Beste PS4 graphics - Want het oog wil ook wat

  Iedere gamer kent wel het motto “gameplay over graphics”. Dit is natuurlijk waar, maar zeg nou zelf; het oog wil ook wat! Wij zetten daarom de games met de beste PS4 graphics voor jullie op een rij. Belangrijk: de titels op deze lijst zijn op willekeurige volgorde!

  Driveclub

  Meestal halen games pas de allerbeste graphics wanneer de levensduur van een console bijna voorbij is. Ontwikkelaars hebben de tijd gekregen om de hardware binnenstebuiten te keren en kunnen dan ook het maximale eruit halen. Met Driveclub is dit net wat anders. Het was één van de vroegst aangekondigde en uitgebrachte games voor de PlayStation 4, maar is vandaag de dag nog steeds even schitterend als toen het uit kwam.

  Driveclub is een racesimulator als het aankomt op gameplay, maar de graphics stellen daarbij niet teleur. Alle auto’s in de game zijn met oog voor detail nagemaakt en zien er werkelijk prachtig uit. Of je nou midden op de dag rijdt met licht dat van de glimmende lak op de auto afkaatst, of tijdens een stormachtige avond. Driveclub zorgt ervoor dat bolides en de omgeving er altijd zo goed mogelijk uit zien.

  Of Driveclub de beste PS4 graphics heeft, ligt natuurlijk aan je eigen voorkeur. Voor de autoliefhebber is het een makkelijke keuze. Driveclub is namelijk misschien wel de allermooiste racegame op de PlayStation 4.

  Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy

  Iedereen die in de jaren ’90 opgroeide met de die Crash Bandicoot games op de originele PlayStation, moet vast onder de indruk geweest zijn toen de Crash Bandicoot N-Sane Trilogy vorig jaar verscheen. Ontwikkelaar Vicarious Visions wist de blokkerige polygonen perfect om te zetten in een visuele stijl die vandaag de dag (en in de toekomst) er vrolijk uit ziet.

  Van de dichte bebossing in de Wumpa Islands, tot aan de de futuristische steden in Crash Bandicoot: Warped. Alle omgevingen zijn met liefde nagemaakt en zien er beter uit dan men als klein kind had kunnen verwachten. We verwachten dezelfde indrukwekkende graphics van de Spyro the Dragon: Reignited Trilogy die in het najaar van 2018 gaat verschijnen.

  Bloodborne

  De Souls-games van ontwikkelaar From Software staan niet bekend om de geweldige visuele presentatie. De games zijn niet lelijk, maar de graphics zijn goed genoeg. Bloodborne bracht daar verandering in en zorgde er voor dat de graphics overeen kwamen met de uitstekende gameplay van de serie.

  In de game bestuur je een reiziger die leidt aan een mysterieuze ziekte. Op jouw toch om deze ziekte kom je uit in Yharnam, een stad die bekend staat om bloeddranken met genezende krachten. Bij aankomst merk je al snel dat alles niet in orde is en word je meegesleurd in een duistere wereld vol vreselijke monsters, bloederige taferelen en verschrikkingen die niet van deze aarde zijn.

  Yharnam en de daar omheen gelegen gebieden zijn dan ook op een heerlijk duistere manier weergegeven. De vervallen straten, gotische architectuur en kromme bomen geven een sfeervol beeld dat je nog lang zal bijblijven. Dit maakt Bloodborne één van de meest sfeervolle games ooit met de beste PS4 graphics.

  God of War

  SIE Santa Monica Studio heeft met de nieuwste God of War een game afgeleverd waar veel gamers ontzettend blij mee zijn. De eens mateloos agressieve Kratos pakt zijn rust in het koude Noorden, hoewel niet iedereen hem deze nieuw ontdekte rust gunt. De game volgt Kratos op de tocht, die hij met zijn zoon Atreus maakt.

  Als het aankomt op de graphics is er niets te klagen bij de nieuwe God of War. Onze oude vechtersbaas mag dan wel wat ouder zijn, nooit eerder zag hij er zo goed uit. Van zijn gescheurde kleren tot zijn borstelige baard, alles wordt met een indrukwekkend hoeveelheid detail weergegeven. Ook de visuele effecten wanneer Kratos zijn vijanden in de pan hakt zijn om van te smullen.

  Niet te vergeten is ook de schitterende omgeving waar de game zich afspeelt. Het eeuwenoude gesteente samen met de verse witte sneeuw creëren een authentiek Noorse omgeving. De perfecte achtergrond voor wat vader-zoon tijd.

  Ratchet & Clank

  Nadat ontwikkelaar Insomniac door de jaren heen ons bombardeerde met verschillende Ratchet & Clank games op de PlayStation 3, was het tijd voor wat anders. De reboot/remake van de originele Ratchet & Clank samen met de gelijknamige film uit 2016 bleek de creatieve vonk te zijn die Insomniac nodig had om een memorabele nieuwe Ratchet & Clank game te maken.

