De top 10 mooiste screenshots 2016 - Interactieve kunst

Article
vrijdag, 16 december 2016 om 14:35
xgn google image
Elk jaar worden de games aanzienlijk mooier. Er wordt meer tijd gestoken in artwork en de mogelijkheden worden ieder jaar beter, dat geldt dus ook voor 2016. Check hier de 10 mooiste screenshots 2016!
Sommige gamers concentreren zich erg vaak op de gameplay en op het verhaal, maar vaak leid dat ertoe dat men over de artwork van de game heen kijken. In Uncharted 4 bijvoorbeeld krijg je hier en daar uitzicht op gehele landschappen, sta er eens bij stil hoe prachtig de game er eigenlijk uitziet. Het maakt de game des te mooier en leuker om te spelen.
In 2016 zijn er veel geweldige games uitgekomen met artwork waar je "U" tegen zegt. Wij willen wat aandacht besteden aan prachten zoals Dishonored 2, Uncharted 4 en nog veel meer. Check hier de 10 mooiste screenshots 2016!

10. The Division

New York is één grote puinhoop en de kogels vliegen je om de oren, maar verborgen onder deze puinhoop is ook een knap staaltje kunst verwerkt. Je komt een hoop graffiti tegen, de één mooier dan de ander.
Dit is een screenshot van graffitiwerk dat staat voor "De ruiters van de Apocalyps". Dit is misschien wel het mooiste stukje graffiti uit de game en dan misschien niet per se om hoe het er uit ziet, maar om de symbolisering van het stukje kunst. De vier ruiters in dit stukje graffiti staan voor de vier thema's van de apocalyps: dood, honger, oorlog en ziekte.
Voor meer foto's van The Division check je onze Top 10 The Division Screenshots!
102277

9. No Man's Sky

Na een ontzettende zware start is No Man's Sky dan eindelijk in een fase van verbetering. Er is recentelijk een nieuwe base building patch uitgebracht en er zullen nog meer patches verschijnen die de game moeten verbeteren.
Maar waar we No Man's Sky niet op kunnen afrekenen is hoe het er uit ziet. Sommige planeten stellen misschien niet heel veel voor, maar velen hebben toch een prachtige uitwerking. Kijk maar naar deze screenshot waar we natuur op het eerste gezicht zien, maar de planeet op de achtergrond maakt het helemaal af.
Voor meer prachtige screenshots van No Man's Sky check je onze Top 10 No Man's Sky screenshots!
102280 1

8. Forza Horizon 3

Het is zo jammer dat een van de mooiste plekken op aarde voor ons Nederlanders helemaal aan de andere kant van de wereld is. Maar gelukkig lost Forza Horizon 3 dat min of meer op, een virtuele versie van Australië kunnen we vanuit onze huiskamer ontdekken.
Om er nog even een schepje bovenop te doen is de game volgepropt met de meest ongelooflijke voertuigen die we kennen. In deze foto zie je de "Lamborghini Centenario", de sportwagen beschikt over een 770 pk motor en behaalt een snelheid van 0 tot 100 kilometer per uur in slechts 2,8 seconden.
Voor meer beeldschone auto's in Australië check je onze Top 10 Forza Horizon 3 screenshots!
102282

7. Final Fantasy 15

De heren van de art directory van Square Enix weten wel goed hoe ze hun eigen fantasieën op geweldige wijze los laten op Final Fantasy 15. De game is dankzij zijn bijzondere artwork wel oogverblindend mooi, maar soms ook angstaanjagend.
Aanschouw de Adamantoise! Het gigantische monster is een schildpad met zo'n grote omvang dat hij een volledige berg op zijn rug tilt. Nu weten we dus wat al die onverklaarbare aardbevingen veroorzaakt. De Adamantoise is een Final Fantasy XV bossfight die volgens de geruchten 72 uur zou duren. Maar een YouTuber heeft het tegendeel bewezen en heeft het in 50 minuten gedaan.
Voor meer rare en mooie artwork van FFXV ga je naar onze Top 10 Final Fantasy 15 screenshots!
102285 1

