ARK Survival Evolved PS4 guide - Hoe en waar te koop?

  ARK Survival Evolved is enorm populair op het internet en dat is het al jaren geweest. Nu ARK Survival Evolved PS4 beschikbaar is, heeft de game nog meer bekijks. Maar sommige mensen vragen zich af hoe je de game kunt kopen. In deze ARK Survival Evolved PS4 guide geven wij uitleg!

  Sinds ARK Survival Evolved PS4 beschikbaar is krijgen we verschillende vragen over de game. Enkele van deze vragen zullen we dus voor je beantwoorden. We gaan kijken naar wat je ervan kunt verwachten, naar de toekomst maar uiteraard ook de manier waarop je de game kunt krijgen. In deze ARK Survival Evolved PS4 guide vind je de antwoorden.

  Hoe kun je ARK Survival Evolved kopen?

  ARK Survival Evolved kwam in juni van 2015 voor het eerst uit via Steam Early Access, de ontwikkelaar Studio Wildcard kreeg hierdoor extra financiën om ARK Survival Evolved verder te ontwikkelen. Omdat ARK destijds al super populair was verscheen de titel later ook op Xbox One via Xbox One game preview, de Early Acces van Xbox. PlayStation heeft (nog) geen functionaliteit om games eerder te spelen dan wanneer deze officieel zijn uitgekomen, dit is voor Studio Wildcard de reden geweest om ARK eerst verder te ontwikkelen en daarna uit te brengen op PlayStation.

  Hoewel Studio Wildcard nog niet helemaal klaar is met ARK, heeft de studio toch besloten om de game uit te brengen op PlayStation 4. Dit betekent echter niet dat de ontwikkeling voor de PlayStation versie stil ligt, Studio Wildcard heeft namelijk besloten om ARK frequent te updaten, zodat de PlayStation speler niet achterblijft.

  Hoe kom je dan nu aan ARK Survival Evolved? ARK kun je vinden op Steam, op de Xbox Marketplace en in de PlayStation Store. Wanneer je de game opzoekt zullen er twee dingen, op PlayStation zelfs drie, verschijnen op je scherm, namelijk ARK Survival Evolved en ARK Scorched Earth.

  ARK Survival Evolved is het hoofdspel, dit is eigenlijk het enige wat je nodig hebt als je ARK voor het eerste wilt spelen. Scorched Earth is een expansie pakket, dit houdt in dat dit een extraatje is voor ARK Survival Evolved. ARK Scorched Earth voegt onder andere nieuwe dino’s toe, die allemaal te vinden zijn op een nieuwe kaart.

  Op PlayStation zul je ook nog ARK Survival Evolved - Survivor's Pack in de store zien staan. ARK Survival Evolved - Survivor's Pack is simpelweg een bundeling van het basisspel en de uitbreiding. Voor de ultieme ARK ervaring zijn beide natuurlijk leuk, maar met alleen het basisspel zul je al heel wat uren vooruit komen.

  Het downloaden van ARK Survival Evolved

  Wanneer je besloten hebt welke versie(s) van ARK Survival Evolved je wilt hebben, zul je deze versie in je winkelwagentje moeten stoppen. Als je nog geen account hebt voor het desbetreffende platform zul je deze eerst moeten aanmaken. Bij alle winkels zijn er verschillende manieren om te betalen: creditcard, paypal, ideal, ook kun je de virtuele portemonnee vullen door middel van tegoedkaarten die te koop zijn in onder andere speelgoedwinkels.

  Er zijn dus heel wat manieren om geld op je account te krijgen, het is maar net wat jij fijn vindt om te doen. Wanneer je genoeg geld op je account hebt staan kun je de game kopen, deze wordt dan meteen aan jouw bibliotheek toegevoegd. Wat er dan ook met je console of computer gebeurt, het spel zal altijd verbonden zijn met jouw account, natuurlijk moet je dat wel je inloggegevens onthouden.

  Wanneer het spel gekocht is zal hij waarschijnlijk meteen beginnen met downloaden, mits je de aankoop vanaf de console doet. Het downloadbestand is redelijk groot rond de 15GB voor Steam en PlayStation 4, het bestand is op Xbox zelfs 30GB. Dit betekent dat het downloaden wel even kan duren, maar dit ligt allemaal aan de internetverbinding van de console of computer.

  Als de game klaar is met downloaden is de kans aanwezig dat er meteen een update wordt gedownload. Updates zijn altijd gratis. Het is aan te raden om te wachten tot ook deze klaar is met downloaden voordat ARK Survival Evolved wordt opgestart. Het kan namelijk zijn dat er enkele fouten zijn verholpen die jou weerhouden een bepaalde functionaliteit te gebruiken.

  Omdat ARK Survival Evolved nog steeds vol in ontwikkeling is zal er voorlopig geen fysieke versie van de game verschijnen en dus zul je voor nu de game moeten downloaden als je de game wilt spelen. Toch is het niet uitgesloten dat Studio Wildcard in de toekomst wel een fysieke versie van het spel lanceert, echter zal dit waarschijnlijk nog enkele tijd in beslag nemen.

  Er zitten plus- en minpunten aan zowel het digitaal downloaden als het fysiek kopen van games. Wanneer je ARK Survival Evolved digitaal koopt zul je altijd toegang hebben tot de game, het nadeel is wel dat je hem niet meer kunt verkopen of ruilen, dat weer wel mogelijk is bij fysieke games. Daarnaast zeggen veel gamers dat hun console minder lawaai maakt wanneer er een digitale game wordt gespeeld, dan wanneer er een fysieke game wordt gespeeld.

  Tips voor een goed begin in ARK Survival Evolved

  Wanneer je ARK voor het eerst opstart zul je een beginpunt moeten kiezen, elk gebied heeft andere dino’s. Het is dus verstandig om in meerdere plekken te beginnen tot je de juiste hebt gevonden. Wanneer je de perfecte plek hebt gevonden zul je al gauw zien dat je in de ondergoed op de wereld staat.

  De taak is dus aan jou om het meeste te maken van deze situatie. Verzamel verschillende items die je later kunt gebruiken om het op te nemen tegen de dino’s. Kijk wel welke items je nodig hebt, want je personage kan maar een aantal kilo aan dingen met zich meedragen.

  ARK Survival Evolved is zoals de titel al zegt een survival game. Je zult dus geen uitgebreid pauzemenu hebben waarin je de game kunt opslaan. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk een huisje te bouwen zodat je veilig en verdekt zit.

  Het is verstandig om in dit huisje een bed neer te zetten, dit dient dan als beginpunt wanneer je virtuele leven tot een einde komt. Je huis is niet volledig veilig, woedende dino’s zullen je namelijk nog steeds willen aanvallen, zelfs als je in een huis zit. Ze zijn namelijk niet bang om een muur om te gooien, om jou later aan te vallen.

  Om deze muren te bouwen zul je eerst moeten weten hoe de muren in elkaar gezet moeten worden. Om dit te leren zul je punten moeten investeren in de desbetreffende producten. De punten zul je krijgen wanneer jouw personage nieuwe levels bereikt, dit zul je geleidelijk doen.

  Alles in de game zul je moeten verzamelen, dit levert je wel experience points op, die weer meewerken aan het bereiken van een hoger level.

  Hoe hoger je level is, hoe meer producten toegankelijk zullen worden. Zo krijg je op latere niveaus toegang tot bijvoorbeeld koelkasten. Ook zul je door de levels toegang krijgen tot zadels, die je moet hebben om op de dino’s te rijden.

  ARK: Survival Evolved

  Verkijgbaar vanaf 29 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.