De top 10 beste film quotes - Deze moet elke filmliefhebber kennen!

Article
vrijdag, 30 juni 2017 om 15:49
xgn google image
We nemen een kijkje naar de 10 beste film quotes. Er zijn zoveel iconische quotes dat een lijst samenstellen nog een zware taak was. We hebben er tien gekozen die onwijs bekend zijn en nog steeds vaak worden gezegd!

10. Forrest Gump

We beginnen onze lijst van beste film quotes met een klassieker. Forrest Gump kwam uit in 1994 en werd een hit. Forrest Gump won onder andere de Oscars voor beste film en beste acteur (Tom Hanks als Forrest Gump). De film bevat een grote hoeveelheid memorabele quotes, maar er is er één die enorm vaak gebruik wordt.
Wanneer Forrest achterna wordt gezeten door pestkoppen zien we waarin hij uitblinkt. Hij kan namelijk enorm snel rennen. Hierdoor kennen we deze uitspraak, die nog steeds gebruik wordt in het echte leven.
114191

9. Apollo 13

Apollo 13 kwam net als Forrest Gump uit in 1995 en ook in deze film speelt Tom Hanks. De film gaat over het Apollo 13 ruimteschip, op weg naar de derde maanlanding missie.
Tom Hanks wist op een kalme manier een quote te brengen die de wereld altijd is bijgebleven.
De manier waarop Jim Lovell, het personage van Tom Hanks uit de film, de zin zegt is in één woord geweldig. Dit is een film quote die we niet uit onze hoofd kunnen krijgen.
114192

8. Fight Club

Binnen de lijst van beste film quotes is dit er één die belangrijk is voor het verhaal in FIght Club. De film gaat over twee mannen (gespeeld door Brad Pitt en Edward Norton) die een Fight Club oprichten. Zoals de titel zegt, een club om met elkaar op de vuist te gaan. Fight Club kent ook een paar regels, de eerste hiervan is de bekende quote die zojuist is geschonden door over de film te schrijven.
Fight Club is een cult klassieker geworden onder fans. Toen de film namelijk uitkwam werd deze niet goed ontvangen. Door de jaren heen heeft Fight Club eindelijk de waardering gekregen die de film verdient.
114193

7. Star Wars Episode V The Empire Strikes Back

Star Wars bevat meer dan genoeg beste film quotes. De franchise is misschien wel de populairste ter wereld. In The Empire Strikes Back werden we getrakteerd op een iconische zin van Darth Vader. Hieronder volgen eventuele spoilers voor Star Wars Episode V The Empire Strikes Back.
Deze bekende zin is één van de meest schokkende plot twist uit de filmgeschiedenis. We kunnen ons voorstellen wat voor enorme impact dit had op het publiek in 1980.
114194

6. The Sixth Sense

Regisseur M. Night Shyamalan brak door met zijn thriller The Sixth Sense. Niet alleen was dit een geweldige film, het bevatte ook één van de beste film quotes. In de film heeft Cole Sear (gespeeld door Haley Joel Osment) een geheim dat hij verklapt aan het personage van Bruce Willis.
Cole kan inderdaad de doden zien en met ze praten. Hiernaast bevat The Sixth Sense ook een geniale plottwist, waardoor je de film opnieuw wilt bekijken voor hints. Door deze film werden plottwists een herkenbaar element uit andere M. Night Shyamalan films.
114195

5. E.T. The Extra-Terrestrial

Velen zijn opgegroeid met deze klassieker van regisseur Steven Spielberg. E.T. wist de harten te veroveren van het publiek toen de film uitkwam in 1982. De film kon niet ontbreken tussen de beste film quotes.
De quote laat perfect zien wat het doel is van de kleine alien. Het enige wat hij wil is teruggaan naar waar hij vandaan komt. De eerste keer dat E.T. deze uitspraak doet zegt hij het fout, de alien zegt namelijk: ''E.T. home phone''. Een klein stukje later wordt de correcte uitspraak gezegd.
114196

4. The Godfather

The Godfather is één van de beste films ooit gemaakt. De film heeft meer uitspraken die in aanmerking konden komen voor de beste film quotes. We hebben de meest bekende gekozen, gesproken door het Godfather personage zelf, acteur Marlon Brando.
Deze uitspraak is wereldbekend. Het laat de essentie zien van de gangster sfeer die in de film wordt opgebouwd. De mensen die The Godfather hebben gezien weten dat als deze uitspraak wordt gedaan dit meestal geen goed teken is voor de andere partij. Zo krijgen we na de uitspraak de iconische scene met het paardenhoofd.
114197

3. The Terminator

Arnold Schwarzenegger is toch wel de koning van de one liners. De Terminator franchise bevat een aantal van de beste film quotes, zoals ''Hasta La Vista Baby!'' We hebben uiteindelijk de meest bekende quote gekozen, één die iedereen ongetwijfeld kent.
Dit blijft de uitspraak waar Arnold altijd om bekend zal staan. De uitspraak is zo bekend, dat Arnold hem heeft gebruikt in andere films, zoals The Expendables 2. Het is een quote die volledig is opgenomen in de maatschappij. Andere films of tv-series proberen vaak genoeg de quote op een komische manier te gebruiken.
Wij zullen nooit vergeten waar deze iconische quote zijn oorsprong heeft gevonden.
114198

2. Dr. No

Dr. No was de eerste film in de James Bond franchise, met Sean Connery in de rol van de spion. We weten welke legendarische quote de man sprak.
Wanneer de spion gevraagd wordt om zijn naam, zegt hij deze bekende woorden met een charisma die alleen Sean Connery bevat. De quote is zo bekend, dat alle andere James Bond acteurs deze hebben overgenomen. Zo zei onze meest recente Bond, Daniel Craig, de woorden in het laatste shot van Casino Royale.
Dit is een quote die al meer dan 50 jaar wordt gebruikt, alleen al om die reden verdient de uitspraak een plek tussen de beste film quotes.
114199

1. Star Wars

Bovenaan onze lijst van beste film quotes staat niks minder dan Star Wars. We hebben express Episode IV weggelaten, aangezien de film origineel Star Wars heette toen deze uitkwam in 1977. De quote is bekend en wordt herhaald door alle Star Wars delen heen. We hebben het natuurlijk over:
Han Solo zegt de bekende uitspraak tegen Luke Skywalker, voordat de aanval op de Death Star begint. De quote wordt zelfs een beetje verbogen om zo te passen bij de officiële Star Wars dag. De Star Wars dag is namelijk elk jaar op 4 mei, de quote wordt dan omgetoverd in: ''May the Fourth be with you''.

Wat vinden jullie de beste film quotes?

Dit was onze lijst met de tien beste film quotes. Zoals we al zeiden is een lijst samenstellen enorm lastig. Met nog genoeg keuzes, zoals: ''To Infinity and Beyond!'' van Toy Story of ''We're gonna need a bigger boat'' van Jaws.
We zijn enorm benieuwd welke film quotes jullie wel eens gebruiken in het dagelijks leven.

Populair Nieuws