De tien beste easter eggs in Avengers Infinity War

  Pas op, dit artikel bevat spoilers voor Avengers Infinity War, want de film is eindelijk te zien in de bioscopen. Dat betekent dat we onze innerlijk Sherlock weer mogen oproepen. Het is tijd om de tien beste easter eggs in Avengers Infinity War op een rij te zetten.

  The Walt Disney Company

  Met de release van Avengers Infinity War komt de volledige Marvel Cinematic Universe (MCU) na tien jaar samen. Met een speelduur van bijna 150 minuten is er dus genoeg ruimte om easter eggs te verstoppen. Dit is zeker gebeurd en dus zetten wij de tien beste easter eggs in Avengers Infinity War op een rij.

  10. Stan Lee cameo

  We beginnen de beste easter eggs in Avengers Infinity War met de meest duidelijke en dat is de cameo van Stan Lee. De inmiddels 95-jarige legende heeft een kleine rol gehad in elke Marvel-film en dat is in Avengers Infinity War niet anders. De Marvel icoon is ditmaal te spotten als de buschauffeur die Peter Parker naar school brengt.

  De cameo komt al vroeg in de film op het moment dat de Children of Thanos voor het eerst op aarde verschijnen. Terwijl iedereen in paniek naar de ramen van de bus rent, kijkt Stan Lee in verbazing om. Vervolgens grapt hij over de alien invasie alsof het niets is.

  The Walt Disney Company

  9. The Rubberband Man

  Het nummer dat afspeelt wanneer we de Guardians of the Galaxy voor het eerst zien is The Rubberband Man van The Spinners. Het nummer wordt afgespeeld via de Zune. Die Zune werd natuurlijk aan het einde van Guardians of the Galaxy Vol. 2 aan Peter gegeven door Kraglin.

  Welke nummers er nog meer op de Zune staat is nog niet bekend. Dit zal waarschijnlijk pas in Guardians of the Galaxy Vol. 3 bekend gemaakt worden. Of die soundtrack 299 nummers gaat bevatten is nog onbekend, maar dit is zeker één van de beste easter eggs in Avengers Infinity War.

  The Walt Disney Company

  8. “We have a Hulk”

  In de openingsscène van de film zegt Loki een belangrijke zin die verwijst naar de eerste Avengers film. Hij zegt: “We have a Hulk.” Direct daaropvolgend zien we hoe de Hulk vecht met Thanos en het gevecht verliest.

  Dit is duidelijk een verwijzing naar het moment in de eerste Avengers film waarin Tony deze zin tegen Loki gebruikt. Loki wordt een paar minuten later in de film keihard in elkaar gebeukt door de groene Avenger. Hieraan had Loki nog lang trauma’s en dat bleek maar weer in Thor Ragnarok.

  The Walt Disney Company

  7. Game of Thrones meets Thor

  Fans van Game of Thrones zal het zeker niet ontgaan zijn, maar één van de bekendste acteurs uit Game of Thrones speelt een rol in de film en dat alleen al is genoeg om een plekje te verdienen als één van de beste easter eggs in Avengers Infinity War. Peter Dinklage is de laatste overgebleven dwerg in Nidavellir en helpt Thor met het maken van een nieuw wapen. Hij speelt de rol van Eitri.

  De hamer, Stormbreaker, die hij samen met Thor maakt is ook te herkennen, want in de stripboeken is dat wapen van Beta Ray Bill. Dit karakter hebben we nog niet gezien in de films, behalve in een easter egg in Thor: Ragnarok. Stormbreaker lijkt in de film meer op de Ultimate versie van Thor's hamer, want daarin heeft hij ook het combinatiewapen van een hamer en bijl.

  The Walt Disney Company

  6. Alien

  In Captain America: Civil War werd voor het eerst duidelijk dat Peter Parker een fan is van iconische films. Hij mag de films dan wel oud noemen, maar dat doet de waarde van The Empire Strikes Back geen schade. Ook in Avengers Infinity War maakt Spider-Man een referentie naar een oude film.

  Dit keer is het Alien die tot oude film verklaard wordt. Wanneer Tony aan Peter vraagt of hij een plan heeft om Ebony Maw uit te schakelen, moet hij direct denken aan een scene uit de klassieke Scott Ridley film. Door een gat te blazen in de romp van het ruimteschip wordt Maw naar buiten gezogen, net zoals dat bij de Xenomorph gebeurde in Alien.

