De beste Amerikaanse detectiveseries op Netflix

Article
zondag, 05 april 2020 om 9:00
mindhunterf1619776332
Als er één ding is altijd zal blijven, is dat mensen elkaar onder verdachte omstandigheden om het leven zullen brengen. En dus zijn er altijd rechercheurs en detectives nodig. Dit zijn de beste Amerikaanse detectives die op Netflix te kijken zijn.

Mindhunter

Vandaag de dag zien we in detective series vaak hele handboeken langskomen als het gaat om het pakken van een seriemoordenaar. In de jaren 70 was dat alleen nog niet het geval. De politiedepartementen probeerden seriemoordenaars destijds gewoon te pakken met normaal politiewerk en bakken met geluk.
Daar willen FBI-agenten Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany) verandering in brengen. Het tweetal richt de Behavioral Science Unit op binnen de FBI, met als doel veroordeelde seriemoordenaars te ondervragen en proberen patronen in hun gedrag te ontdekken, zodat soortgelijke moordenaars voortijdig kunnen worden gepakt. Het systeem kan al snel getest worden.
Mindhunter heeft op het moment twee seizoenen staan op Netflix. Het is momenteel nog onduidelijk of de serie een derde seizoen zal krijgen.
the sinnerf1573211294

The Sinner

Sommige moorden worden bewust gepleegd, terwijl andere sterfgevallen voortvloeien uit woedeaanvallen of andere emotionele uitbarstingen. Voor Cora Tannetti (Jessica Biel), een doorsnee moeder, is beide niet het geval, wanneer ze willekeurig een jonge dokter doodsteekt.
De zaak komt te liggen bij detectives Harry Ambrose (Bill Pullman) en Dan Leroy (Dohn Norwood). Laatstgenoemde ziet de zaak al snel als gesloten wanneer Cora bekent, maar Ambrose wil achterhalen waarom de onwaarschijnlijke moordenaar plotseling iemand in koele bloede heeft vermoord.
The Sinner heeft momenteel drie seizoenen, maar niet elk seizoen zal over dezelfde zaak gaan. De serie is namelijk een zogeheten anthology serie, waarbij elk seizoen een ander verhaal vertelt en (grotendeels) een andere cast heeft.
limitlessf1585668250

Limitless

Brian Finch (Jake McDorman) kan maar moeilijk rondkomen als muzikant en heeft voor de rest ook niet veel gemaakt van zijn leven. Dat leventje slaat ineens om wanneer hij de drug NZT-48 tot zich neemt en alle mogelijkheden van zijn hersenen activeert. Twaalf uur lang na het innemen wordt hij de slimste man op aarde en kan verbanden leggen die niemand anders ziet. De ideale consultant dus voor FBI-agent Rebecca Harris (Jennifer Carpenter).
Limitless draagt dezelfde naam als een film uit 2011 en dat is geen toeval. De serie is namelijk een vervolg op de film en hoofdrolspeler Bradley Cooper laat ook meerdere malen zijn gezicht zien als senator Eddie Morra.
Limitless heeft maar één seizoen op de streamingdienst staan, maar die wel bestaat uit 22 afleveringen.
the alienist 1f1585668542

The Alienist

New York wordt op een koude winterochtend in 1896 opgeschrikt door een gruwelijke tafereel. Een jongeman is op brute wijze vermoord en vervolgens opgehangen aan een brug. En het is ook niet het enige slachtoffer. Binnen korte tijd worden meerdere jongens vermoord, die stuk voor stuk hun lichaam verkopen om niet te verhongeren.
De pas aangestelde politiecommissaris Theodore Roosevelt (Brian Geraghty) heeft dus meteen zijn handen vol en zet psychiater Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) en tekenaar John Moore (Luke Evans) in om de zaak op te lossen. Er lijken namelijk hooggeplaatste figuren in de samenleving te zijn die niet willen dat de moordenaar wordt gevonden.
Op Netflix staat momenteel één seizoen van The Alienist. In mei moet het volgende seizoen verschijnen op de streamingdienst.
seven secondsf1585668704

Seven Seconds

Raciale spanningen tussen burgers en politie is een veelvoorkomend probleem in meerdere landen, maar het toppunt daarvan is toch wel de Verenigde Staten. De meerdere zaken die vrijwel maandelijks is het nieuws verschijnen maken dat pijnlijk duidelijk.
In Seven Seconds wordt het ook een probleem, wanneer de blanke politieagent Peter Jablonski (Beau Knapp) per ongeluk de donkere tiener Brenton Butler aanrijdt. De vrienden in het blauw van Jablonski arriveren al snel ter plekke en proberen de zaak in de doofpot te stoppen. Wanneer er geen gerechtigheid komt voor Brenton lopen de spanningen in New Jersey op tot een hoogtepunt.
Seven Seconds heeft maar één seizoen op Netflix en zal ook geen tweede krijgen. De serie is namelijk een Limited Series met een afgerond verhaal.

Populair Nieuws