstudio van DICE genaamd DICE LA. Samen met de Battlefield 4 maps Zavod 311 en Siege of Shanghai werden de maps nieuw leven ingeblazen tijdens de nacht. Van deze drie maps is Zavod 311 echter de enige die is overgebleven, de overige twee zijn nooit uitgebracht. Zavod 311 werd opnieuw uitgebracht als Zavod: Graveyard Shift als gratis DLC voor Battlefield 4.

  9. Epicenter

  De door een aardbeving verwoeste map Epicenter uit de Aftermath DLC uit Battlefield 3 wordt nog eens extra verwoest. De Iranese stad Tehran wordt opgeschrikt door een aardbeving, en met geïmproviseerde wapens moet je de strijd aangaan. De oorlog stopt natuurlijk niet door een beetje natuurgeweld. In deze uitbereiding van Battlefield 3 doet ook de kruisboog zijn intrede in de first-person shooter van het Zweedse DICE.

  Met drie verschillende soorten pijlen kun je de vijanden de stuipen op het lijf jagen. Tijdens de strijd vinden ook nog geregeld naschokken plaats, dus sta ook op de uitkijk voor eventueel puin dat nog zijn weg naar beneden kan vinden vanaf de vele flatgebouwen in het gebied.

  In het midden bevindt zich een winkelcentrum waarop een gigantische hijskraan is terecht gekomen, waardoor de gehele voorgevel van het gebouw open en bloot ligt. De ideale positie dus om met je sniper rifle wat vijanden van kant te maken. Een easter egg op Epicenter is de aanwezigheid van een rood gekleurde tas. Dit is een verwijzing naar een andere serie van DICE: Mirror’s Edge. De tas wordt in die game gedragen door het hoofdpersonage Faith.

  8. Seine Crossing

  Seine Crossing speelt zich af in het bijna clichématige straatbeeld van Parijs. Met natuurlijk de Eiffeltoren in de verte moet je je door de nauwe stegen en straten van de Franse hoofdstad navigeren. Infanterie speelt de hoofdrol op deze map, en een shotgun gebruiken zal dan ook zeker vaak van pas komen. Zoals de naam misschien al doet vermoeden doorkruis je in het midden van de map de rivier de Seine, over één van de kenmerkende Parijse bruggen. De locatie is gebaseerd op het echte gebied, een gebied nabij de Notre Dame kerk.

  7. Sharqi Peninsula

  Sharqi Peninsula is een map gelegen in Qatar en komt voor in Battlefield 2, Battlefield Heroes, Battlefield Play4Free en Battlefield 3. De map kenmerkt zich door een groot televisiestation. Om in de Rush gamemode te winnen, moet de aanvallende partij dit gebouw binnendringen om de laatste M-COM op te blazen. Voor de verdedigende partij is het TV station echter een burcht waarin ze kunnen schuilen en tegelijkertijd een ideale positie te hebben van waar ze aanvallen af kunnen slaan.

  6. Siege of Shanghai

  De grootste stad van China wordt in Siege of Shanghai onderworpen in oorlogstaferelen. Aan weerskanten van een gigantische wolkenkrabber vinden er gevechten plaats. Tanks domineren het slagveld op de grond, maar als je eenmaal de centrale vlag bovenop de torenhoge wolkenkrabber in handen hebt is het oppassen geblazen. Daar staan namelijk geregeld helikopters klaar om je als infanterie zijnde je een hard hoofd te bezorgen.

  Als eenmaal voldoende schade aan de vier pilaren van de wolkenkrabber op deze map wordt toegebracht verandert totaal de look en feel van Siege of Shanghai. De wolkenkrabber stort met veel kabaal in elkaar, en zorgt voor een absolute puinhoop. De map wordt ondergedompeld in een wolk van gruis en stof, en het controlepunt dat ooit op de toren boven de map uitsteeg bevind zich nu tussen het puin van de wolkenkrabber.

  5. Wake Island

  De map die plaatsvindt op het atol genaamd Wake in de Stille Oceaan is al vele jaren een toonaangevende multiplayer map in de Battlefield franchise. Maar liefst zeven keer is de map Wake Island in verschillende Battlefield games voorbijgekomen. Het eiland ligt ten Westen van Hawaii, en wordt als uitvalsbasis gebruikt door het Amerikaanse leger.

  4. Dragon Valley

  Op de map Dragon Valley nemen de Amerikanen en het zogenaamde People’s Liberation Army tegen elkaar op om de controle van de desbetreffende vallei in handen te krijgen. In de Battlefield 4 remaster van deze origineel uit Battlefield 2 afkomstige map heeft de kenmerkende tempel van het gebied een hele overhaul gekregen.

  Hij is maar liefst 4 keer zo groot geworden, en de layout van de tempel zorgt voor dynamische en spannende gevechten om de vlag in handen te krijgen die in het midden van de tempel gelegen ligt. In Dragon Valley is ook een zeer uitgebreide easter egg geplaatst, waarmee je de DICE-ontwikkelaars camouflage voor je karakter kunt ontgrendelen.

  3. Caspian Border

  De pittoreske omgeving van het Turks-Iraanse grensgebied wordt mooi weergeven in Caspian Border. De felle kleuren van het groene gras en strakblauwe lucht staan in schril contrast met de bloedige oorlog die zich in het gebied afspeelt. De map is geremastered in Battlefield 4, waarbij de toevoeging van een Levolution-event waarbij je de welbekende rood-witte zendmast kan doen instorten.

  2. Gulf of Oman

  Gulf of Oman kent vele verschillende speelstijlen. Deze map, die meerdere malen is geremastered, gaat over van de oceaan waar Oman aan grenst, tot een woestijn-achtige vlakte tot aan midden in de stad, met vele gebouwen en torens. In de Battlefield 4 versie van Gulf of Oman steekt er na een tijdje ook een zandstorm op. Dit maakt het voor de straaljagers en aanvalshelikopters bijna onmogelijk om door te gaan, omdat het zicht zodanig wordt verminderd dat je bijna geen hand voor ogen meer ziet.

  1. Operation Metro

  Het centrum van Parijs vormt het décor van deze hectische Battlefield map. We maakten voor het eerst kennis met Operation Metro in de béta van Battlefield 3, waarin we de Rush speelmodus konden spelen. De map begint in een groen park met kleine vijvertjes, kanalen en rustieke bruggetje. De Eiffeltoren siert de achtergrond terwijl het gevecht zich steeds meer naar de ondergrondse verplaatst.

  In een metrostation vinden de meest hectische vuurgevechten plaats. Het grijze kleurenpalet in de claustrofobische gangen van het station krijgen er al gauw een sporadisch rode vlek bij van de bloederige gevechten. Als de aanvallende partij eenmaal door de metro is gepusht kom je weer in de buitenlucht. Het laatste doelwit bevindt zich in een open gebied, midden op een autosnelweg. Hier kan de verdedigende partij zich echter opstellen in een gebouw daar tegenover, met veel dekking om de aanvallers het leven zuur te maken.

  Dat was onze top 10 van beste Battlefield multiplayer maps. Voor meer informatie over Battlefield 1 kun je ook nog onze preview over de game lezen. Vanaf 21 oktober kun je aan de slag met de WW1 shooter op de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Battlefield 3

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.