  The Walt Disney Company

  5. Iron Spider

  In de trailer wisten we al dat het eraan zat te komen, maar in de film zien we het Iron Spider pak in volle glorie. Spider-Man krijgt een flinke upgrade in de vorm van het Iron Spider pak. Het pak was al kort te zien in Spider-Man Homecoming en nu is het dan eindelijk zover en zien we het pak in actie.

  Het pak wordt oorspronkelijk aan Spider-Man gegeven door Tony Stark in het Civil War stripboek, maar wordt op prachtige wijze vertaald tot één van de beste easter eggs in Avengers Infinity War. Ook maakt dat pak gebruik van de mechanische spinnenarmen die we ook in de film zien. Hoewel het pak om andere redenen aan Spider-Man gegeven wordt in Infinity War, blijft het een leuke en praktische easter egg.

  The Walt Disney Company

  4. Post-Credit Scene

  Vanuit een zwart scherm horen we de stem van de grootvader van Marvel. Samuel L. Jackson is terug als Nick Fury en we horen hem praten tegen Maria Hill. Al snel blijkt dat dit zich afspeelt nadat Thanos het halve universum heeft weggevaagd, want Maria Hill begint te verdwijnen.

  Het blijkt dat dit ook het lot is van Nick Fury. Op het allerlaatste moment probeert hij nog snel een boodschap te verzenden. Hij ziet alleen niet of de boodschap verzonden wordt, maar de kijker weet het wel. De boodschap is verstuurd en naar niemand minder dan Captain Marvel.

  The Walt Disney Company

  3. In je vingers knippen

  In de trailer laat Gamora al weten dat als Thanos alle Infinity Stones te pakken krijgt hij maar in zijn vingers hoeft te knippen om het halve universum te vermoorden. Wanneer dit richting het einde van de film dan ook gebeurt, is het een grote schok voor het publiek. Tranen springen in de ogen terwijl we langzaam maar zeker onze favoriete helden zien verdwijnen.

  Voor fans van het stripboek waarop de film gebaseerd is, is het alleen geen onbekend beeld. In één van de eerste pagina’s van The Infinity Gauntlet zien we het beeld waarop Thanos in zijn vingers knipt en de Infinity Gauntlet gebruikt. Toch blijft het een schokkend moment in de film dat je niet snel vergeet.

  The Walt Disney Company

  2. Thanos voldaan

  In één van de laatste scènes van de film zien we Thanos nog één laatste keer. Zijn plan is geslaagd en daarmee is hij één van de weinige schurken in de MCU die ziet hoe zijn missie slaagt. De manier waarop dit gebeurt is dan ook de easter egg.

  De scene is namelijk een kopie van hoe The Infinity Gauntlet stripboek eindigt. Thanos is daar verslagen en wordt achtergelaten op een planeet. Hij lijkt hier gelukkig mee te zijn terwijl hij uitkijkt over de planeet.

  The Walt Disney Company

  1. De terugkeer van Red Skull

  De beste easter eggs in Avengers Infinity War komt toch wel wanneer er halverwege de film een vraag wordt beantwoord die werd opgeworpen in Captain America: The First Avenger. Het is dan ook een lange tijd geleden sinds we de Red Skull voor het laatst zagen. Hij werd destijds door de Tesseract opgezogen en wat blijkt is dat hij de bewaker van de Soul Stone is geworden.

  De Red Skull wordt ditmaal alleen niet door Hugo Weaving gespeeld. De rol wordt dit keer vervuld door Ross Marquand. Die naam komt fans van The Walking Dead bekend voor, want de acteur heeft ook een rol in die serie. Daarnaast is Marquand ook bekend geworden wegens zijn impressies van anderen en daarom viel het waarschijnlijk niet op dat een andere acteur Red Skull speelde.

  Dit zijn de tien beste easter eggs in Avengers Infinity War

  Dit zijn de tien beste easter eggs in Avengers Infinity War, maar natuurlijk waren er nog veel meer. Laat ons in de reacties weten wat jij de leukste easter egg vond. Natuurlijk kun je ook nog onze Avengers Infinity War review lezen. Mocht je nog meer over easter eggs willen lezen, kun je ook lezen over de gaafste easter eggs in Ready Player One.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.