De top 5 beste standalone DLC in games

  Sommige DLC’s zijn anders dan anders, standalone DLC’s bijvoorbeeld. DLC waarbij je de game niet eens nodig hebt, dat is pas mooi. Pareltjes in de oceaan. DLC die niet vergeten mag worden. Daarom speciaal voor die pareltjes: Een top 5 beste standalone DLC in games.

  5. InFamous: Festival of Blood

  In InFamous: Festival of Blood is er standalone DLC die na InFamous 2 uit is gekomen. New Marais is overgenomen door vampieren en Cole MacGrath -de hoofdpersoon in InFamous (2)- is zelf ook gebeten door een vampier. Cole kan deze vampierkrachten onder controle houden en wil de stad gaan redden.

  Het gave van deze DLC is dat heel de stad van InFamous 2 een hele duistere setting heeft gekregen waardoor het spel een unieke sfeer heeft. De DLC is uitgekomen tijdens Halloween en het is een heerlijke game om op Halloween te spelen. Een terechte nummer vijf in de top 5 beste standalone DLC in games.

  4. Dead Rising 2: Case Zero

  De nummer vier in de top 5 beste standalone DLC in games is Dead Rising 2: Case Zero. Case Zero speelt zich af tussen Dead Rising 1 en Dead Rising 2. Chuck Greene wordt in deze DLC geïntroduceerd, de voormalig motorcrosskampioen mag van carrière switchen. De werkzaamheden van zijn nieuwe baan bestaan voornamelijk uit het afslachten van zombies.

  De Dead Rising 2: Case Zero DLC is een episch stukje DLC waarmee je een aantal uren zoet bent. Lang duurt de game niet, de meeste mensen speelden de game binnen ongeveer 4 uur uit. Kort maar krachtig.

  3. Far Cry 3: Blood Dragon

  Misschien wel de meeste opvallende DLC in deze top 5 beste standalone DLC in games. In Far Cry 3: Blood Dragon ga je terug in de tijd. Volledig in jaren 80 stijl ga jij een potje ass-kicken. Hoofdpersoon Rex Colt moet het vijandige cyborgleger uitshakelen.

  Far Cry 3: Blood Dragon zit vol met heerlijke chlicés waar je maar al te goed om kan lachen. Daarnaast is Far Cry 3 ook nog gewoon een uitstekende game. De DLC is in ongeveer vijf uur uit te spelen. Daarna heb je nog extra’s waarmee je ook zo’n 2 á 3 uur zoet bent. Die combinatie maakt Far Cry 3: Blood dragon een een terechte nummer drie in de top 5 beste standalone dlc in games.

  2. Red Dead Redemption: Undead Nightmare

  Red Dead Redemption was een zeer geslaagde game van Rockstar, maar de DLC voor Red Dead Redemption was minstens zo geslaagd. Er is een grote zombieplaag uitgebroken en John Marston moet zichzelf (en zijn familie) beschermen tegen hordes zombies.

  De zombieplaag wordt na een tijd zo groot dat hele steden overgenomen zijn door zombies. Die steden moet je dan ook weer zien te heroveren. De mix tussen zombies en cowboys is heel tof uitgewerkt in Red Dead Redemption: Undead Nightmare.

  Je bent een goede 7/8 uur zoet met deze DLC. Deze hoort zeker in het lijstje van de top 5 beste standalone dlc in games.

  1. Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony

  De nummer één van de top 5 beste standalone DLC in games gaat naar Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony. In The Ballad of Gay Tony ben jij de bodyguard/assistent van Tony Price aka Gay Tony. In deze standalone DLC leer je veel meer kennen van Liberty City, van hoofdpersonages uit vorige delen tot het nachtleven in Liberty City.

  Deze DLC is bijzonder goed ontvangen, omdat die weer een minder serieuze vibe had, dit had GTA: IV wel en veel mensen hadden daar problemen mee. Golden guns, over de top actie, seks, dance minigames en dikke auto’s; het was allemaal te vinden in The Ballad of Gay Tony.

  inFamous: Festival of Blood

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.