Het is het jaar 2034. Morgan Yu, trouwe werknemer van de TranStar corporatie gaat elke dag braaf naar zijn (of haar, als je ervoor kiest om als de vrouwelijke Morgan Yu te spelen) kantoor om zijn werkzaamheden te verrichten. Als één van de belangrijkste onderzoekers op het ruimtestation Talos 1 is het aan Yu de taak om middelen te onderzoeken die de mensheid voor eens en altijd veranderen. Maar dan gaat het gruwelijk mis, blijkt alles een illusie te zijn en is je werk toch niet zo zuiver als verwacht.

Het ontstaan van Talos 1

Het begon allemaal in het jaar 1963, op een alternatieve tijdlijn. De moord op John F. Kennedy werd verijdeld, waardoor de president nog een lange tijd kon regeren. Onder zijn bewind werden er enorme bedragen in het ruimteprogramma gestopt, om de space race tegen de Sovjet-Unie te winnen. Alhoewel dit vrij positief klinkt, kwam er een nogal pijnlijk neveneffect bij.

Vanwege de enorme bedrevenheid in de ruimte, werd de aandacht getrokken van een buitenaards ras. Deze onbekende soort, die later de collectieve naam Typhon kreeg, viel de aarde binnen. De Verenigde Staten en Sovjet-Unie werkten daarna succesvol samen om de indringers uit de weg te ruimen. Als gevolg ontstond het ruimtestation Talos 1.

Dit menselijk bouwwerk dat in een baan om de aarde werd geschoten, had als doel de Typhon op te sluiten. Het diende in eerste instantie als gevangenis, maar trok al snel verschillende bedrijven en geleerden aan die de wezens wilden onderzoeken. Het ruimtestation breidde uit en er werd steeds meer research gepleegd. Totdat het onderzoek werd opgeheven, omdat er een ongeluk was gebeurd tussen de wetenschappers en de Typhon.