De vetste levels in The Order 1886 - Grafisch oogstrelend!

  The Order 1886 is grafische pracht in een filmisch jasje. Dat konden we in de recensie al lezen. Maar wat zijn nou de vijf vetste levels van de game? Lees het in deze special waarin we vijf levels van laag naar hoog beoordelen!

  The Order 1886 is inmidels uit en wij hebben de game al flink onder handen genomen. De game is al meerdere malen door ons gepreviewd en ook ons oordeel staat al even klaar voor je. Ook hebben we al een hele serie specials over alle elementen in The Order 1886 op een rijtje voor je staan, maar we konden je deze niet onthouden.

  Let wel voordat je verder leest: Dit artikel bevat, hoewel we ons best gedaan hebben om het te minimaliseren, een aantal spoilers! Wil je dus zonder voorinformatie aan de game beginnen, stop dan maar met lezen. In deze special zetten we namelijk de top 5 vetste levels uit de game op een rijtje voor je!

  5. Hyde Park

  Het eerste level dat heel gaaf is, is Hyde Park. De grafische pracht die Ready at Dawn heeft neergezet is ongekend. Om het even kort te houden en spoilers te voorkomen, roepen we alleen dat er overal vuur is. En dat ziet er behoorlijk gaaf uit.

  De lichteffecten in de game zijn erg goed en de reflecties van de vlammen op andere oppervlakken zijn pas echt indrukwekkend. In dit level moet je je door een enorme teringbende heen navigeren om een gewonde te vinden. En dit alles wordt natuurlijk behoorlijk filmisch in beeld gebracht. Erg leuk om te zien!

  4. Waverton House MayFair – de stad van londen

  Natuurlijk bevind je je het hele spel in Londen, dus dat is een inkoppertje, maar redelijk in het begin van de game word je geconfronteerd met de grafische pracht die The Order 1886 biedt.

  Galahad staat op een balkonrand over Londen uit te kijken en dat is werkelijk adembenemend mooi in elkaar gezet. Even later mag je naar beneden om zelf de stad in te gaan. Om niet te spoilen, vertellen we niet wat je precies moet gaan doen.

  Als je door de stad loopt, merk je dat er een authentieke uitstraling aan eigenlijk bijna alles kleeft. De stad is grauw, grijs, vol smog en ietwat rommelig op plekken. Precies zoals je het eigenlijk zou verwachten in 1886 tijdens de alternatieve historie van de Industriële Revolutie.

  De lichtinval die The Order 1886 bevat is ook fantastisch. Als je door de stad loopt heb je de neiging om steeds te stoppen om van het uitzicht te genieten, maar daar is al snel geen tijd meer voor. Je wordt onder vuur genomen in een rommelig straatje en daarna krijg je het ook nog eens aan de stok met Lycans.

  De combinatie van pracht en praal, authentiek gevoel van een oud Londen en natuurlijk dat je meteen door alles en iedereen te lijf gegaan wordt, zorgt ervoor dat dit level een plekje in deze top 5 haalt.

  3. De zeppelin, Agamemnon

  Natuurlijk mag dit level niet ontbreken in deze top 5 levels van The Order 1886. Het luchtschip, of de zeppelin, die we al eerder zo prezen in onze preview. In dit level moet je een heel gedeelte stilletjes rondlopen, terwijl je links en rechts allemaal bewakers uitschakelt.

  Natuurlijk is het ook leuk om eens stilletjes en op je gemakje door een level te lopen. Dat geeft je de kans om eens goed rond te kijken. En dat zul je zeer zeker doen. Je begint buiten met een prachtig zicht op een oud Londen. Vervolgens ga je een zeppelin in waar je eerst niet heel veel bijzonders ziet.

  Later in het level zie je pas de mate van detail die Ready At Dawn in de game heeft gestoken terug. Het sausje van de Industriële Revolutie, grote tandwielen, stoomkabines en ga zo maar door. Kortom, het level geeft je een hele goede blik op wat voor moeite er eigenlijk in de game gestoken is.

  Daarbij biedt dit level natuurlijk ook de benodigde actie en niet allen maar stealth en ook daar kun je volop van genieten. Een shootout in de keuken van een zeppelin, heerlijk!

  2. Blackwall

  Naar mate dat The Order 1886 vordert, kom je erachter dat de oorspronkelijke Lycans met meer zijn dan je aanvankelijk dacht. Tijd om op onderzoek uit te gaan dus. We gaan weer door wat tunnels en komen uiteindelijk in Blackwall terecht.

  Ook hier is het weer een heerlijke industriële uitstraling die de boventoon voert. Je ziet overal kranen staan die van alles aan het bouwen zijn en daarnaast zie je ook de nodige onafgemaakte gebouwen.

  Uiteindelijk krijg je ook hier weer de nodige actie voor je kiezen en dat maakt dit level zo ontzettend gaaf. Je gaat namelijk van de ene naar de andere plek om dekking te zoeken, terwijl je moet proberen om de rebellen en de Lycans af te slachten. Je moet op tijd zijn, voordat ze een bepaald doel bereiken. En dat kan best een uitdaging zijn.

  Een heel leuk level qua design, maar ook zeer zeker wat betreft de actie wat natuurlijk een groot aspect is van de game.

  1. The Londen underground/ Whitechapel

  Een ander aspect van The Order 1886 hadden we al omschreven in een van onze specials. Een stukje mystiek en thriller/horror. Dat zie je terug in het level van de game waarin je de ondergrondse ingaat. Het is behoorlijk donker en bijna het enige licht in dit level heb je zelf bij je.

  Op weg naar een met Lycan overspoeld ziekenhuis kom je door de ondergrondse van Londen. Nadat je de trappen afgaat volgt een combinatie van donkere, stoffige gangen die je de kriebels geven. Natuurlijk zitten hier ook weer de nodige spannende momenten van de game verwerkt.

  Uiteindelijk kom je in de stationshal die weer wat lichter is en zet je je weg voort naar het ziekenhuis. Ook hier mag je weer rekenen op de nodige donkere gangetjes, schrikmomenten en de nodige actie vanuit de Lycans en rebellen. En erg leuk level om te spelen met voldoende spanning.

  The Order: 1886

  Verkijgbaar vanaf 20 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.