Street Fighter 5 Bèta 3 - De laatste keer voor de release

Article
vrijdag, 25 december 2015 om 14:15
xgn google image
Street Fighter fanaten zijn afgelopen weekend de deur niet uit geweest. Tenminste, degenen die in de bèta van Street Fighter 5 zitten. Voor de laatste proefperiode trok Capcom bijna alles uit de kast. En dat willen wij jullie natuurlijk niet onthouden.
Capcoms Street Fighter 5 komt in februari van 2016 uit voor de PC en de PlayStation 4 en de game lijkt al bijna af te zijn. In de afgelopen bèta konden we onder andere al een glimp opvangen van het menu wat de game zal gaan kennen. En we moeten zeggen dat deze behoorlijk uitgebreid is.

Veel opties in het menu

In het menu kregen we voor het eerst een Message Log zien. Hierin zullen bijvoorbeeld meldingen vanuit Capcom verschijnen rondom updates en evenementen. Daarnaast zijn de opties Ranked Match, Casual Match en Training aanwezig. Hierin kun je respectievelijk voor Fighter Points strijden, een vriendschappelijke match spelen of trainen.
In de bèta werd tijdens het trainen meteen naar een match gezocht zodat je niet stil hoefde te zitten. Erg aangenaam, gezien het nog wel eens lang wilde duren voordat er daadwerkelijk een match gevonden werd.
Het menu biedt ook ruimte voor algemene opties en je Fighter Profile, waarin je onder andere je icoon (zoals ook in Street Fighter 4) in kunt stellen. Je kunt hier ook bepalen met wie je wil spelen: PlayStation gebruikers, PC gebruikers of beide. Zelfs de minimale sterkte van de verbinding is in te stellen zodat lag in een match geen excuus meer kan zijn.
Andere opties in het menu die nog niet te selecteren waren in deze bèta zijn Battle Lounge, waarvan we nu nog niet goed weten wat het is, de Shop waar je onder andere levels en pakjes kunt kopen, Survival en Story modus die voor zich spreken, maar ook de optie Capcom Fighters Network.
83792

Bijna alle karakters beschikbaar

Deze optie biedt je de mogelijkheid om vechtersprofielen op te zoeken en de wereldwijde ranglijsten te bekijken. Straks kun je dus gewoon opzoeken op welke plek Daigo (één van de sterkste Street Fighter spelers ter wereld) nou precies staat. En natuurlijk met welke karakters men speelt.
In de bèta heeft Capcom ons toegang gegeven tot bijna alle standaard karakters. De enige die schitterde door afwezigheid was F.A.N.G., maar voor de rest konden we met iedereen knokken. Ryu, Ken, Vega, Cammy, Birdie, Nash, R.Mika, M.Bison, Chun Li en Necalli hebben we al uitvoerig besproken in onze vorige special.
Deze karakters hebben wel de nodige aanpassingen gehad, zoals Nash die ineens een stuk minder sterk is, en Necalli die iets minder schade doet dan voorheen. De oude rotten die nu toegevoegd zijn, zijn Zangief en Dhalsim met wat nieuwe bewegingen. Ze voelen hierdoor opgefrist aan, maar spelen niet heel anders dan in het vorige deel.
Een terugkerend gezicht is Karin. Het Street Fighter Alpha personage is echt heel tof uitgewerkt. Ze heeft snelle bewegingen, leent zich goed voor combo’s, maar doet niet heel veel schade met losse bewegingen. Laura en Rashid zijn nieuw, maar spelen alsof ze al heel lang in de game zitten.
83793

Weer enkele nieuwe levels met hints

Rachid is een snelle vechter die op zich niet heel veel schade doet, maar door zijn speciale bewegingen is hij echt all-over-the-place. Hij lijkt een mix tussen Cody en Guy uit deel 4 te zijn. Een karakter om voor op te passen! Laura is een hele balanceerde vechter, maar ze heeft wel bewegingen die af te straffen zijn als je ermee mist.
De derde bèta had natuurlijk niet alleen maar nieuwe karakters, maar bood ons ook de mogelijkheid om een kleur, een uitspraak bij winst en een level te selecteren. De optie om een alternatieve outfit te kiezen was ook al in het menu verwerkt. In de vorige bètaperiode konden we al aan de slag in The Grid, het trainingslevel, Forgotten Waterfall en Kanzuki Estate.
Deze levels zijn nu ook weer speelbaar met als toevoeging Apprentice Alley, Hillside Plaza en Underground Arena. Een aantal toffe levels, waarbij ook nu weer hints naar karakters te vinden zijn. In Kanzuki Estate kun je bijvoorbeeld enkele collega’s van Dan zien rond bungelen en in Hillside Alley zien we nu Alex op de achtergrond staan. Erg tof, gezien we al weten dat in ieder geval Alex vrij te spelen zal zijn.
Er staat geen nieuwe bèta meer gepland voor Street Fighter 5. Gelukkig hoeven we niet heel lang meer te wachten totdat de game in de schappen belandt. De game is al te pre-orderen in een normale en een Steel Book variant.