The Handmaid's Tale binnenkort voor iedereen beschikbaar

News
donderdag, 09 april 2020 om 9:33
xgn google image
De succesvolle dramaserie The Handmaid’s Tale is binnenkort voor iedereen in Nederland te zien. De Hulu-serie die aanvankelijk alleen via Videoland en Ziggo Movies & Series te zien was, komt namelijk naar FOX. Vanaf 8 juni wordt de serie op de televisiezender uitgezonden.
FOX zal vanaf 8 juni beginnen met de serie die in 2017 nog vijf Emmy Awards in de wacht sleepte en op IMDB beloond is met een 8,5. Momenteel zijn er drie seizoenen uit waarvan FOX de eerste twee seizoenen elke maandag uit zal zenden in dubbele afleveringen. Elke maandag zijn er twee afleveringen te zien tussen 21.00 uur en 23.00 uur.

Dystopie gebaseerd op een boek

The Handmaid’s Tale is gebaseerd op het boek van Margaret Atwood en speelt zich af in Gilead. Door milieurampen en dalende geboortecijfers worden de voormalige Verenigde Staten geregeerd door een fundamentalistisch regime. Zij gebruiken vruchtbare vrouwen als eigendom van de staat en zetten ze in als dienstmaagd. De dienstmaagden worden onder andere gebruikt voor huishoudelijke klusjes, maar ook gedwongen tot seksuele slavernij om de wereld te bevolken.
In de serie volg je Offred(Elisabeth Moss), een van de dienstmaagden, die net een dienstmaagd geworden is. Zij heeft maar één doel voor ogen: overleven en haar dochter vinden. Dit levert spannende en dramatische beelden op.

Populair Nieuws