GTA 5 PC release - Wat kunnen we verwachten?

  De PC-versie van GTA 5 is helaas weer uitgesteld door Rockstar. PC gamers zullen dus iets meer geduld moeten hebben om met GTA aan de slag te kunnen. Wat kan je eigenlijk verwachten van de GTA 5 PC variant? XGN zet het voor je op een rijtje.

  4K

  Rockstar heeft bevestigd dat GTA 5 op de pc een 4K resolutie gaat ondersteunen, verwacht dus maximale graphics in de GTA 5 PC variant. Met een resolutie van 3840 x 2160 ziet Los Santos er beter uit dan ooit.

  GTA 5 is al een game die er fantastisch uit ziet, vooral op de Playstation 4 en Xbox One. GTA 5 PC knalt daar zometeen nog keihard overheen.

  60 Frames per seconde

  De GTA 5 PC variant draait ook nog eens op max 60 frames per seconde. Dit is een framerate die twee keer zo hoog is als de PS4 en Xbox One versie (30fps). GTA 5 zal dus erg soepel en vloeiend spelen op de PC.

  De framerate van GTA 5 schijnt wel maximaal op 60fps te liggen, hoger dan 60fps ga je dus niet halen. Tot nu toe is dit wel een gerucht. Vaak weten mensen dit wel uit te schakelen, zodat je toch meer dan 60fps kan halen.

  Drie monitoren tegelijk

  GTA 5 op de PC heeft gewoon een support voor drie monitoren tegelijk. That’s right baby! Drie monitor tegelijk. Los Santos ziet er vanaf een normaal scherm al episch uit, laat staan als je drie schermen naast elkaar hebt.

  Je hebt wel een beest van een PC nodig omdat te kunnen handelen, maar het is sowieso episch dat het kan. Je field op view wordt nog beter bij drie monitoren, dus je first-person ervaring wordt dan nog beter.

  Rockstar Editor

  Misschien wel een van de meest geliefde functies van de PC-versie was altijd de Rockstar Editior. Console gamers hebben deze functie nog nooit gehad en veel mensen zijn dan ook jaloers op het feit dat GTA 5 op de PC weer een Rockstar Editor krijgt.

  GTA 5 op de PC krijgt de nieuwste versie van de Rockstar Editor met nog meer mogelijkheden om je gameplay video te bewerken. Die kan je dan weer uploaden naar de Social Club en YouTube.

  MODS

  GTA PC = Mods. Mods is misschien wel dé reden om GTA 5 voor de pc te spelen. Door middel van mods kan je GTA 5 helemaal aanpassen naar eigen wens. Dit zorgt ervoor dat GTA 5 nooit oud aan gaat voelen.

  Ziet de game er over vijf jaar niet meer indrukwekkend uit? Dan installeer je toch gewoon een paar mods waardoor het er spel ineens veel mooier uit ziet. Of je nou als Iron Man wilt spelen, of GTA bijna fotorealistisch wilt maken, het kan allemaal door middel van mods.

  Minder bugs

  Pc- gamers roepen vaak in GTA 5 video's: ‘’Bedankt voor het testen van GTA 5, nu kunnen wij foutloos de GTA 5 PC variant spelen.’’ Nu is dit misschien een arrogante reactie van (gefrustreerde) PC gamers, maar er zit een kern van waarheid in.

  Iedereen kan zich nog wel de eerste maand GTA Online herinneren. Wat was dat een drama. GTA Online was onspeelbaar en Rockstar heeft dat vandaag de dag goed opgelost. PC gamers kunnen nu meteen met een foutloze GTA 5 PC versie aan de slag.

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.