  Gelukkig kreeg de game ook op visueel gebied een flinke upgrade. De kleurrijke en levendige planeten in de game spatten van het beeld af en toveren een glimlach op het gezicht van elke gamer met nostalgie voor de Ratchet & Clank games. Alle gekke wapens in de game zorgen ook voor een indrukwekkende lichtshow waardoor het gebruik alleen nog maar leuker wordt.

  The Order: 1886

  Op het gebied van gameplay was The Order: 1886 niet het meest indrukwekkend. De vrij standaard third-person shooter stijl gecombineerd met de zeer korte speelduur zorgden ervoor dat de game op dat gebied niet veel hoge ogen gooide. Waar de game tekort schoot op het gebied van gameplay en verhaal, maakte het veel goed op het gebied van graphics.

  The Order: 1886 was en is nog steeds een game met misschien wel de beste PS4 graphics aller tijden. Stoffen wapperen en buigen zoals ze dat in het echt zouden doen, de lichteffecten zijn bijna niet van echt te onderscheiden en de texturen zijn om door een ringetje te halen. De zwarte balken onder en bovenin het beeld geven The Order: 1886 een filmische sfeer die geen enkele andere game heeft weten evenaren.

  Daarom is The Order: 1886 een game die misschien wel leuker is om naar te kijken, dan om zelf te spelen. Mocht Ready at Dawn werken aan een vervolg, dan hopen wij dat de game in ieder geval op grafisch gebied weer smullen geblazen is.

  Horizon: Zero Dawn

  Hoewel het einde van de wereld vaak wordt afgebeeld als een deprimerende grauwe boel, brengt Horizon: Zero Dawn hier verandering in. Deze post-apocalyptische game van Nederlandse bodem maakt de vernietigde aarde zo mooi, dat je bijna zou willen dat onze aarde er echt zo uit zag. De weelderige groene omgevingen contrasteren met de vervallen stedelijke gebouwen en robotachtige monstruositeiten die daar doorheen lopen.

  In het centrum daarvan staat hoofdpersoon Aloy. Haar rode haar deinst op en neer wanneer je de gigantische robots beklimt en haar unieke outfit dient als inspiratie voor menig cosplayer. Het is niet alleen onze mening; Horizon: Zero Dawn won prijzen zoals de SXSW award voor Excellence in Visual Achievement en NAVGTR Gaming Award voor Technical Graphics.

  Until Dawn

  Acht tieners die op vakantie gaan naar een verlaten huisje in de bergen, een plek waar eerder al twee jonge meisjes verdwenen. Iedereen die eerder in zijn of haar leven een horrorfilm gezien heeft weet dat dit maar één ding kan betekenen: dit gaat fout. Niet geheel verrassend gebeurt dit ook en wordt de groep voor ze het weet achterna gezeten door een mysterieuze moordenaar. De keuzes die jij maakt hebben invloed op hoe het met de personages afloopt.

  Until Dawn heeft van alle horrorgames misschien wel de beste PS4 graphics (hoewel Resident Evil 7 in de buurt komt). De goed gekozen camerahoeken, atmosferische belichting en de realistische gezichtsanimaties zorgen ervoor dat je helemaal meegesleept wordt in het verhaal van de game. Wanneer iemand dat uiteindelijk het loodje legt voel je dat ook echt.

  Uncharted 4: A Thief’s End

  Voor het laatste avontuur van Nathan Drake besloot Naughty Dog alles uit de kast te halen om deze legendarische avonturier een waardig einde te geven. De game wist bij de release in 2016 indruk te maken op bijna iedereen die de game speelde.

  Gebeurtenissen in de game worden met een verbazingwekkend oog voor detail weergeven. Een favoriet is de achtervolgingsscene in Madagascar, waar de helden in een truck als waaghalzen door een dorpje denderen. De gehele game ziet er fantastisch uit en bewijst dat zelfs games op een console er ontzettend goed uit kunnen zien.

  Dat Uncharted 4 misschien wel de beste PS4 graphics heeft, vinden ook andere mensen. Zo won de game de 15th Annual Visual Effects Society Award voor Outstanding Visual Effects in a Real-Time Project en Excellence in Visual Achievement award bij de SXSW Gaming Awards.

  InFamous Second Son

  At last but not least zijn we beland bij InFamous Second Son, een game die net als Driveclub dichtbij de release van de PS4 uitkwam en optimaal de hardware wist te benutten. In de game bestuur je Delsin Rowe, een persoon gezegend met indrukwekkende superkrachten die je kan inzetten voor goede of kwade doeleinden. De game speelt zich af in de Amerikaanse stad Seattle.

  Deze superkrachten vormen dan ook de basis voor waarom deze game op de lijst met beste PS4 graphics hoort. Neon-gekleurde electrische krachten die weerspiegelen tegen regenachtig asfalt zorgen voor een sfeervolle en visueel indrukwekkende ervaring. Ook de andere superkrachten zijn geweldig om aan te zien.

  Wat vind jij de beste PS4 graphics?

  Wat mooi is verschilt natuurlijk voor iedereen en het kan zijn dat je het niet eens bent met deze lijst. Zo ja, dan lezen we graag terug wat jij de beste PS4 graphics vindt!

  DriveClub

  Verkijgbaar vanaf 8 october 2014

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.