6. Overwatch

Overwatch? Overwatch ja. Het is misschien niet de meest gelikte game zoals Forza Horizon 3, maar de game past wel degelijk in dit lijstje dankzij de originaliteit in art design. De game heeft te gekke maps in alle soorten en maten en ze zijn stuk voor stuk mooi om te zien.
Hier zien we King's Row, een map die lijkt op een futuristische versie van Engeland gemixt met het oude Victoriaanse tijdperk. De grote klokkentoren doet ons in ieder geval heel erg denken aan de Big Ben.
Meer weten over Overwatch? Check dan onze Overwatch Review!
102296

5. Mirror's Edge: Catalyst

In Mirror's Edge: Catalyst stap je in de schoenen van Faith, een professioneel free-runner die ternauwernood ontsnapt uit de klauwen van de City Regime. Een corrupt volk dat jou op de hielen zit om je uit te schakelen, maar gelukkig ben je in Mirror's Edge een flinke daredevil.
Wat vooral opvalt aan Mirror's Edge is de originele artwork. In deze stad, The City Of Glass, zie je een ongelooflijke hoeveelheid aan flats en gebouwen die je een beetje doen denken aan abstracte kunst. Het zijn gebouwen die je in het echt niet vaak ziet. Deze screenshot is gekozen om te laten zien hoe de vormgeving van de artwork is en staat hier voornamelijk in voor zijn creativiteit.
102326

4. The Witcher 3: Blood and Wine

The Witcher 3 is een game waarvan velen zullen zeggen dat het de beste game is die ze ooit gespeeld hebben. In The Witcher 3: Blood and Wine DLC ga je nog een laatste keer met Geralt op avontuur, dit keer kom je terecht in Toussaint. Ook de DLC is zeer hoog geprezen door critici.
Ook al is The Wither 3: Blood and Wine eigenlijk een DLC, met meer dan 25 uur gameplay overtreft hij toch wel de meeste games. Hier zie je een screenshot van Toussaint met prachtig overzicht over het gehele dal.
Meer weten over de game? Check dan onze The Witcher 3: Blood and Wine Review!
102332

3. Battlefield 1

Zo'n beetje de meest geanticipeerde game van het jaar. En dat de game gewelddadig is kan je wel zeggen, een keiharde geschiedenisles in een modern jasje. De game is ontzettend goed uit de verf gekomen, dat geldt voor zowel de gameplay als de artwork.
Dat de artwork geslaagd is kunnen we wel zien aan de screenshot. Hier zie je Frederick Bishop in een van de laatste beelden van de The Runner War Story, een afbeelding die waardig genoeg is om als poster op je kamer te hangen.
Meer screenshots zien van Battlefield 1? Check dan onze Top 10 Battlefield 1 screenshots.
102333

2. Dishonored 2

We zijn even met Emily er op uit gegaan om de mooiste locaties vast te leggen en het is een lastige keuze. Eigenlijk passen ze vrijwel allemaal in de beste screenshots van 2016, maar er kan er maar één de beste zijn.
Dit is het moment wanneer je voor het eerst Karnaca van dichtbij ziet. De bedoeling was dat de stad een grauwe indruk moet wekken en dat is zeker gelukt. Deze foto ziet er misschien nog vrij zonnig en mooi uit, maar die aasgieren vliegen er niet voor niets.
Meer screenshots van Dishonored 2? Check dan onze Mooiste Dishonored 2 pica's!
102334

1. Uncharted 4

De nummer één van dit jaar is toch echt Uncharted 4. De game is vanaf begin tot het eind schitterend om te zien, er is geen moment geweest waarop we over de artwork kunnen zeggen: dat kan beter. De game ziet er niet alleen gelikt uit, er zijn zo veel verschillende plaatsen waar je met Nathan komt dat het je keer op keer laat verbazen. Gelukkig laat Naughty Dog ons niet met lege handen zitten aangezien de The Lost Legacy onderweg is!
Het was ontzettend moeilijk om te kiezen welke screenshot we hier neerzetten, maar de eerst plaats gaat toch naar Libertalia. Het was echt een verrassing hoe mooi Libertalia uiteindelijk was, toen we de geheime piratenstad vonden. Vrijwel elke vierkante meter van deze plek was intrigerend om te bekijken en komt daarmee toch op de eerste plaats.
Wil je meer van deze epische screenshots zien? Check dan Uncharted 4's mooiste kiekjes!

Populair Nieuws