10 Instagram tips voor beginners - Leer de app meteen kennen

Article
zaterdag, 28 april 2018 om 12:54
10 instagram tips voor beginners leer de app meteen kennen 129848
Er zijn een hoop mensen die de Instagram app gebruiken. Mocht je nog niet deel uitmaken van het gigantische netwerk van dit platform, dan hebben wij enkele Instagram tips om je op weg te helpen.

Meerdere foto’s of video’s toevoegen

Het plaatsen van een foto is één van de standaard features van Instagram. Wat sommige mensen niet weten is dat je meer foto’s of video’s toe kan voegen in één post. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld meerdere beelden van een concert te delen.
De functie is te activeren bij het plaatsen van een foto. In het schermpje rechts onderaan staat een dubbel vierkantje. Wanneer je hierop klikt, zijn er meerdere foto’s en video’s te selecteren. Er zijn maximaal tien foto's of video's te selecteren om in een bericht te plaatsen.
129849

Activiteit van vrienden volgen

Eén van de leukste redenen om een Instagram account te hebben, is om de levens van je vrienden (of ouders) bij te houden. De activiteit van je vrienden is voornamelijk te zien op het beginscherm van de app waar nieuwe foto’s binnenkomen. Maar er is nog een andere optie om te zien wat je vrienden allemaal uitspoken.
Dit scherm bevindt zich in het gedeelte waar ook jouw eigen activiteit staat. In het menubalkje klik je op het hartje en veeg je vervolgens naar rechts om dit menu te zien. Hier is dan de activiteit van je vrienden te zien, bijvoorbeeld welke berichten zij leuk vinden.
129850

Foto’s verbergen

Misschien herken je het probleem zelf wel; iemand maakt een foto waar jij zelf niet zo charmant op staat, maar diegene plaatst het wel op Instagram. De foto is nu te vinden bij het menu waar foto’s van jou staan waar je in getagd bent. Er is een handige manier om bepaalde foto’s te verwijderen uit dit menu.
Het enige dat je hoeft te doen is op de ongewenste foto te klikken zodat deze geopend wordt en er vervolgens weer op klikken zodat de tag tevoorschijn komt. Als je hier op de tag klikt, is het mogelijk om de foto te verbergen van je profiel. Ook is het bij ‘meer opties’ mogelijk om je tag uit het bericht te verwijderen.
129851

Openbaar profiel

Bij het aanmaken van een Instagram account staat je profiel automatisch op openbaar. Dit betekent dat iedereen, dus ook mensen die je niet volgen, al jouw content kunnen zien. Mocht je dit niet willen, dan is er een optie om je account te beveiligen.
Wanneer er een ‘slotje’ op je profiel staat, betekent het dat alleen mensen die jou volgen je content kunnen bekijken. Volgers moet je met een verborgen profiel zelf accepteren, bij een openbaar profiel kan iedereen jou zomaar volgen.
129852

Meer activiteit wekken

Nu je al een hoop dingen onder de knie hebt, ben je wellicht benieuwd of er meer activiteit te wekken is op je profiel. Er is een hele simpele manier om dit te doen, door bijvoorbeeld hashtags en een locatie toe te voegen aan je berichten. Mensen die zoeken op deze hashtags of locaties vinden al snel foto’s leuk die daarvoor geplaatst zijn.
Er kunnen ook hashtags en locaties toegevoegd worden aan een verhaal, maar daar gaan we op de volgende pagina dieper op in.
129853

Verhaal toevoegen

Bijna iedereen kent wel de Snapchat-functie waarbij een foto of video slechts 24 uur lang te zien is. Hierna wordt de foto weer verwijderd. Instagram heeft ook zo’n functie waar foto’s en video’s te tonen zijn voor enkele tijd. Aan de foto’s zijn hashtags, locaties, tijden en andere leuke stickers toe te voegen.
Om bij het menu te komen en een verhaal toe te voegen, hoef je alleen maar naar rechts te swipen in het hoofdmenu. Hier is het ook mogelijk om een foto te importeren die je al hebt genomen.
129854

Hoogtepunten toevoegen

Nadat je een verhaal hebt toegevoegd, is het mogelijk om deze op te slaan als ‘hoogtepunt’. Meestal doen mensen dit wanneer er iets belangrijks is gebeurd. Om een hoogtepunt toe te voegen hoef je alleen maar naar je profiel te navigeren en op het plusknopje onder hoogtepunten te klikken.
Bij het toevoegen van een hoogtepunt is het belangrijk dat je ooit een verhaal hebt gemaakt, anders is dit niet mogelijk. Een hoogtepunt kan een specifieke naam krijgen voor een beter overzicht van al je hoogtepunten.
129855

Poll aanmaken

Mocht je de mening van je volgers willen, dan is het mogelijk om een poll aan te maken. Dit kan je doen via het aanmaken van je verhaal. Door de poll-optie aan te klikken bij het aanmaken van een verhaal kan jij een nieuwe poll maken. Deze komt dan in je verhaal terecht en je volgers kunnen dan klikken op hun keuze.
129856

Layout maken

Mocht je nou niet meer foto’s willen toevoegen, maar deze in één opslag willen bekijken, dan is het handig om een specifieke layout te maken voor je foto. Dit is te doen met een speciale app van Instagram genaamd Layout. De app is tevens vanuit Instagram zelf te openen.
Bij het plaatsen van een foto is rechts onder een klein icoontje te vinden dat lijkt op een layout. Wanneer je hier op klikt (en de layout app hebt gedownload) zal de app automatisch verschijnen. Hier zijn je foto’s vervolgens gemakkelijk in aan te passen. Zo kunnen er bijvoorbeeld drie foto's geplaatst worden in één kader zodat gebruikers maar één foto hoeven te plaatsen.
129857

Live gaan

Binnen Instagram is het mogelijk om een live video te starten. Gebruikers kunnen dan hun eigen video opnemen en deze zal later ook beschikbaar zijn om nog een keer te kijken. Tijdens een livestream kunnen andere gebruikers kijken, likes geven en reacties achter laten.
Sinds enkele maanden is het mogelijk om met twee personen een livestream te houden. Hierbij kunnen dan twee Instagram gebruikers tegelijkertijd uitzenden.

Populair Nieuws