WWE 2K18 pre-order bonus - Persconferentie met Kurt Angle

  De afgelopen jaren heeft elke WWE 2K-game een leuke pre-order bonus gehad in de vorm van een legende. In het vorige deel, WWE 2K17, konden de vroege beslissers aan de gang met Goldberg. Ook dit jaar staat er weer een legende te wachten op deze spelers. De WWE 2K18 pre-order bonus is niemand minder dan Kurt Angle.

  Kurt Angle (48) is waarschijnlijk een van de meest bekende professionele worstelaars op het moment. Vooral het winnen van een gouden medaille op de Olympische Spelen van 1996 speelt hierbij een grote rol. Om daar eens een schepje bovenop te doen, is Angle na een afwezigheid van 10 jaar, terug bij de WWE.

  Kurt Angle terug in de virtuele ring

  In de tijd dat Kurt Angle niet bij de WWE heeft gezeten, heeft hij niet stilgezeten. Toch had hij flink wat demonen waarvan hij af moest komen. Angle had namelijk voor een lange tijd een probleem met pijnstillers en om zijn doel te bereiken, terugkomen bij de WWE, moest hij eerst dit probleem oplossen:

  “Op het moment dat ik vertrok bij de WWE was ik zo’n zes en een half jaar bij het bedrijf. Ik dealde met verschillende blessures en daardoor kreeg ik problemen met pijnstillers. Achteraf heb ik wel een beetje spijt dat ik niet eerder terug ben gekomen, maar in die tijd was het gewoon niet mogelijk. Afgelopen jaar was ik er eindelijk klaar voor.”

  Angle is erg blij dat hij terug is bij de WWE en hoopt zelfs nog de ring in de gaan. Een van de redenen voor zijn terugkeer naar de ring is zijn kinderen. Zijn jongste kinderen hebben hem nooit in een WWE ring gezien en volgens Angle moet daar verandering in gaan komen:

  “Ik kom niet terug om mijn ego op te voeren. Ik ben terug voor alle WWE-fans en voor mijn kinderen. Ik wil dat mijn jongste kinderen mij in hetzelfde licht kunnen zien als mijn oudste kinderen. De jongsten hebben mij namelijk nooit zien worstelen. Het gaat dus echt niet om mij, maar om hen. Ik wil ze laten zien wat hun vader echt kan doen.”

  Voordat hij de ring in mag, moet Angle wel eerst een gezondheidsverklaring krijgen van WWE. Op het moment is hij nog niet bezig met de testen om daadwerkelijk terug de ring in te gaan. Het is dus wachten tot hij dit traject zal betreden. Toch maakt Angle wel tijd om te dromen van zijn ideale match, mocht hij zijn terugkeer maken:

  “Iedereen hoopt natuurlijk op een plekje op WrestleMania en je zou denken dat ik dat wel verdiend heb. Het zou ook leuk zijn om nog eens kampioen te worden, maar er zijn heel wat andere supersterren die dat beter kunnen gebruiken dan ik. Ik zou het gaaf vinden om de jongere talenten te helpen, maar af en toe ook in de ring kan stappen met de oudere talenten.”

  WWE

  Kurt Angle als WWE 2K18 pre-order bonus

  Kurt Angle is zelf eigenlijk niet zo’n gamer. Toch waardeert hij het telkens wanneer hij in een van de games verschijnt. Nu hij de WWE 2K18 pre-order bonus is zal hij voor het eerst in meer dan tien jaar verschijnen in een WWE-game, en in deze tijd is er veel veranderd aan de games:

  “De games zien er tegenwoordig zo realistisch uit. Elk jaar worden ze beter en beter, ze evalueren eigenlijk. De inhoud van de games is door de jaren heen ook heel erg veranderd. Je kunt nu veel meer verschillende type matches uitvoeren, maar ook zijn er verschillende versies van elk karakter. Er zijn zo veel alternatieven en dat is echt goed voor alle gamers."

  Ook aan de moves die een superster kan uitvoeren is veel aan te passen. Kurt zou deze functie ook graag in het echte leven gebruiken om zijn eigen ringstijl iets uit te breiden:

  “Als ik de mogelijkheid had zou ik zeker een Stunner willen hebben in mijn arsenaal. Ik ben een mega Stone Cold-fan en daarbij reageren de fans zo uitgelaten wanneer hij zijn move uitvoert. Het geeft me gewoon kippenvel van. Het zou dus geweldig zijn als ik de move kan gebruiken en dezelfde reactie zou kunnen krijgen.”

