De meest griezelige horrorfilm poppen - Zo schattig zijn ze niet!

  Die glazige emotieloze blik, het kleine formaat en de creepy kleren; poppen kunnen in het echt al aardig angstaanjagend zijn. Dit gevoel wordt nog meer versterkt wanneer ze in horrorfilms tot leven komen en met een mes in het rond beginnen te zwaaien of geesten oproepen. Dit zijn de meest enge poppen uit horrorfilms.

  Metro-Goldwyn-Mayer Studios

  5. De clown pop (Poltergeist, 1982)

  De angst voor clowns lijkt een soort wereldwijd verschijnsel te zijn. Veel mensen rennen het liefst zo hard mogelijk weg wanneer ze een clown tegenkomen en schreeuwen het al helemaal uit wanneer zo’n vriendelijk ogende griezel in een horrorfilm voorkomt. Tegen deze mensen kan één ding gezegd worden: kijk geen Poltergeist!

  In Poltergeist zit namelijk een gruwelijk enge clown pop die kinderen al sinds de jaren '80 de stuipen op het lijf jaagt. In de film wil de kleine Robbie gaan slapen als hij plotseling merkt dat de pop die eerst op een stoel lag verdwenen is. Als hij gaat rondzoeken begint de pop hem te wurgen terwijl er een brede lach op zijn gezicht staat.

  Universal Pictures

  4. Billy (Dead Silence, 2007)

  Na het succes van de Saw-films kwam regisseur James Wan met een nieuw griezelverhaal. Deze film, genaamd Dead Silence, stond in teken van buikspreekpop Billy. In Dead Silence wordt Billy zomaar in een doos voor het huis Jamie en Lisa gezet en zij hadden deze doos maar beter niet kunnen openen.

  Billy was namelijk eigendom van Mary Shaw, een buikspreekster die door Jamie’s familie werd vermoord. Na haar dood vervloekte ze de familie en generaties lang werden familieleden dood aangetroffen met een uitgesneden tong. De enge pop Billie bracht de kwade geest van Mary Shaw weer terug zodat ze wraak kon nemen.

  Lionsgate

  3. Billy the Puppet (Saw-franchise, 2004-2017)

  Regisseur James Wan is blijkbaar een fan van de naam Billy want ook de pop uit de Saw films draagt deze naam. Naast het feit dat Billy the Puppet een schrikwekkende verschijning is, heeft hij een iconische status bereikt en is hij een van de meest bekende poppen uit horrorfilms.

  Billy the Puppet wordt door seriemoordenaar Jigsaw gebruikt om zijn slachtoffers uitleg te geven over de vallen waar zij zich in bevinden. Hij heeft de pop zo gemaakt dat hij uit zichzelf kan bewegen. De pop is dan ook vaak rijdend op een driewieler te zien om de deelnemers van zijn spellen op griezelige manier te begroeten.

  Warner Bros Entertainment

  2. Annabelle (The Conjuring-franchise, 2013-2019)

  Die James Wan weet wel hoe hij een pop eng moet maken want ook de verschrikking die Annabelle heet, vindt haar oorsprong in een van zijn films. Het meest onvoorstelbare is dat de pop in de film door ouders aan hun kinderen cadeau wordt gegeven. Al werp je een blik op Annabelle zie je toch gelijk dat die pop vol zit met helse demonen?

  Je zou denken dat James Annabelle zelf bedacht heeft, maar het verhaal komt van de echte ‘bezeten’ Annabelle pop. De paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren hebben een museum met demonische objecten waar de originele Annabell pop onderdeel is van de collectie. In tegenstelling tot de porseleinen pop uit de films is deze Annabell van stof gemaakt.

  Metro-Goldwyn-Mayer Studios

  1. Chucky (Child's Play-franchise, 1988-2019)

  De bekendste van alle poppen uit horrorfilms blijft natuurlijk Chucky. De moordende pop heeft sinds de eerste film uit 1988 in acht films gespeeld en sinds 20 juni kunnen we de nieuwe Child’s Play remake in de bioscoop aanschouwen.

  Chucky is tot leven gebracht toen de ziel van Charles Lee Ray door middel van een voodoo ritueel in de pop werd gebracht. Sinds hij het lichaam van een pop heeft is zijn nieuwe hobby het uitmoorden van zoveel mogelijk mensen en hij doet dit dan ook met plezier. In de loop der jaren zijn de Chucky-films meer een soort comedy’s geworden, maar toch kan de pop nog voor heel wat angst zorgen.

  De engste horrorfilm poppen

  Nu je kennis hebt gemaakt met de meest enge poppen uit horrorfilms zul je vast anders kijken naar de poppen die je kleine zusje allemaal in haar kamer bewaard. Gooi die Baby Born dus maar alvast het raam uit en verbrand de Barbie verzameling want poppen zijn niet te vertrouwen, vooral niet als ze van porselein gemaakt zijn.

  Voor welke horrorfilm poppen heb jij de meeste angst? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.