De top 10 slechtste game films!

  Nieuwe details over de opkomende Uncharted film werden onlangs bekendgemaakt. De film wordt gebaseerd op de games uit de gelijknamige Uncharted serie en heeft nog geen exacte releasedatum. Wij hopen natuurlijk dat de film een succes wordt, dus gaan wij laten zien hoe het niet moet: dit zijn de 10 slechtste game films!

  10. Wing Commander

  De eerste game film op onze lijst is Wing Commander uit 1999. Deze sciencefiction film is gebaseerd op de gelijknamige video game serie en kent Freddie Prinze Jr in de hoofdrol, die ook in de Scooby Doo film speelde. Wing Commander speelt zich af in het jaar 2564, wanneer er een oorlog bezig is in het sterrenstelsel. Luitenant Christopher Blair moet ervoor zorgen dat de kwaadaardige Kilrathi het universum niet verwoesten.

  De film flopte, zowel op commercieel als op financieel gebied. Wing Commander kostte maar liefst 30 miljoen dollar om te maken, maar leverde uiteindelijk maar 11,6 miljoen dollar op. De verfilming van de space combat game werd tevens op veel kritiek getrakteerd, terecht als je het aan ons vraagt.

  9. Street Fighter

  In 1994 werd er een Street Fighter film uitgebracht, gebaseerd op de gelijknamige vechtgames van Capcom. Universal Pictures durfde het aan om een actiefilm te maken over de games en castte grote namen als Jean-Claude Van Damme en Kylie Minogue. Zij maken deel uit van de Allied Nations, een militaire groep die de strijd aan moeten gaan tegen M. Bison, een drugsbaron die leden van The Alllied Nations gevangen houdt.

  Hoewel er wel zware kritiek werd geuit op de film was het wel een financieel succes. Haar budget van 35 miljoen dollar werd bijna verdrievoudigd met een opbrengst van rond de 100 miljoen dollar. De goede cast die Street Fighter bevatte kon deze slecht geschreven en slecht gemonteerde titel kwalitief gezien alleen niet redden.

  Imperial Entertainment

  8. Double Dragon

  Op plek acht staat nog een film die is gebaseerd op een serie van vechtgames. Deze film, tevens uit 1994, gaat over de Double Dragon vechtspellen. De film speelt zich af in 2007 en gaat over de twee Lee broers, Jimmy en Billy. Zij bezitten de helft van een oud Chinees medaillon en een kwaadaardige bendeleider heeft beschikking over de andere helft. De bendeleider is vastbesloten om de andere helft te krijgen om absolute macht te krijgen.

  Double Dragon deed het een stuk slechter dan de Street Fighter film uit hetzelfde jaar. De film werkte al met een klein budget, maar draaide alsnog verlies. Uit het product met een budget van 7,8 miljoen dollar kwam een opbrengst van maar 2,3 miljoen dollar. Critici waren ook niet te spreken over de Double Dragon, met name vanwege de simpele verhaallijn en de clichés die het bevatte.

  7. Far Cry

  De meest bekende video game serie die zijn opwachting maakt in deze lijst is Far Cry. In 2008 werd de film gebaseerd op de gelijknamige games gemaakt. Hoewel de games doorgaans van een hele hoge kwaliteit zijn, laat de film daar helemaal niets van zien. De film draait om Jack Carver (Til Schweiger), een ex-soldaat die een kapitein is geworden. Hij moet op een eiland een reddingsmissie uitvoeren, wanneer super-soldaten hem tegengaan.

  De film van regisseur Uwe Boll (onthoud de naam) werd een grote flop en bracht maar een klein percentage op van het budget. Van de 30 miljoen dollar die werd geïnvesteerd werd er nog niet eens 750 duizend dollar terugverdiend. Op geen enkele manier kwam Far Cry in de buurt van de status die de game franchise heeft. Tenzij je wilt lachen om de kwaliteit van de film, moet iedere Far Cry fan deze film vermijden.

  New Line Cinema

  6. Mortal Kombat: Annihilation

  De redelijk ontvangen Mortal Kombat film uit 1995, gebaseerd op de gelijknamige vechtspellen, kreeg in 1997 een vervolg. Mortal Kombat: Annihilation was alleen op elk aspect slechter dan zijn voorganger. De film draait om een groep van vechtsport krijgers, die zes dagen hebben om de wereld te redden van een invasie uit een andere dimensie. Het verhaal is vooral gebaseerd op Mortal Kombat 3.

  Er werd wel winst gemaakt op de film, aangezien er 51 miljoen dollar werd verdiend tegenover een budget van 30 miljoen dollar. Mortal Kombat: Annihilation werd door veel critici met de grond gelijk gemaakt, onder andere om de slecht geschreven karakters en de 'low-budget' ogende special effecten. De mede-bedenker van de games serie noemde Annihilation het slechtste deel uit de hele Mortal Kombat franchise.