  Toch is dat niet de enige move die hij zou willen toevoegen aan zijn arsenaal. De finisher van een andere superster staat hem ook wel aan:

  “Ik ben ook een fan van Randy Ortons move. De manier waarop hij hem gebruikt is echt verrassend. Zijn finisher komt uit het niets. Mij doet het denken aan de finisher van Jake ‘The Snake’ Roberts. Hij deed altijd zijn DDT uit het niets en dat is iets wat je eigenlijk zelden ziet. Er wordt in een match altijd opgebouwd naar de finisher. Het is eigenlijk nooit echt een verrassing wanneer hij komt. Randy heeft daar dus verandering ingebracht en dat maakt alles zo uniek.”

  Wanneer Angle zijn terugkeer maakt naar de ring wil hij laten zien dat hij de beste is. Om dat te bewijzen zal hij het op moeten nemen tegen een van de besten op dit moment. Dit is Seth Rollins, die tevens op de cover van WWE 2K18 staat. De virtuele ring geeft Angle genoeg kans om zichzelf klaar te stomen voor een eventuele match. Daarom maakt hij zich nu al een beetje zorgen om de rating die Seth Rollins in de game zal gaan hebben:

  “Ik mag toch hopen dat ik een hogere rating heb dan Seth Rollins. Maar om heel eerlijk te zijn verwacht ik wel dat hij een stukje hoger is dan ik. Seth is echt een boegbeeld voor het bedrijf geworden. Hij en Roman Reigns zijn nu echt de mannen aan de top, en dat hebben ze verdiend.

  Roman is de Griekse god die ook nog eens goed kan worstelen. Maar Seth is een echte atleet, als hij in de ring stapt gebeurt er iets speciaals. Hij doet me veel denken aan AJ Styles, die duidelijk even getalenteerd is als Seth. Een ding weet ik wel zeker: ik ben een Hall of Fame’er, dus volgens mij verdien ik wel een hogere rating dan Seth.”

  WWE

  General Manager Kurt Angle

  Op dit moment is Kurt Angle wekelijks te zien als general manager van RAW. Een van zijn werkzaamheden daarbij is het opzetten van de beste matches, maar in de tien jaar dat hij is weggeweest bij het bedrijf is er heel wat veranderd. De zogenaamde ‘womens revolution’ heeft hier een grote rol ingespeeld:

  “De vrouwen zijn steeds belangrijker geworden voor de WWE. Er is tegenwoordig veel meer strijd tussen de mannen en de vrouwen, omdat de vrouwen vaker dezelfde kansen krijgen. Eerst was het een gevecht tussen de mannen over wie er in het hoofdgevecht van de avond stond, maar nu doen de vrouwen ook mee aan deze discussie.”

  Als general manager van RAW houdt Angle zijn ogen goed open voor potentiële supersterren die de vrouwendivisie op RAW kunnen versterken:

  “Ik ben echt wel een fan van Asuka. Als ik naar haar kijk, kan ik al zien dan ze een grote impact zal gaan maken, wanneer ze uiteindelijk naar het main roster komt. Mijn hoop is dat het lukt om haar naar RAW te krijgen, want de vrouwen zijn echt speciaal. Ik heb met genot gekeken naar de groei van de vrouwendivisie en ik zie deze groei zeker nog verder gaan.”

  Vooral NXT heeft een grote rol gespeeld bij het ontwikkelen van de sterke vrouwen die we nu op de televisie zien. Maar ook andere supersterren hebben van dit programma geprofiteerd.

  “Ik denk dat Triple H en WWE samen echt geweldig werk hebben verricht met NXT. Ze maken de worstelaars sterren voordat ze op televisie, RAW en SmackDown Live, zijn geweest. Dat soort dingen zie je eigenlijk niet gebeuren en daar doe ik echt mijn pet voor af. Het is echt indrukwekkend hoe ze deze steren maken. Het maakt niet uit waar ze vandaan komen, ze worden naar NXT gebracht en klaargemaakt voor hun televisie debuut. Dit zal zeker de komende jaren zo blijven gaan en ik ben er een groot fan van.”

  Op 10 juli geeft 2K Games de eerste gameplaybeelden van Kurt Angle vrij en tot die tijd zullen we dus nog moeten wachten. Vanaf 17 oktober kun je aan de slag met WWE 2K18 en kun je, wanneer je pre-ordert, aan de slag met Kurt Angle. Daarnaast wordt de game ook nog eens uitgebracht in verschillende versies, waaronder een Collector's Edition.

  WWE 2K18

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.