Top 5 beste Disney remakes - Klassieke verhalen in een modern jasje

  De klassieke Disney verhalen lijken zeker weer een terugkeer te maken met een heleboel nieuwe films in de planning. Zo wordt in de komende jaren een remake verwacht van onder andere Belle en het Beest, Jungle Book, Cruella en Mulan. Lees hier onze top 5 beste Disney remakes tot nu toe!

  5. Oz The Great and Powerful

  Disney heeft al een lange geschiedenis met de verhalen van Oz en ook hiervan hebben we al meerdere films kunnen zien. Disney vond echter dat het wel weer tijd was om het oude verhaal in een nieuw jasje te steken en kwam in 2013 met de nieuwe film: Oz the Great and Powerful.

  Bij The Wizard of Oz denken we al snel aan Dorothy en haar avonturen met de leeuw, vogelverschrikker en tinnen man. Bij deze film wordt er echter een nieuwe perspectief geboden op het verhaal en leggen we de focus bij de enige echte Oz.

  Oscar ‘Oz’ Diggs is een redelijk onbekende tovenaar die van het een op het andere moment met een tornado uit Kanas wordt gehaald en wordt gestuurd naar het land van Oz. Hij komt hier al snel de drie heksen tegen: Theodora, Evanora en Glinda. Hij wordt gezien als de grote tovenaar van Oz en moet zijn best doen om te bewijzen dat ze zich niet vergissen, wat nog wel enkele problemen met zich meebrengt. Hij gebruikt zijn krachten met behulp van illusie en creativiteit, iets wat zeker bekend is van de originele verhalen van Oz.

  Dit is zeker een leuke remake, juist omdat het via een ander perspectief wordt verteld. Je leert meer weten over de achtergrond van de tovenaar en dit wordt gedaan in een prachtige en kleurrijke fantasiewereld.

  4. Cinderella

  Assepoester is misschien wel een van de oudste sprookjes en heeft ook al een hele hoop inspiratie geboden voor het maken van nieuwe films. Zo kennen we films met een vergelijkbaar thema zoals “Another Cinderella Story”, “Into The Woods” en “Rags”. Disney kwam echter afgelopen jaar met een remake van het originele verhaal “Cinderella”.

  De film volgt op kleine wijzigingen na het originele verhaal van de klassieke animatiefilm uit 1950. Ella woont samen met haar rijke, liefdevolle ouders in een prachtig huis in een koninkrijk. Ze wordt opgevoed als een liefdevol mens en wint daarbij vriendschappen met veel dieren. Al snel valt haar droom in duigen wanneer haar moeder overlijdt en haar vader opnieuw trouwt.

  We kennen het verhaal allemaal, haar vader overlijdt later ook en Assepoester wordt door haar nieuwe familie als sloof behandeld. Op het bal in het koninkrijk ontmoet ze later de prins, maar ze moet al snel weg aangezien ze stipt middernacht thuis moet zijn. Het is een zeer mooie remake van het originele verhaal en bestaat ook uit een goede cast, met onder andere Lily James, Cate Blanchett en Richard Madden. Lees voor een uitgebreide recensie ook onze Cinderella review.

  3. Tron Legacy

  Het verhaal van Tron is ook zeker al een lange tijd bekend bij Disney, waar de eerste originele film uitkwam in 1982. Deze film was zeker een voorloper van zijn tijd en was dan ook een van de allereerste films die intensief gebruikmaakte van door computer gegenereerde beelden.

  Disney vond het na zo’n dertig jaar weer tijd om dit concept nieuw leven in te blazen en begon met de productie van Tron Legacy. De film zou gezien kunnen worden als een remake van het concept, maar ook als sequel van de originele film aangezien de hoofdpersoon hier de zoon is van de hoofdpersoon in de eerste TRON film.

  In Tron Legacy draait het verhaal om Sam Flynn, de zoon van computerprogrammeur Kevin Flynn. Op een dag verdwijnt zijn vader en pas na twintig jaar komt Sam achter zijn verdwijning. Sam komt al snel terecht in een soort virtual reality computer wereld waarin hij vreemde uitdagingen moet aangaan om te overleven en zijn vader te vinden.

  Het bijzondere aan deze film is sowieso dat Jeff Bridges, de hoofdpersoon uit TRON terugkomt in deze film en dat zijn dubbelganger Clu 2.0 met de computer gegeneerd is waardoor hij even jong oogt als het personage in 1982. Qua graphics is de film er ook zeker erg op vooruitgegaan sinds de versie uit 1982.

  2. Maleficent

  Een van de meest klassieke sprookjes is ook wel Doornroosje. Het verhaal over het meisje dat honderd jaar lang slaapt na een spreuk van de duivelse Maleficent. In elke adaptatie van dit verhaal wordt Maleficent afgespiegeld als een door en door slecht persoon, maar eigenlijk weten we helemaal niks van haar. In deze film krijgt ze dan de hoofdrol en komen we eindelijk achter de geschiedenis van Maleficent.

  Maleficent begint in de film als machtige fee en beschermer van de Moors, een magisch gebied. Ze wordt verliefd op een mens en ze spenderen al hun tijd samen totdat deze jongen, Stefan, besluit zijn ambities voorop te zetten. Enkele jaren later verraadt hij Maleficent op de ergste manier mogelijk en daardoor verandert ze de Moors in een duister rijk en besluit wraak te nemen op Stefan door een vloek uit te spreken over zijn dochter Aurora.

  Je leert in deze film een compleet nieuwe kant kennen van een van de meest bekende Disney slechteriken waardoor je meteen gaat nadenken over de rest. Want iedereen heeft een achtergrond en een verleden. Ook de graphics in deze film zijn prachtig en met die reden verdient deze film ook zeker een hoge plek. Lees voor meer informatie ook onze Maleficent review.

  1. Alice in Wonderland

  Een van de vreemdste en meest fantasierijke verhalen is toch zeker wel Alice in Wonderland. Disney en Tim Burton waren ook zo onder de indruk van het bijzondere verhaal dat ze besloten het verhaal opnieuw te vertellen in een nieuwe film.

  Alice keert in de film terug naar het magische en kleurrijke Wonderland als 19-jarige, hoewel ze haar eerste avontuur als kind hier niet meer kan herinneren. Het is aan haar om haar ware lot te achterhalen samen met iconische karakters zoals de Mad Hatter, de Cheshire Cat en natuurlijk de rode koningin. Het nieuwe Wonderland gaat je fantasie nu helemaal te boven en is nog bijzonderder en kleurrijker dan ooit tevoren.

  Alice in Wonderland is uitnodigend en magisch en geeft een compleet nieuwe verbeeldingsvolle draai aan het verhaal van Lewis Carroll. Zeker een remake die het waard is om te kijken. Het tweede boek van Carroll: Through the Looking Glass is momenteel ook in productie en verschijnt later dit jaar in de bioscoop. Deze film verdient met zijn prachtige setting en sterk verhaal zeker de eerste plaats.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.