De reden waarom Nintendo zo populair is

Article
zaterdag, 13 september 2014 om 9:00
xgn google image
Nintendo bestaat al 125 jaar, en is één van de (dan wel de) bekendste ontwikkelaar en uitgever in gameland. Hier op de redactie is iedereen ook heel erg te spreken over The Big N, dus laten we eens wat redacteuren vragen waarom Nintendo voor hen nou zo speciaal is.

Laura

Nintendo is voor mij zo bijzonder, omdat een groot deel van mijn jeugdherinneringen van Nintendo komt. Ik had het geluk om als klein meisje al geïnfecteerd te worden met het Ninty-virus door mijn 6,5 jaar oudere broer die een NES en later een SNES kocht.
Ik werd verliefd op games als Mario en The Legend of Zelda: A Link to the Past en vooral de aandoenlijkheid, de fantasierijkheid en de liefde die Nintendo-games uitstralen, maken het merk voor mij bijzonder. Het feit dat Nintendo ook best risicovolle dingen durft te doen, zoals het uitbrengen van Wii met de remotes, getuigt van lef en creativiteit en die innovaties, hoewel ze niet allemaal in even goede aarde vallen, zijn bewonderingswaardig.

Jeroen

Nintendo heeft een hoop heerlijke franchises, maar de echte spetters zijn voor mij Super Smash Bros. en Pokémon. Ik had nooit een GameCube dus ik moest Super Smash altijd bij vrienden spelen. Totdat er eindelijk een Wii in huis kwam met Super Smash Bros. Brawl (en straks op de 3DS!). Ondertussen vermaak ik me ook al sinds jonge leeftijd met vele Pokémon games. En eigenlijk nog veel meer bekende spellen van Nintendo... Het blijft nu eenmaal jeugdsentiment!
24413

Ralph

Nintendo schreeuwt voor mij nostalgie. Ik heb een Wii thuis staan, maar daar werden vooral third party games op gespeeld. Mijn herinneringen van Nintendo liggen vooral bij de Nintendo 64. Met vrienden heb ik ontelbare nachten doorbracht met Super Smash Bros. en GoldenEye.
Mooie gedachten komen naar boven als ik weer terug denk aan die tijd, hoe het in GoldenEye altijd een race was naar de Golden Gun en hoe iedereen degene vervloekte die Kirby nam in Super Smash Bros. Misschien wordt het binnenkort wel eens tijd voor een mooie reünie als de nieuwe Super Smash Bros. in de schappen ligt.

Calvin

Nintendo is een meester in het neerzetten van series en karakters waar je van gaat houden. Bij de zoveelste Call of Duty-titel begint men te klagen over 'meer van hetzelfde', terwijl tegelijkertijd iedereen reikhalzend uit blijft kijken naar een nieuwe 3D Mario-platfomer. Hoe dat komt? Innovatie; iedere Nintendo-titel is anders, want elke titel heeft een eigen gimmick of vernieuwing. Hierdoor blijven de franchises fris en levend. Kom maar op met die nieuwe Zelda!
24414

Marko (nieuwe stagiair, give it up!)

Ik ben zelf voornamelijk een PC-gamer en daardoor, hoe oppervlakkig het ook klinkt, enigszins een graphic-hoer. Toch ben ik altijd onder de indruk van de grafische pracht die Nintendo uit zijn systemen weet te pompen. Het bedrijf weet als geen ander met zijn eigen games precies de juiste stijl te kiezen die de beperkte hardware van de consoles optimaal benut. Daarnaast besteed ik als PC-gamer niet zoveel aandacht aan Nintento-titels, maar hecht ik toch wel sentimentele waarde aan hun games. Want wie is er vroeger als klein gamertje niet opgegroeid met Mario en Luigi?

Rox

Nintendo is voor mij pure nostalgie. Ik werd écht gameverslaafd met de GameBoy. En later volgde de Super Nintendo (SNES). In mijn kindertijd wilde ik niets liever spelen dan Mario games, Aladdin, Asterix and Obelix, enzovoorts. Nog altijd sta ik als een kind vooraan in de rij als er iets nieuws uitkomt van Mario, Donkey Kong, Luigi, Yoshi, Kirby en ga zo maar door! Ik word gewoon blij van de vrolijke kleuren en de mooie levels. Eigenlijk, stiekem, is er niets mooier dan Nintendo games! Woohoo!