Top 5 beste aankomende smartwatches van 2015

Article
zaterdag, 28 februari 2015 om 13:00
xgn google image
Maakt de smartwatch zijn echte doorbraak in 2015? Of hebben we toch genoeg aan onze smartphones, tablets en laptops? In deze special vind je de beste aankomende smartwatches van 2015.

5. HTC smartwatch

Er gaan al langere tijd geruchten dat HTC komt met een eigen wearable, met het aanstaande MWC evenement groeit de kans op de vertoning van een HTC-smartwatch.
Volgens de laatste geruchten krijgt de HTC-smartwatch een rechthoekig scherm en ondersteunt het besturingssysteem zowel Android als iOS.
De HTC smartwatch zal volgens de geruchten een 1,8 inch scherm krijgen met een lang rechthoekig display en een resolutie van 160 bij 32 pixels. Hiermee ligt de resolutie van de HTC-smartwatch iets lager dan bij vergelijke wearables zoals bijvoorbeeld de Samsung Gear Fit.
Doordat HTC ervoor lijkt te kiezen om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen en niet te kiezen voor het veel gebruikte besturingssysteem Android Wear, is er de mogelijkheid dat de HTC-smartwatch draait op zowel Android als iOS.
De HTC-smartwatch zou een accuduur hebben van ongeveer drie dagen. Daarnaast heeft de HTC-smartwatch basisfuncties zoals een muziekspeler, het tonen van notificaties van je smartphone en een agenda-functie.
HTC zou komen met een accessoire die het mogelijk maakt om voetstappen nauwkeuriger te meten. Hiermee wil HTC duidelijk inspelen op de gaande trend rond Health-apps. Dit accessoire zou via bluetooth worden gekoppeld aan je smartphone waar alle gegevens kunnen worden uitgelezen.

4. Pebble Time

De aankomde smartwatch van Pebble zal uitgerust worden met een nieuw e-paper-kleurenscherm. Een e-paper-kleurenscherm zorgt ervoor dat de tijd altijd in beeld is en ook buiten in de zon goed afleesbaar is. Vergeleken met een lcd- of oled-scherm, is het energieverbruik minimaal, waardoor de batterij van de smartwatch tot zeven dagen meegaat.
De Pebble time zal ook beschikken over een microfoon, hiermee kunnen gesproken berichten worden verstuurd of een reminder voor jezelf worden opgenomen. Door nieuwe technologie is de smartwatch volledig bestand tegen water.
De nieuwe smartwatch van Peblle is twintig procent dunner dan zijn voorganger. De wijzerplaat is gemaakt van krasbestendig Gorilla Glass en de kast eromheen is van roestvrij staal.
Het horlogebandje is uitgerust met een quick-release-mechanisme dat het personaliseren van de smartwatch eenvoudiger moet maken. De Pebble Time heeft een slimme poort die het voor hardware-ontwikkelaars mogelijk maakt extra sensoren en slimme polsbandjes direct aan het horloge te koppelen.
Pebble introduceert een nieuw versie van het Pebble-besturingssysteem dat relevante informatie op chronologische wijze ordent. De smartwatch is te koppen aan zowel Android als iOS. Pebble Time is geschikt voor gebruik van alle bestaande 6.500+ Pebble-apps en –wijzerplaten. Pebble werkt samen met ESPN, Jawbone, Misfit, Nu.nl en nog andere bedrijven om zoveel mogelijk uit het nieuwe besturingssysteem te halen.
Pebble Time is leverbaar in drie kleuren voor 159 dollar, exclusief bij Kickstarter. Hij wordt in mei 2015 wereldwijd verzonden aan de crowdfunders. Later dit jaar is de smartwatch beschikbaar in de retail en online verkrijgbaar en in winkels wereldwijd voor 199 dollar. In Nederland is Pebble Time naar verwachting rondom september in de winkels verkrijgbaar.
Eerder al brak de nieuwe smartwatch van Pebble al een record op Kickstarter. Na een halve dag werd ruim 7,7 miljoen dollar opgehaald en meer dan 36.000 keer besteld op Kickstarter. Hiermee is de Pebble Time een van de snelst gefinancierde Kickstarter-projecten tot nu toe. Binnen een uur was er al meer dan een miljoen dollar opgehaald.

