De top 5 leukste Rise Of The Tomb Raider achievements

  Kippen met brandende pijlen uit de lucht schieten of wilde zwijnen roosteren: in Rise Of The Tomb Raider kan het allemaal. Het beste is dat je er ook nog eens voor beloond wordt! Check hier de 5 leukste Rise Of The Tomb Raider achievements.

  Gamen op de Xbox consoles en het behalen van achievements, het gaat eigenlijk hand in hand. Veel gamers streven naar een zo hoog mogelijke gamerscore en willen zoveel mogelijk achievements in de wacht slepen. Soms betekent zo’n missie dat je als speler eindeloos moet grinden om een aantal gortdroge achievements binnen te halen. Maar vaak zijn er ook juist leuke achievements, verstopt in een game en verpakt met een laagje humor.

  Deze achievements zijn natuurlijk enorm leuk om binnen te halen. Hoe gekker, hoe beter. En dan maakt het niet veel uit dat je er eigenlijk vrij weinig gamerscore voor krijgt. Het gaat immers om het horen van het iconische geluidje, toch?

  Rise Of The Tomb Raider is zo’n game die vol zit met toffe achievements. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet. Check hier de 5 leukste Rise Of The Tomb Raider achievements (én hoe je ze kan behalen)!

  5. Was That Really Necessary? (10G)

  Deze achievement heet Was That Really Necessary en is goed voor 10 gamerscore. Je ontgrendelt deze wanneer je een dier omlegt door middel van explosieven. Er lopen in Rise Of The Tomb Raider enorm veel dieren rond: van lieve, kleine konijntjes tot grote boze beren en van kakelende kippen tot gevaarlijke wolven. Ook beschik je in Rise Of The Tomb Raider over veel explosieven: combineer deze twee en je hebt je achievement.

  Je behaalt deze achievement het makkelijkst door een nietsvermoedend konijntje van achteren te besluipen en een explosieve bom naar het beestje te gooien. Of je zet wat kippen bij elkaar in een ren om daar vervolgens een bom in te gooien. Je kan natuurlijk ook een groter dier omleggen, aan jou de keus. Zo lang het maar gebeurt door middel van explosieven.

  Verder zorgt deze achievement natuurlijk voor de meeste humor wanneer je onbedoeld (of expres) een bommetje op een kip of konijn gooit. Meteen nadat het dier het loodje legt komt er een notificatie tevoorschijn, waarin je op je vingers wordt getikt: Was That Really Necessary?

  4. No Guts, No Glory (15G)

  Voor het behalen van het achievement No Guts, No Glory verdien je 15 gamerscore. De achievement wordt ontgrendeld wanneer je Lara een duik laat uitvoeren waarbij ze meer dan 2,5 seconden in de lucht blijft. Dat lijkt misschien niet zo lang, maar dit kan je zeker niet vanaf elke willekeurige rots uitvoeren. Daarom moet je zoeken naar de hoogste rots die je kan vinden, om Lara hier vervolgens vanaf te laten duiken.

  Om deze achievement te behalen, moet je naar het Ruins Encapment basiskamp kunnen gaan. Je moet de toren in de buurt van dit kamp tijdens het verloop van de game beklimmen, maar je wordt na een cutscene wat verder onderaan de toren geplaastst. Klim vervolgens weer omhoog en spring van de toren af, het water in. Dan heb je No Guts, No Glory binnen.

  Een andere manier waarop je deze achievement kan behalen, is om naar het Ridgeline basiskamp te gaan en vervolgens van het stuk hout dat van de rots uitsteekt af te springen. Hoe je dit precies doet, kan je zien in de video bovenaan deze pagina.

  3. Bacon! (10G)

  Rise Of The Tomb Raider is een game met molotov cocktails. Rise Of The Tomb Raider is ook een game waarin wilde zwijnen rondlopen. Tel deze twee bij elkaar op en je hebt, juist, Bacon! Deze achievement behaal je door een wild zwijn om te brengen door middel van een molotov cocktail.

  Dit achievement is het makkelijkst te ontgrendelen in de Geothermal Valley, aangezien op deze locatie veel wilde zwijnen rondlopen. Wanneer je begint bij het Ruins Encampment basiskamp, zul je naast het kampvuur een grote hoop met flessen vinden. Even craften en voilà: je hebt je molotov cocktail.

  Naast het kamp bevindt zich bovendien meestal een groep wilde zwijnen. Heb je je molotov cocktail en zie je de groep wilde zwijnen? Dan is het tijd om je achievement binnen te slepen door een molotov cocktail op de groep nietsvermoedende, grazende zwijnen te gooien.

  Als het is gelukt, heb je je achievement binnen. Zo niet, dan moet je het even opnieuw proberen. In de video bovenaan dit artikel kan je Bacon! in actie zien.

  2. Glub Glub Glub (15G)

  Glub Glub Glub, oftewel Blub Blub Blub, is een achievement in Rise Of The Tomb Raider voor 15 gamerscore. Je behaalt deze achievement wanneer je 3 vijanden om hebt gebracht door middel van een waterexecutie. Je voert zo’n executie uit door zwemmend op een nietsvermoedende vijand af te gaan en vervolgens een melee aanval uit te voeren wanneer de vijand dicht genoeg bij de rand van het water komt.

  Eigenlijk is deze achievement vrij makkelijk te ontgrendelen en hoef je er niet veel speciaals voor te doen. Gedurende het verloop van het spel zul je namelijk vrij vaak de kans krijgen om een vijand vanuit het water om te leggen. Kom je er toch niet uit, dan kan je de video bovenaan dit artikel bekijken voor uitleg.

  De achievement hoort zeker in deze lijst met leuke Rise Of The Tomb Raider achievements thuis. Ook bij deze achievement geldt eigenlijk dat deze het leukst is wanneer je van tevoren niet weet dat deze bestaat: wat een geinige verassing wanneer je een aantal vijanden verzuipt en opeens staat er Blub Blub Blub in je scherm! Onze Rox benoemde de droge humor van dit achievement al in de review van Rise Of The Tomb Raider.

  1. Rotisserie (15G)

  Dan zijn we alweer aangekomen bij het laatste achievement in deze top 5, namelijk Rotisserie. Dit achievement is goed voor 15 gamerscore en wordt ontgrendeld wanneer je een kip uit de lucht schiet met een brandende pijl. Ja, dat lees je goed.

  In Rise Of The Tomb Raider kan je namelijk kippen oppakken en met een enorme zwaai de lucht in gooien. Natuurlijk kan je de kippen vervolgens van een enorm hoge klif afgooien (wij zijn schuldig) of NPC’s bekogelen met kippen (idem), maar je kan ook proberen dit achievement te behalen.

  Wil je Rotisserie binnenhalen, dan is timing essentieel. Je moet namelijk eerst de kip oppakken, deze vervolgens de lucht in gooien, je boog erbij pakken, een brandende pijl afschieten en hopen dat je de kip ermee doorspiest. Voor een eindeloze voorraad kippen kan je het beste terecht in het Ruins Encampment basiskamp. Succes!

  Voor een video van deze achievement kan je bovenaan deze pagina terecht. Rise Of The Tomb Raider is beschikbaar voor Xbox One en Xbox 360. Een PC versie komt binnenkort uit en eind dit jaar verschijnt de game voor PS4 en PS3.

  Rise of the Tomb Raider

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.