De tien beste filmhuis films die je vandaag op Netflix kunt bewonderen!

  Onbekende pareltjes en titels van kleine productiehuizen. Een film die je aanzet zonder verwachtingen, maar je compleet weet weg te blazen. Dat is de bedoeling met de films in deze lijst. Dit zijn de tien beste filmhuis films op Netflix. Laat je verrassen met deze titels!

  FilmBuff

  The Invitation

  We beginnen onze lijst van beste filmhuis films op Netflix met The Invitation. Een kleinschalige thriller die in premiere ging op het South by Southwest filmfestival en daar een hoop lof in ontvangst nam!

  We volgen Will (Logan Marshall-Green) die wordt uitgenodigd door zijn ex-vriendin, Eden, en haar nieuwe man. Tegen beter weten in accepteert hij deze uitnodiging, maar eenmaal aangekomen hangt er onheil in de lucht. Welke mysterieuze taferelen halen Eden en haar nieuwe man uit?

  Een film die je hart sneller laat kloppen en waarbij de spanningen hoog oplopen. Fan van de film Get Out uit 2017? Dan past The Invitation perfect in jouw straatje!

  KVH Media Group

  Marriage Story

  Marriage Story verscheen in 2019 en had zowel een release op Netflix als in meerdere arthouse bioscopen. De film gaat over het huwelijk van twee mensen dat kapot gaat. Het stel wordt op zeer overtuigende manier gespeeld door niemand minder dan Adam Driver en Scarlett Johansson. Geloof ons als we zeggen dat Driver een Oscar had verdiend voor zijn performance in deze film - niet normaal! Hij is meer dan enkel Kylo Ren in Star Wars.

  We zien hoe twee mensen ooit van elkaar hielden maar steeds verder van elkaar verwijderd raken. Uiteindelijk wordt het iets van een vechtscheiding, compleet met een hoop ruzies. De dialogen die Johansson en Driver met elkaar voeren zijn messcherp. Het kijken waard dus.

  Wist je overigens dat er een LP van deze film te koop is?

  Netflix

  The Meyerowitz Stories

  Ook familiedrama is aanwezig binnen onze lijst van beste filmhuis films op Netflix. The Meyerowitz Stories ziet het verhaal van een disfunctioneel gezin dat weer samen komt om het artistieke werk van hun vader te eren.

  De film is in 2017 uitgekomen en bevat een aantal bekende gezichten. Zo zijn de hoofdrollen weggelegd voor Ben Stiller, Adam Sandler en Dustin Hoffman. Deze acteurs weten een lach op het gezicht te toveren van de kijker. De film vindt een perfecte balans tussen komedie en drama. The Meyerowitz Stories is een verhaal dat je zelf moet beleven. Ook deze film heeft een LP-versie.

  20th Century Fox

  Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

  Met Birdman zal je misschien denken aan een superheldenfilm, maar niets is minder waar. De film gaat namelijk over Riggan Thomas (Michael Keaton), een acteur wiens faam al lang is vervaagd en het nu wil proberen op Broadway. De productie gaat alleen niet bepaald van een leien dakje.

  Birdman heeft de nodige prijzen in de wacht gesleept, onder andere vier Oscars voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Original Screenplay en Beste Cinematography. Die laatste prijs is meer dan terecht, want de film is in bijna één shot gefilmd. Of in ieder geval, daar lijkt het op. Liever een fysieke copy? Dat kan.

  Entertainment One

  Moonlight

  De film Moonlight is een zeer indrukwekkende dramafilm uit 2016, die in 2017 de Oscar voor beste film toegewezen kreeg. Wat was dat terecht! In de film volgen we een arme zwarte homoseksuele jongen die probeert te aarden, maar wat heel moeilijk lukt door veel tegenslagen.

  De film is opgedeeld in drie stukken waarin de kijker steeds een stukje meekrijgt uit de belangrijkste fases van het leven van Chriron. Hij wordt niet alleen gepest, maar heeft ook geen familie om op terug te vallen waardoor zijn leven er alles behalve rooskleurig uitziet. Deze film is eigenlijk gewoon een meesterwerk die je gezien moet hebben.

  Netflix

  Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

  Het is alweer dertig jaar geleden dat seriemoordenaar Ted Bundy ter dood werd gebracht door middel van de elektrische stoel. De charismatische psychopaat spreekt alleen nog steeds tot de verbeelding en blijft het onderwerp van films en documentaires. Zo ook Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile uit 2019.

  De film focust zich niet alleen op het leven en de verschrikkelijke daden van Ted Bundy (Zac Efron), maar ook op de personen om hem heen, zoals vriendin Liz Kendall (Lily Collins). Uiteraard komt ook het spraakmakende proces van de seriemoordenaar uitgebreid naar voren in de biografische film. Dankzij het sterke acteerwerk van Efron is Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile zeker het kijken waard.

  Netflix

  Call me by your name

  Op zoek naar een film waar je compleet weggeblazen wordt door het acteertwerk? Dan móet je Call by your name kijken. In de film volgen we twee jongemannen die eerst met elkaar flirten, maar wat later een zomerliefde wordt. De hoofdrollen worden vertolkt door Timothée Chalamet en Armie Hammer. Hun aantrekkingskracht is ongekend.

  Veel complimenten voor de regisseur Luca Guadagnino die een hele mooie ontlijkende liefde heeft neergezet in een prachtig landschap. Het is een hele broeierige film geworden, waarmee de sfeer mede bepaald wordt door de muziek van Sufjan Stevens. Wie is op het einde in staat om het droog te houden? Wil je liever een fysieke copy? Dan kan dat ook.

  Independent Films

  The Nice Guys

  Wie denkt aan acteurs voor een komedie zal waarschijnlijk niet snel denken aan Ryan Gosling en Russell Crowe. Gelukkig dacht regisseur Shane Black wel aan het onwaarschijnlijke duo voor zijn film The Nice Guys, want het resultaat is hilarisch.

  De twee acteurs spelen in de film de muscle for hire Jackson Healy (Crowe) en privé-detective Holland March (Gosling), die samen een vermiste vrouw proberen te vinden. Er blijkt alleen al snel een heel complot achter te zitten en komen de twee in steeds benauwdere situaties terecht. Ondanks dat het een komedie is, is de actie keihard, dus als je daar geen fan van bent moet je The Nice Guys overslaan. Heb je daarentegen zin in een flink portie zwarte humor, dan ben je met de film aan het perfecte adres.

  Netflix

  Beasts of No Nation

  Dramafilms vallen in de smaak bij filmhuizen en dat is ook het geval bij Beasts of No Nation. Een realistische, maar hartverscheurende film die niet voor iedereen is weggelegd.

  Desondanks is Beasts of No Nation wel van harte aan te raden. We volgen het leven van Agu (Abraham Attah), een kleine jongen in een onbekend Afrikaans land. Agu heeft geen andere keus dan kindsoldaat worden en mee te vechten in een burgeroorlog. Beasts of No Nation toont de oorlog door de ogen van een kind en de gruwelheden die iedereen moet doorstaan. Een krachtig verhaal dat je achterlaat met genoeg denkvoer.

  Wil je na de film meer weten? Dan kun je nog het boek lezen.

  A-Film Home Entertainment

  Der Untergang

  Der Untergang is een Duitse film over de Tweede Wereldoorlog. In de film volgt de kijker de laatste tien dagen van Hitler. Dit zien we allemaal door de ogen van Traudi Junge, de persoonlijke secretaresse van Hitler. Aan de titel van de film is het wel duidelijk waar de film naartoe werkt.

  Ondanks dat je als kijker dit verhaal misschien wel kent, weet je lang niet alle details en zit je meer dan twee uur lang op het puntje van je stoel zó spannend is het. Bovendien is de vertolking die Bruno Ganz neer weet te zetten van Hitler griezelig eng. Zó goed! Heb jij deze film nog niet gezien? Doe dat dan. De film is overigens ook fysiek te verkrijgen.

  Dit artikel is op 17 juli 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.