3. Motorola Moto 360 2

De Moto 360 was de populairste smartwatch met Android Wear uit 2014. De tweede generatie van Motorola’s Moto 360 zou om de hoek staan. Het nieuws van een nieuwe Moto 360 verscheen toen Gleb Mishin in het Russische reageerde over de nieuwe smartwatch.
De Moto 360 was een grotere hype dan in eerste instantie werd gedacht, wat waarschijnlijk samenhangt met het voor die tijd unieke ronde design van het horloge. Ondanks een zwarte balk onderaan het ronde scherm -dat de Moto 360 niet helemaal gelikt maakt- en de tegenvallende levensduur van de batterij, ziet Motorola blijkbaar toch genoeg potentie om een tweede versie te maken.
Met de nieuwe mogelijkheden van het besturingssysteem Android Wear zou Motorola zomaar weer voor een grote verrassing kunnen zorgen op de smartwatch markt.

2. LG Urbane LTE

De LG Urbane LTE zal draaien op een nieuw besturingssysteem voor smartwatches dat ontwikkeld is door LG. Door te kiezen voor een smartwatch met LTE is het mogelijk om met de smartwatch verbinding te maken met 4G –netwerken en is er dus geen koppeling nodig met een smartphone om te kunnen bellen of internetten.
De roestvrij stalen smartwatch werkt met Android smartphones, maar de LTE-variant heeft cellulaire connectiviteit die op zichzelf staat. LG zegt dat het de eerste LTE smartwatch op de markt zal zijn. Je zou kunnen bellen zonder een telefoon nodig te hebben en er is een ‘walkie-talkie’ functie die het mogelijk maakt om met meerdere personen tegelijk te spreken.
De LG Urban LTE krijgt een 700mAh batterij, die 1,7 keer groter is dan de Watch R. De smartwatch ondersteunt NFC en heeft een smart wallet functie. Het horloge is uitgerust met een scala aan sensoren waaronder een gyroscoop, snelheidsmeter, kompas, atmosferische hartslag en GPS. Met deze sensoren is het ook mogelijk om een golfswing te analyseren.
De LG Urban LTE wordt volgende week voor het eerste getoond tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

1. Apple Watch

Een van de meest besproken smartwatches voor 2015 is de Apple Watch. Of deze smartwatch voor een revolutie gaat zorgen op de smartwatchmarkt is echter nog maar de vraag. Een ding is zeker :Apple kennende kunnen we een grote hype verwachten rond de Apple Watch.
De Apple Watch maakt samen met een iPhone gebruik van verschillende technologieën om de tijd binnen 50 milliseconden van de wereldtijd te houden. Zodra je op reis gaat wordt de tijd automatisch aan de lokale tijd aangepast.
Met de Apple Watch zal het bedrijf zich gaan richten op de steeds groter wordende fitnessmarkt. Het wordt voor de mens steeds toegankelijker om gegevens van zichzelf te tracken en bij te houden met behulp van eenvoudige fitness-apps. Een combinatie van de gezondheid app op je iPhone en een Apple Watch om je pols moet ervoor zorgen dat je een overzichtelijk beeld van je dagelijkse fysieke activiteit krijgt.
De Apple Watch komt uit in drie edities. De Apple watch is ontworpen zodat iedereen zijn eigen stijl kan kiezen en de smartwatch zal te personaliseren zij door verschillende horlogebandjes.
De eerste uit het rijtje is de Apple Watch. De horloges uit de Apple Watch-collectie hebben horlogekasten van gepolijst roestvrij staal en spacezwart roestvrij staal. Het display wordt beschermd door saffierkristal. Voor deze collectie is er een assortiment met drie verschillende leren bandjes, een schakelarmband, een Milanees bandje en een bandje van hoogwaardig fluoroelastomeer.
Het tweede horloge is de Apple Watch Sport. De horloges uit de Sport-collectie zijn vervaardigd van licht geanodiseerd aluminium in zilver en spacegrijs. Het display wordt beschermd door gehard Ion-X-glas. En de bijpassende bandjes van fluoroelastomeer zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.
De laatste en duurste in het rijtje is de Apple Watch Edition. De Edition-collectie bevat zes stijlvolle versies van Apple Watch. Elk exemplaar is voorzien van een horlogekast van 18-karaats goud dat door onze metallurgen is ontwikkeld tot een metaal dat tweemaal zo hard is als standaardgoud. Gepolijst saffierkristal beschermt het display en een prachtig ontworpen bandje vormt de perfecte aanvulling.
De Apple Watch is vanaf april 2015 in de winkels verkrijgbaar en zal te koop zijn vanaf 349 dollar.