Call of Duty Zombies Chronicles Review - Te weinig content

  Zombies is een integraal deel van de Call of Duty-franchise geworden. Een deel van de originele zombies maps komen nu naar de huidige generatie consoles. Of dat wat is, lees je in deze Call of Duty Zombies Chronicles review.

  Treyarch’s zombiemodus heeft zich over de jaren van een geinig bonussegment aan het einde van de World at War campagne ontwikkeld tot bijna een game op zichzelf, met originele en vernieuwende concepten en een verhaallijn waar de ‘echte’ verhaalmodus van het gros van de Call of Duty’s u tegen mogen zeggen.

  Niet alleen Treyarch

  Door het succes van Treyarch's zombies hebben ook de andere Call of Duty-ontwikkelaars zich gewaagd aan het zombies principe. Infinite Warfare en Advanced Warfare bevatten beide een zombiemodus met hun eigen twist, en Call of Duty: Ghosts ging zelfs voor een horde-survival gamemode met aliens. Alleen hadden zij nooit hetzelfde succes als Treyarch. Overigens zal ook de nieuwe Call of Duty: WWII een zombiemodus bevatten.

  In deze nieuwe DLC genaamd Call of Duty Zombies Chronicles voor Black Ops 3 kun je aan de slag met acht geremasterde maps uit de vorige games: Nacht der Untoten, Verrückt, Shi No Numa, Kino der Toten, Ascension, Shangri-La, Moon en Origins.

  Origins in Call of Duty Zombies Chronicles

  Pure claustrofobie

  Het begint allemaal bij het prille begin van Nacht der Untoten. Deze kleine map was oorspronkelijk bedoeld als een kleine bonus gamemode als je het verhaal van World at War had uitgespeeld, maar groeide door de overweldigende positieve feedback van de community uit tot het fenomeen dat we nu kennen.

  De pure claustrofobie die Nacht der Untoten doet opwekken komt met de verbeterde engine van Black Ops 3 en de grafische kracht van de nieuwe consoles beter uit de verf dan ooit.

  Deze claustrofobie staat weer in schril contrast met bijvoorbeeld Origins, de laatste map die aan Black Ops 2 is toegevoegd. Deze immense map met zijn drie gigantische robots die het Franse landschap tijdens de Eerste Wereldoorlog onveilig maakten, wist op de vorige generatie al het uiterste uit de hardware te wringen, maar nogmaals wordt ook deze map door de betere rekenkracht van de nieuwere consoles een stuk imposanter.

  Oud wordt nieuw

  Wat wel opvalt is dat Treyarch ervoor heeft gekozen om bepaalde elementen uit de originele zombiemaps voor Black Ops 3 te integreren in de remaster. Er is nu bijvoorbeeld een mengelmoes van wapens uit de originele maps en Black Ops 3 te vinden en ook kun je gobblegum-machines vinden in de oude omgevingen.

  Elementen zoals het bewegingssysteem uit de multiplayer zijn (gelukkig) niet terug te vinden in de geremasterde maps, op het feit dat de dolphin dive is vervangen door een majestueuze schuif over de grond na.

  Op enkele veranderingen na zijn de maps zeer natuurgetrouw overgezet. Kino der Toten heeft nog steeds dat heerlijke easter-egg muzieknummer, Verrückt is nog steeds een paradijs om tot bizar hoge rondes te overleven en de grauwheid van Ascension zag er nog nooit zo mooi uit.

  Ook heeft Treyarch speciaal voor deze DLC de geluiden van de zombies opnieuw opgenomen. Met duidelijk effect, want in combinatie met de sfeer en mooie atmosferische effecten komt de terror echt tot leven en laat je ook met een heel ongemakkelijk gevoel door de werelden heenrennen.

  Kino der Toten in Call of Duty Zombies Chronicles

  Incompleet

  Call of Duty Zombies Chronicles geeft je dus acht oude zombiemaps voor Black Ops 3, waardoor je in combinatie met de bestaande maps in de game op totaal 14 zeer gevarieerde maps de ondoden naar het hiernamaals kunt knallen, wat het hoogste aantal zombiemaps in welke Call of Duty game dan ook is.

  Trouwe fans zullen misschien het ontbreken van toch wel ‘de’ fan-favourite zombiemap uit Black Ops 2 veroordelen: Mob of the Dead. Opmerkelijk genoeg missen er meerdere maps uit de voorgaande games, zoals ook Green Run uit diezelfde game maar ook maps als Call of the Dead uit de eerste Black Ops zijn niet te vinden in deze DLC.

  Hierdoor voelt Call of Duty Zombies Chronicles niet als het totaalpakket waar het zich voor voordoet. Als je een complete zombies-ervaring gaat uitbrengen, ga dan ook all the way en geef dan alle maps de liefde die ze verdienen.

  Nacht der Untoten in Call of Duty Zombies Chronicles

  Niet bevorderlijk voor je portemonnee

  Daarnaast is het prijskaartje wat aan deze uitbreiding hangt niet bepaald bevorderlijk voor je portemonnee. De Call of Duty Zombies Chronicles DLC maakt je namelijk maar liefst 30 euro lichter, wat voor acht oude maps, waarvoor om te kunnen spelen ook het in het bezit hebben van Black Ops 3 een vereiste is, toch wel redelijk prijzig is. Daarnaast bezit het gros van de doelgroep van deze uitbreiding de maps toch al op de originele games, die allemaal al backwards compatible zijn op Xbox One.

  Al met al is Call of Duty Zombies Chronicles een redelijk welkome verassing, gezien het feit dat niemand een vijfde uitbreiding meer verwachtte voor Black Ops 3. De DLC omvat een aantal van de beste maps die de zombies gamemode over de jaren heeft gekend, maar het feit dat het toch niet zo’n totaalpakket is als het zich voordoet is erg jammer.

  Te veel geld

  Toch blijft het prijskaartje van 30 euro aan de hoge kant. Voor die prijs mag je eigenlijk wel alle zombiemaps uit alle door Treyarch gemaakte Call of Duty’s verwachten, die als standalone pakket verkocht kan worden in plaats van in combinatie met een game die nu nog 40 euro kost.

  Als je nog niet eerder deze maps hebt gespeeld is dit een ideale kans om je onder te dompelen in de wereld van Call of Duty zombies, maar anders doe je je er goed aan om gewoon je oude World at War, Black Ops of Black Ops 2 schijfje in je PlayStation 3, Xbox 360 of Xbox One te knallen.

  7

  De plus- en minpunten

  • De oude maps zien er mooi uit
  • Klein beetje vernieuwing werkt goed
  • Te hoge prijs
  • Weinig content voor je geld

  Call of Duty: Black Ops III

  Verkijgbaar vanaf 6 november 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2023 Alle rechten voorbehouden.