De Prey vijanden besproken - Hier moet je voor uitkijken!

Article
vrijdag, 19 mei 2017 om 11:57
xgn google image
Prey ligt inmiddels een paar weken in de schappen en menig gamer is de strijd op Talos 1 al aangegaan. Dit ruimtestation biedt namelijk huis aan een hoop vijandige aliens die je allemaal een kopje kleiner willen maken. In deze special bespreken we de Prey vijanden die je tegenkomt tijdens het spelen van de game.
Let op: hoewel we ons best doen om niks te spoilen, bespreken we hier wel alle vijanden in de game. Wil je dus liever zonder voorkennis de game in stappen, wees dan gewaarschuwd!
De kans is groot dat je al oog in oog hebt gestaan met verschillende soorten Typhon in Prey. Deze vijandige aliensoort is namelijk in grote getale aanwezig op het ruimtestation Talos 1, dat decor staat voor de sci-fi shooter Prey. Maar zoals je al snel merkt, zijn de Typhon niet de enige dreiging aan boord van de Talos 1: ook op hol geslagen machines zullen je het leven zuur maken.
In dit artikel bespreken we de verschillende Prey vijanden die je gedurende je quest zeker tegen het lijf zal lopen. Met welke van deze vijanden heb jij al oog in oog gestaan?

Mimic

We beginnen met de Mimic, de eerste vijand die je in Prey tegenkomt. Deze kleine Typhon soort heeft het uiterlijk van een spin, maar dan met wat minder poten. Op het eerste gezicht lijkt de Mimic niet echt een geduchte tegenstander en deze vijanden zijn dan ook vrij makkelijk om het leven te brengen, maar laat je niet voor de gek houden.
De Mimic heeft namelijk de mogelijkheid om zich schuil te houden in allerlei verschillende objecten die op Talos 1 te vinden zijn. Dit jaagt je soms de stuipen op het lijf, als je opeens wordt aangevallen door een koffiekopje of een stoel. Hierdoor weet je in Prey nooit of je echt alleen bent: Mimics kunnen zich overal verstoppen. Wees dus goed op je hoede!
111579

Phantom

De Phantom is een andere vijand waar je al bijna meteen mee te maken krijgt tijdens het verkennen van Talos 1. Deze vijand neemt een wat meer menselijke vorm aan qua bouw, wat komt door de manier waarop deze vijanden gecreëerd worden: juist, door middel van echte mensen. De Weaver, die we later bespreken, zorgt er namelijk voor dat de dode lichamen die je overal op Talos 1 tegenkomt veranderd worden in verschrikkelijke schaduwmonsters.
De Phantom is, net als andere Typhon, geheel opgebouwd uit zwarte schimmen en ziet er aardig onheilspellend uit. Deze vijand is dan ook een stuk sterker dan bijvoorbeeld de Mimic, maar gelukkig zijn Phantoms één op één nog goed uit te schakelen, mits je uitkijkt voor hun sterke melee aanvallen. Wanneer je met meerdere Phantoms tegelijk te maken krijgt, wordt het wel wat lastiger.
111580

Cystoids

Cystoids zijn de kleinste vijanden die je tegenkomt in Prey, maar je moet ze zeker niet onderschatten vanwege hun formaat. Ze zijn ongeveer zo groot als een softbal, maar kunnen je behoorlijk dwars zitten met hun explosies. Omdat ze niet extreem gevaarlijk zijn wanneer ze alleen zijn, reizen ze voornamelijk in groepen. Bovendien leven deze vijanden samen met elkaar in Cystoid Nests.
Zodra deze vijanden beweging merken, zullen ze op zoek gaan naar de bron hiervan om deze uit te schakelen. Dit resulteert in een soort kamikaze-achtige vijanden die exploderen wanneer ze bij hun doel in de buurt komen.
111581

