Adam Sandler is de meest overbetaalde acteur

  Ieder jaar stelt Forbes een lijst op van de meest overbetaalde acteurs van dat betreffende jaar. Net als vorig jaar staat Adam Sandler bovenaan de lijst, gevolgd door Johnny Depp en Ben Stiller.

  Voor het samenstellen van de lijst kijken de analisten van Forbes naar de laaste drie films die een acteur heeft gedaan voor juni 2014. Deze maand is specifiek gekozen, omdat de analisten dan genoeg tijd hebben om te bepalen hoeveel een film heeft verdiend. Zo wordt er per film gekeken wat de acteur qua salaris verdient voor zijn rol en hoeveel de film in totaal heeft verdiend. Het cijfer wat je vervolgens terugkrijgt is hoeveel een acteur per geïnvesteerde dollar teruggeeft.

  Adam Sandler, Johnny Depp en Ben Stiller zijn de meest overbetaalde acteurs

  Volgens deze berekening levert Sandler ongeveer 3,20 dollar op per geïnvesteerde dollar. Een resultaat die is ontstaan door tegenvallende komedies van Sandler, waaronder de romantische komedie Blended met Drew Barrymore. De film Grown Ups 2 heeft een beter resultaat geboekt, maar die kon niet voorkomen dat Sandler bovenaan de lijst van Forbes prijkt.

  Niet ver na Sandler komt Johnny Depp met 4,10 dollar per geïnvesteerde dollar. Nou kennen wij Depp van blockbuster films als Pirates of the Caribbean en Alice in Wonderland, waardoor Depp ook een goed salaris verdient voor andere films. Helaas vielen de films Transcendence en The Lone Ranger toch wat tegen bij het publiek, wat leidt tot een tweede plaats voor Depp.

  Om de top drie af te ronden volgt Ben Stiller met 4,80 dollar per geïnvesteerde dollar. Nou heeft Stiller met The Secret Life of Walter Mitty een goede film neergezet, die het ook niet verkeerd heeft gedaan aan de kassa. De films Tower Heist en The Watch zijn echter verantwoordelijk voor deze derde plaats op de Forbes lijst van meest overbetaalde acteurs.

  De volledige top 10 van meest overbetaalde acteurs

  1. Adam Sandler: 3,20 dollar voor iedere geïnvesteerde dollar
  2. Johnny Depp: 4,10 dollar voor iedere geïnvesteerde dollar
  3. Ben Stiller: 4,80 dollar voor iedere geïnvesteerde dollar
  4. Ryan Reynolds: 4,90 dollar voor iedere geïnvesteerde dollar
  5. Tom Hanks: 5,20 dollar voor iedere geïnvesteerde dollar
  6. Will Ferrell: 6,60 dollar voor iedere geïnvesteerde dollar
  7. Channing Tatum: 6,70 dollar voor iedere geïnvesteerde dollar
  8. Denzel Washington: 6,90 dollar voor iedere geïnvesteerde dollar
  9. Sandra Bullock: 9 dollar voor iedere geïnvesteerde dollar
  10. Ben Affleck: 9,37 dollar voor iedere geïnvesteerde dollar

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.