De top 10 beste games van 2015 volgens Theo Weber

  Theo zit al jaren in de redactie en wat zijn we blij met hem! De beste man is nooit te beroerd om een special uit de mouw te schudden. Bovendien kan die ziek goed gamen. Eerder dit jaar versloeg die gewoon even pro spelers in Street Fighter V. Hoppa, alsof het niets is. Dit is de top 10 beste games van 2015 volgens Theo!

  10. The Order: 1886 (PS4)

  Al vanaf dat ik van deze game hoorde was ik erg benieuwd. Een alternatief Victoriaans London en dan ten tijde van de Industriële Revolutie? En dan ook nog met weerwolven? Dat moet wel tof zijn! En dat is de game ook absoluut. Tof genoeg om in mijn top 10 te komen, maar dan niet op een hele hoge plek.

  The Order was namelijk behoorlijk kort en dat slaat vandaag de dag helemaal nergens op. Toch heb ik enorm van deze game genoten. En ach, als een toffe game zo kort is, speel je m toch twee keer uit?

  9. Mortal Kombat X (PS4)

  Mortal Kombat is altijd één van mijn favoriete franchises geweest. Ik was dan ook erg blij dat er een nieuw deel uitkwam, compleet met nieuwe fatalities en andere gruwelijk pijnlijke moves. Ik heb deze game behoorlijk wat gespeeld toen deze net uit was en dat met heel veel plezier.

  Maar 2015 was een jaar waarin een heleboel goede titel uitkwamen en veel daarvan hebben mij toch langer weten te boeien dan Mortal Kombat X. Hopelijk doet het vervolg hierop dat ook, want die moet er zeker komen!

  8. Mad Max (PS4)

  Als je mij ergens blij mee kunt maken is het een post-apocalyptische setting. Ik vind dat gewoon echt heel gaaf om te zien. Alles in puin, overwoekerd en verwaarloosd. In Mad Max vind je precies dat en dan in een levensgrote zandbak vol tokkies. En daarin mag je naar hartenlust scheuren en dingen ontdekken, terwijl je op zoek bent naar je V8.

  Ik kon heel erg genieten van de game, maar was wel echt ontzettend teleurgesteld in het einde. Wat was dat afgeraffeld voor mijn gevoel. Het was een beetje van: Ja, je hebt de baas verslagen en hop! Aftiteling. Erg jammer.

  7. Batman: Arkham Knight (PS4)

  Al vanaf het eerste deel verslijt ik de complete disc als er weer een Arkham titel uitkomt van Rocksteady Studios. En iedere keer was ik meteen al weer benieuwd naar het volgende deel. Alleen is deze game echt het laatste deel van de Arkham serie.

  En op zich is dat ook niet erg. Als Rocksteady Games dan maar met iets anders komt wat net zo op en top tof is. Alleen hoeven er in die game niet zo veel collectibles te zitten om het einde vrij te spelen. Want het was wel echt een klotebaan om die dingen te verzamelen.

  6. Dying Light (PS4)

  Zoals ik al aangaf, ik kan het wel waarderen als een game zich in een wereld afspeelt die post-apocalyptisch is. In Dying Light is dat niet helemaal zo, maar het is dichtbij genoeg. Daarbij is het een gigantische game die vanaf het begin af aan spannend is. En dat al helemaal als het donker wordt.

  Waar de zombies overdag nog redelijk sloom zijn, verandert dat ’s nachts gruwelijk. De snelste wezens komen dan tevoorschijn en moeten jou hebben! Wat heb ik al angstige momenten beleefd terwijl ik voor mijn leven rende in deze game zeg! Helaas heb ik de game nog steeds niet uitgespeeld, maar dat gaat zeker nog wel gebeuren.

  5. Halo 5: Guardians (Xbox One)

  Ik heb geen Xbox One, dat moet even gezegd worden. Logisch dus ook dat er bijna geen exclusieve Xbox One games in mijn lijst staan. Maar Halo 5 mag niet ontbreken. Ik speelde deze game onlangs nog bij familie en ik zat nog net niet met open mond te kijken. Wat is Halo vooruit gegaan zeg!