Weaver

De Weaver is een vijand die cruciaal is voor het aanmaken van meer Typhon vijanden. Deze vijand reanimeert de menselijke lijken die je overal in het ruimtestation ziet liggen, om ze in de schaduwmonsters genaamd Phantoms te veranderen. Dit gaat alleen niet altijd goed, waardoor er de Poltergeists ontstaan die we op de volgende pagina zullen bespreken.
Weavers bestaan uit grote groepen Mimics, die samen één geheel vormen wanneer ze blootgesteld worden aan een hoop energie. Naast het reanimeren van lijken door ze in Phantoms te veranderen, zorgt de Weaver er ook voor dat andere Typhon voorzien worden van upgrades en dus een stuk sterker worden.
111582

Poltergeist

De Poltergeist noemden we op de vorige pagina al kort. Deze vijand ontstaat wanneer een Weaver er niet in slaagt om een Phantom te maken. Deze gefaalde transformatie heeft een Poltergeist tot gevolg, een enorm stealthy vijand aangezien deze onzichtbaar is. Deze vijanden zijn bovendien zeer onvoorspelbaar: de ene keer zullen ze je niet aanvallen, maar de andere keer zullen ze je meedogenloos de grond in stampen.
111583

Telepath

De Telepath is een zeer gevaarlijke vijand aan boord van de Talos 1. Deze alien kan fysieke controle uitoefenen over zwakkere organismen, en zelfs over mensen. De Telepath is een geüpgradetâe versie van de Mimic, met dank aan de eerder besproken Weaver.
De Mimic is dus voorzien van een grote upgrade waardoor het nu over een soort mind control-achtige krachten beschikt. Maar dat is niet de enige reden waarom deze vijand gevaarlijk is: de Telepath kan ook nog eens harde klappen uitdelen via psychic energy, waardoor je een groot gedeelte van je levenspunten als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen.
111584

Nightmare

De Nightmare is een vijand die zijn naam echt eer aan doet. Het is een regelrechte nachtmerrie en je wil dan ook echt niet met deze vijand te maken krijgen. Zonder de juiste bescherming kan dit monster je in één klap het graf in jagen. Gelukkig hoef je niet per se met deze vijand te maken te krijgen: de Nightmare merkt je namelijk alleen op wanneer je veel Neuromods investeert in de alien skills.
Wanneer je deze alien skills links laat liggen, zul je je dus weinig zorgen hoeven te maken over de Nightmare. Maar aan de andere kant zijn deze skills juist wel enorm handig en kunnen ze je zeker een groot voordeel geven tijdens gevechten. Dit is dus een belangrijke afweging die je voor jezelf zult moeten maken.
111585

Operator

De Operator past niet echt bij alle eerder genoemde vijanden. Dit is, in tegenstelling tot de bovenstaande Prey vijanden in deze lijst, namelijk geen vijandige alien. Het gaat in het geval van de Operator om een op hol geslagen bot die jou als bedreiging ziet.
De Operators kom je, net als de Mimics en de Phantoms, al vrij vroeg in de game tegen. Via een lekkende brandstofleiding kunnen deze vliegende machines gloeiend hete vlammen op je afvuren, waardoor ze op een hoog tempo veel schade aan kunnen richten. Het is dan ook belangrijk goed op te passen voor deze corrupte machines.
111586 1

Technopath

We sluiten af met een vijand die eigenlijk een combinatie van verschillende voorgaande Prey vijanden is, namelijk de Technopath. Sommige Typhon nemen een menselijke vorm aan, zoals de eerder genoemde Phantoms. Anderen lijken meer op de Operators aan boord van Talos 1, zoals de Technopath. Deze vijand kan controle uitoefenen over bepaalde machines, zodat de veiligheidssystemen van Talos 1 tegen haar menselijke bewoners opgezet worden.
Meer weten over Prey? Dan kan je terecht op onze speciale Prey mini-site. Welke vijanden zijn jullie tot nu toe tegengekomen? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws