7 fantasy films om naar uit te kijken in 2016

  Ook het fantasiegenre kan zeker niet missen dit jaar met een waslijst aan nieuwe titels en ook verfilmingen van fantasy boeken. We hebben hier een lijst opgesteld met zeven fantasy films om naar uit te kijken.

  Fantastic Beasts and Where to Find Them

  We krijgen dit jaar opnieuw de kans om ons te wanen in het universum van tovenaars en magische beesten. Na het moeilijke afscheid van Harry Potter worden we toch opnieuw weer getrakteerd op een nieuw verhaal vol magische beesten en toverkunst met de verfilming van Fantastic Beasts and Where to Find Them.

  De echte Harry Potter fans zullen deze titel zeker wel herkennen aangezien het in 2001 voor het eerst verscheen als boek. Het boek heeft geen doorlopend verhaal of een plot, maar bevat interessante achtergrondinformatie over de fictieve beesten uit het Harry Potter universum. Het moet een kopie voorstellen van hetzelfde boek dat Harry Potter gebruikt in de les van de films en er staan dan ook grappige aantekeningen in van de jonge tovenaar.

  De filmadaptatie is echter anders dan het boek en gaat over de schrijver van het boek: Newt Scamander die aankomt bij het Magical Congress van de VS voor een belangrijke afspraak. Hij draagt een koffer bij zich, waar magische beesten inzitten. Het gaat mis wanneer enkele van deze beesten ontsnappen en Newt daarmee in de problemen komt. De film brengt ons terug in het magische universum en is vanaf 17 november 2016 te zien in de bioscoop.

  Through the Looking-Glass

  Enkele jaren geleden werden we overweldigd met de prachtige en kleurrijke remake van het klassieke verhaal Alice in Wonderland. Gelukkig voor de fans van fantasyfilms krijgen we dit jaar nog zo’n magische film te zien, namelijk Through the Looking-Glass, geproduceert door de enige echte Tim Burton.

  Through the Looking-Glass is de sequel van Alice in Wonderland en gaat verder met het fantasierijke verhaal van Alice Kingsleigh. Na enkele jaren op zee te hebben gevaren keert ze terug naar Londen waar ze een magische spiegel vindt die haar terugbrengt naar Wonderland. Ze komt er al snel achter dat er iets mis is met de Mad Hatter en samen met haar vrienden gaat ze op avontuur om zijn verloren Muchness te vinden.

  In de trailer alleen kunnen we al zien dat deze film weer vol zit met prachtige contrasten en fantasierijke elementen. Zeker een sequel om naar uit te kijken. Through the Looking-Glass gaat 1 juni officieel in première in Nederland.

  Warcraft

  Warcraft is een fantasyfilm die compleet gebaseerd is op de World of Warcraft gamereeks. Het is echter ook niet de eerste of de laatste game die een filmadaptatie krijgt. Er komt namelijk binnenkort ook nog een Assassin’s Creed film uit.

  De film begint in de locatie Azeroth waar de mensen en de orcs op het punt staan om een oorlog te beginnen. De film legt de focus vooral bij de origin story en legt de nadruk op beide kanten van het conflict tussen deze twee groepen. De twee groepen komen ook al snel in de problemen wanneer een portaal geopend wordt die ook wel bekend staat als The Dark Portal. De film speelt zich af op meerdere locaties uit de gamereeks.

  Warcraft draait officieel vanaf 26 mei in de Nederlandse bioscopen. Je kunt de trailer van de film nu hierboven bekijken.

  The Huntsman Winter’s War

  We zien tegenwoordig steeds vaker hoe sprookjesverhalen in een nieuw jasje worden gestoken. Toch zijn de films niet altijd even cliché en worden de meeste verhalen tegenwoordig verteld vanuit het perspectief van andere karakters. Zo hebben we eerder al het verhaal van Maleficent gehoord.

  In The Huntsman Winter's War maken we kennis met twee duistere zussen en leren we over het verweven lot van koningin Ravenna en huntsman Eric. Ook deze boze koningin was niet altijd even slecht, en je leert haar verhaal kennen in deze nieuwe film. De rollen worden vertolkt door Chris Hemsworth en Charlize Theron.

  The Huntsman Winter’s War gaat in Nederland op 21 april 2016 in première.

  Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

  Er worden tegenwoordig steeds meer boeken verfilmd en dit jaar gebeurt dat ook bij het fantasieboek Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Ook deze film wordt geregisseerd door Tim Burton, die zeker thuis is in het fantasy genre.

  Het verhaal gaat over de zestienjarige Jacob Portman die per ongeluk terechtkomt op een mysterieus eiland waar hij een groep raadselachtige wezen helpt bij Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Hij doet er alles aan ze te beschermen wanneer hij erachter komt dat de vorige inwoners van het huis speciale krachten hadden en dat ze misschien toch niet verdwenen zijn.

  Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children gaat 25 december 2016 in première in Amerika, hoewel een officiële Nederlandse première datum nog niet bekend is.

  A Monster Calls

  Ook deze film stamt af van een boek, namelijk de gelijknamige titel van Patrick Ness. Het verhaal gaat over een jongen genaamd Connor die te horen krijgt dat zijn moeder een terminale ziekte heeft. Hiernaast gaat het over een monster die niemand ziet of kent, maar toch op de een of andere manier eindigt bij Connor.

  Het verhaal gaat over een jongen die zich gebroken voelt en schuldig en boos en die op school ook nog eens moet kampen met pestkoppen. Connor moet zijn problemen overwinnen en proberen zijn eigen verhaal te vertellen, dat moeilijker is dan hij dacht.

  Dit is zeker een bijzondere fantasy film om naar uit te kijken, juist omdat het niet de meest bekende titel in deze lijst is. De film gaat 31 oktober in Nederland in première en je kunt de trailer nu hierboven bekijken.

  Gods of Egypt

  In Gods of Egypt keren we terug naar de tijd van farao’s, Egyptische goden en een hele hoop rivaliteit. Het verhaal legt de focus voornamelijk bij de Egyptische god van duisternis, Set, die de troon het van Egyptische rijkdom inneemt. Een sterfelijke held genaamd Bek werkt samen met de Egyptische god Horus en proberen samen de wereld en zijn grote liefde te redden.

  De film laat prachtig de geschiedenis van Egypte zien en heeft meerdere goden waaronder dus Horus, Anat en Anubis omgezet in echte bewegende karakters. De film bevat ook onder andere Gerard Butler, Courtney Eaton en Nikolaj Coster-Waldau.

  Gods of Egypt gaat 25 februari in première in Nederland.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.