De tofste games om deze week te spelen (week 39)

Article
zondag, 02 oktober 2022 om 15:00
fifa 23f1658388766
Het is weer een nieuwe week met nieuwe game releases. Ondanks dat het niet echt een heel drukke week was, zijn er toch een paar games uitgekomen afgelopen week die zeker jouw aandacht waard zijn.

FIFA 23

De meest opvallende release van afgelopen week is natuurlijk FIFA 23. Voor EA Play leden was de game al een aantal dagen eerder te spelen, maar vanaf vrijdag kan iedereen aan de slag met de jaarlijkse voetbalgame. Daarbij is FIFA 23 goed ontvangen door critici en scoort het gemiddeld een 8. De game is beschikbaar op de PlayStation en Xbox consoles, de Nintendo Switch en PC.
FIFA 23 heeft natuurlijk weer nieuwe features ontvangen waaronder de toevoeging van het AFC Richmond team uit de Apple TV+ serie Ted Lasso en nog veel meer. Of FIFA 23 het kopen waard is zou je helemaal zelf moeten bepalen, er zijn namelijk genoeg redenen op de game wel of niet te kopen.
groundedf1629811321

Grounded

Een andere grote release van afgelopen week is de Xbox game Grounded. Na twee jaar in early access te zijn geweest is de game op 27 september officieel uitgekomen op de Xbox consoles, Steam en natuurlijk Xbox Game Pass. Ook Grounded is goed bevallen bij critici en heeft gemiddeld een 8.3.
Grounded is een survival game waarin vier tieners net zo klein worden als een mier. Ze moeten zien te overleven in een achtertuin waar natuurlijk allerlei insecten zich in verschuilen. Naast het overleven en het bevechten van insecten is het ook uiteindelijk de bedoeling om te ontdekken hoe de personages in deze situatie terecht zijn gekomen. Grounded is ook te spelen met vrienden, dus naast dat deze Xbox Game Pass game je in een groot avontuur stort, zorgt het ook voor mooie herinneringen.
schermafbeelding 2022 09 29 131031f1664449852

Let’s Build a Zoo nu te spelen op consoles

De Zoo Tycoon games zijn ontzettend nostalgisch en door de jaren heen zijn er verschillende variaties op deze games uitgekomen. Nu was Let’s Build a Zoo al een groot succes op Steam en sinds donderdag is de game ook te spelen op de Xbox en PlayStation consoles en de Nintendo Switch.
In Let’s Build a Zoo word je de eigenaar van een dierentuin die in samenwerking met investeerders is opgezet. Het is aan jou de taak om de dierentuin vanaf het begin op te bouwen en er een succes van te maken. Wat Let’s Build a Zoo bijzonder maakt is de verschillende ethische keuzes die je voorgeschoteld krijgt. Ga je toch voor een goed imago of wil je de grenzen opzoeken om de dierentuin zo succesvol mogelijk te maken.
2022 04 01 tunicf1654105033

Verdere game releases deze week

Naast FIFA 23, Grounded en Let’s Build a Zoo zijn er nog een aantal andere games uitgekomen deze week. Zo is Valkyrie Elysium op de PlayStation 4 en 5 uitgebracht. Ook de game Tunic, die aan het begin van het jaar op PC en Xbox was verschenen, is nu te spelen op de PlayStation consoles.
September is nu tot een einde gekomen en in oktober verwachten we ook weer bijzondere game releases.