5. Terminator Salvation

Dit is in ieder geval niet de beste Terminator film. We hebben het natuurlijk over Terminator Salvation. Dit vierde deel verloor alle charme van de vorige Terminator Films. Salvation bewijst dat minder soms gelijk staat aan meer. Terminator Salvation had simpelweg niet gehoeven en komt over als een film die totaal overbodig is binnen de franchise.

Om verder te gaan met de bovenstaande statement dat minder soms meer is - In de eerdere Terminator delen wordt veel gesproken over de toekomst, waar John Conner een verzet leidde tegen Skynet en de Terminators. Mysterie is een sterke kracht, we kunnen onze fantasie de vrije loop geven en speculeren wat er in deze futuristische oorlog is gebeurd. Maar Terminator Salvation wilde het ons liever laten zien. Wat we kregen was een opgeblazen actiefilm zonder de diepgang, emotie en Arnold zelf om het in stand te houden.

We hadden een film over de oorlog tussen Skynet en John Conner niet nodig, de kleine details die geplaatst waren over de vorige delen heen was genoeg. Op deze manier wisten we van de oorlog af, maar kon je zelf fantaseren hoe gruwelijk een oorlog met de Terminators kan zijn.

Terminator Salvation staat alleen al onderaan vanwege het feit dat de film niet had gehoeven. Zijn er enige aanhangers van Terminator Salvation? Laat het ons weten in de reacties.