  De game ziet er behoorlijk tof uit en het tempo ligt echt een stuk hoger. En dan het verhaal wat je vanaf de eerste minuut in het ongewisse houdt. Dit zijn de games waarbij ik echt af en toe even de neiging heb om een Xbox One te kopen. Maar ik doe het niet.

  4. Metal Gear Solid 5: Phantom Pain (PS4)

  Toen ik mijn PlayStation 4 aanschafte had ik al een hele tijd geen Metal Gear game meer gespeeld. Al snel had ik Ground Zeroes dan ook uitgespeeld ter voorbereiding op deze game. Ik heb intussen een beginnetje met gemaakt en ben tot nu toe behoorlijk onder de indruk van de game.

  Alleen ben ik het rondsluipen behoorlijk verleerd te zijn. En dat is in Metal Gear natuurlijk nodig. Ik word echt op iedere meter gezien en doorzeefd met kogels. Gaat nog wel even duren voordat ik deze uitgespeeld heb vrees ik. Vooral ook omdat de game die op 1 staat voorlopig niet de PlayStation gaat verlaten.

  3. Until Dawn (PS4)

  Een andere game die mij bijzonder wist te vermaken is Until Dawn. Ik was wel heel benieuwd naar deze game toen ik erover hoorde, maar had geen enkele verwachting. Maar ik ben blij verrast door deze game die mij vaker de stuipen op het lijf wist te jagen dan welke andere game dan ook in 2015.

  De laatste keer dat ik een dergelijk gevoel had (maar dan constant) was in Alien: Isolation. Die spanning, de schrikmomenten en dat cinematische in Until Dawn is precies goed neergezet. Daarbij zorgen de keuzes die je kunt maken ervoor dat je de game minstens drie keer uit wil spelen. Dat heb ik dan ook maar gedaan.

  2. Bloodborne (PS4)

  Bloodborne, wat een game. Je houdt ervan of je haat hem vanuit het diepst van je hart. En als je er dan van houdt, dan haat je de game op sommige momenten ook. Deze game is, net als de Dark Souls games, behoorlijk pittig. Doodgaan is geen ongelukje, maar aan de orde van de dag.

  Bloodborne straft je voor iedere fout die je maakt, maar beloont je anderzijds met een ontzettend sfeervolle stad die gehuld is in mysterie. Daarbij zit de hele stad vol toffe vijanden en gigantische bazen om te verslaan en krijg je nog een flink aantal kerkers op de koop toe.

  Ik heb de game vanaf dat deze in mijn PlayStation 4 terecht is gekomen niet meer losgelaten en dus ook van voor tot achter helemaal uitgespeeld. Ook had ik alles voorbereid voor het echte einde, maar toen ik dat kon vrijspelen vergat ik net die ene laatste stap. Ik ga deze game zeker nog een keer uitspelen voordat Dark Souls III uitkomt.

  1. Fallout 4 (PS4)

  Had ik al gezegd dat ik een post-apocalyptische setting wel kan waarderen? Fallout 4 is voor mij zeker een van de beste games van 2015. Deze game is natuurlijk nog niet zo heel lang uit, maar ik heb me al behoorlijk vermaakt in Boston met mijn hondje en mijn groeiende Power Armor collectie.

  De open wereld van deze game weet me eigenlijk iedere stap van de weg te boeien en dat gebeurt niet vaak. Als ik dan ook een missie start ben ik daar vaak in plaats van een half uurtje, de hele avond mee zoet. En dat terwijl ik soms maar een paar meter hoef te lopen. Ik dwaal gewoon heel snel af in deze game.

  Een eervolle vermelding waard

  Naast deze tien games heb ik afgelopen jaar natuurlijk veel meer spellen gespeeld. En daar zaten absoluut ook spellen tussen die een eervolle vermelding waard zijn. Dit zijn echter remakes en die wilde ik eigenlijk niet in mijn lijst zetten.Dus bij deze even op een rijtje:

  2015 was wat mij betreft een prima jaar om gamer te zijn, want we zijn echt verwend met hele toffe titels. En 2016 ziet er wat mij betreft ook al veelbelovend uit!

  Mortal Kombat X

  Verkijgbaar vanaf 14 april 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.