  5. Super Mario Bros.

  Op de redactie waren we het er allemaal over eens dat Super Mario Bros. in de top vijf moest zitten. De vreemde live-action avonturen film, 'gebaseerd' op de Mario games, werd in 1993 uitgebracht. Het verhaal van deze film draait om twee loodgieters uit Brooklyn, Mario Mario en Luigi Mario. Zij moeten reizen naar een andere dimensie om een prinses en de mensheid te redden van de kwaadaardige King Koopa.

  Super Mario Bros heeft bar weinig te maken met de game series van Nintendo en is over het geheel gezien geflopt. Van de 48 miljoen dollar die er werd gespendeerd om deze film te creëren werd 28 miljoen dollar terugverdiend. Veel critici waren ook hard voor Super Mario Bros, maar gedurende de jaren is er een soort cult om de film heen gekomen. En niet omdat de film zo goed is denken wij.

  4. Street Fighter: The Legend of Chun-Li

  De tweede Street Fighter film op deze lijst is ook meteen de nieuwste film die je op de onze lijst gaat tegenkomen. Street Fighter: The Legend of Chun-Li werd bijna negen jaar geleden uitgebracht. Deze film focust zich, zoals de naam al doet vermoeden, op het Street Fighter karakter Chun-Li. We volgen haar op haar missie om wraak te nemen op de grote crimineel M. Bison, die haar vader heeft ontvoerd.

  In tegenstelling tot de originele Street Fighter film wist The Legend of Chun-Li geen winst te maken, ook al heeft deze film de helft minder budget. Er werd 12,8 miljoen dollar verdiend, tegenover 18 miljoen dollar aan kosten. De film kwam op Rotten Tomatoes op nummer 44 in de lijst van de 100 slechtste films van deze eeuw. Algeheel gezien geen verbetering op de originele film dus.

  3. House of the Dead

  Uwe Boll maakt zijn terugkeer op deze lijst met zijn House of the Dead film uit 2003. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige game van SEGA, die werd uitgebracht in 1996. De actie horror film gaat over een groep studenten die naar een feest gaan op een mysterieus eiland. Terwijl zij aan het feesten zijn wordt het eiland overgenomen door hongerige zombies en moeten de studenten zien te overleven.

  House of the Dead heeft op bewonderingswaardige wijze winst gemaakt. Deze ongelooflijke slechte film werd gemaakt met een budget van 7 miljoen dollar en leverde bijna het dubbele op met 13 miljoen dollar. Op IMDb staat de film op de 28ste plek als het gaat om de slechtste films. Om de een of andere reden is er ook een vervolg gekomen op House of the Dead. Wij denken dat je het beter bij de games kunt houden.

  2. BloodRayne

  House of the Dead was zeker niet de laatste film van Uwe Boll op deze lijst. De Duitser nam ook de BloodRayne film uit 2005 voor zijn rekening. BloodRayne is ook een actie horror film die gebaseerd is op de gelijknamige games en zich afspeelt in Roemenië in de 18e eeuw. Vampier Rayne ontsnapt van een freak show waar ze aan deelnam en gaat met een groep vampieren jagers achter de man aan die haar moeder verkrachtte.

  BloodRayne kende financieel gezien een stuk minder succes dan House of the Dead. De film haalde minder dan vier miljoen dollar op, terwijl het een budget had van 25 miljoen dollar. Toch zijn er maar liefst twee vervolgen geweest op BloodRayne. Deze zijn ook allebei geregisseerd door Boll. Zelfs acteur Michael Madsen, die een rol had in de film, noemde BloodRayne een "verafschuwing", maar zei ook dat hij het werken met Boll wel aangenaam vond.

  Lions Gate Home Entertainment

  1. Alone in the Dark

  Met vier van zijn films in deze lijst en de nummer één vermelding bewijst Uwe Boll dat hij de koning van de slechte game films is. Alone in the Dark is wel één van zijn pronkstukken op dat gebied. De actie horror film (wie had het verwacht) is vooral gebaseerd op het vierde deel van de Alone in the Dark video game series en gaat over een bovennatuurlijke detective die mysterieuze zaken onderzoekt.

  Alone in the Dark was zeker geen succes en wordt vaak gezien als één van de slechtste films die ooit is gemaakt. Op Rotten Tomatoes heeft de film dan ook een score van 1% van de 100, gebaseerd op 120 reviews. Toch maakte de film meer dan tien miljoen dollar, al is dit maar de helft van het budget van 20 miljoen dollar. Het slechte acteerwerk, slechte verhaal en de slechte montage werden hard aangepakt door critici. En terecht

  Wat zijn volgens jou de slechtste game films?

  We hadden ook een volledige lijst van Uwe Boll films kunnen maken, maar een beetje variatie moet ook kunnen toch? Zijn er films die wij hebben gemist maar toch zo slecht zijn dat ze een plek in deze lijst 'verdienen'? Of vind je een van de films die op deze lijst staat zo leuk dat die er eigenlijk niet op moet staan? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.