De langst uitgestelde films die toch nog in de bioscoop zijn verschenen

  Fans van James Bond zaten er met smart op te wachten, maar voor No Time To Die moeten ze toch nog wat langer geduld hebben. De film is namelijk met maar liefst zeven maanden uitgesteld. Toch zijn er een aantal andere films die nog zijn langer zijn uitgesteld.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Ad Astra

  Vorig jaar kwam de science-fiction film Ad Astra uit in september, met Brad Pitt in de hoofdrol. De film kon rekenen op een behoorlijk positieve ontvangst, mede dankzij het sterke acteerwerk van Pitt en de prachtige beelden die er op het witte doek werden vertoond.

  Veel buzz was er initieel niet voor de film en dat komt onder andere doordat Ad Astra eigenlijk al in januari uit had moeten komen. Door problemen in post production liep de film vertraging op en de releasedatum werd gepland in mei. Vervolgens kocht Disney distributeur 20th Century Fox en kon er weer een nieuwe datum gezocht worden door alle administratieve problemen. Uiteindelijk liep Ad Astra een vertraging op van maar liefst acht maanden.

  Film1

  Fanboys

  In de film Fanboys probeert een groep vrienden in 1998 een ruwe versie van Star Wars Episode I: The Phantom Menace te stelen uit de Skywalker Ranch, de werkplaats van George Lucas. Eén van hun vrienden heeft namelijk kanker en nog maar vier maanden te leven, terwijl de film pas zes maanden later uitkomt.

  Nu zou je denken dat de film is uitgesteld door problemen rondom George Lucas, maar de regisseur mocht Fanboys vroegtijdig kijken en gaf ze film zijn stamp of approval. Hij bood de makers zelfs het gebruik van officiële Star Wars-geluiden aan. Er stond niets in de weg voor een release in augustus 2007.

  De distributeur wilde hierna alleen een aantal scènes opnieuw geschoten hebben. Door de drukke planning kon dat niet gedaan worden door regisseur Kyle Newman, dus nam Steven Brill de taak op zich. Vervolgens zou ook nog eens het subplot over de stervende vriend eruit geknipt worden, wat in het verkeerde keelgat schoot van de fans toen dat nieuwe lekte. Newman mocht uiteindelijk zijn versie weer in elkaar editten, maar toen Fanboys eindelijk op het witte doek verscheen was het alweer februari 2009. Anderhalf jaar na de originele releasedatum.

  Dutch FilmWorks

  The Cabin in the Woods

  The Cabin in the Woods wordt door velen gezien als één van de beste horrorfilms van het decennium, terwijl de film tegelijkertijd het genre op briljante wijze op de hak neemt. Er was alleen een reële kans dat The Cabin in the Woods nooit het daglicht zou hebben gezien.

  De productie van de film was een uitdaging, maar verliep uiteindelijk goed. De releasedatum van de film werd op februari 2010 gezet, alleen door de hype van 3D werd de film met bijna een jaar uitgesteld, zodat The Cabin in the Woods in 3D kon verschijnen.

  Voordat die tweede datum bereikt kon worden, besloot MGM de film in de verkoop te zetten door grote financiële problemen. Gelukkig kocht distributeur Lionsgate The Cabin in the Woods al snel over, tot blijdschap van regisseur Drew Goddard. Met de nieuwe eigenaar kon de film dan eindelijk verschijnen in april 2012, ruim twee jaar na de oorspronkelijke releasedatum. Misschien maar goed ook, want Chris Hemsworth was in 2011 doorgebroken met zijn rol als Thor, wat de bezoekersaantallen ongetwijfeld een mooie boost zal hebben gegeven.

  Independent Films

  The Tree of Life

  Ad Astra is niet de enige film met Brad Pitt die een moeilijke release heeft gehad. De acteur speelde namelijk ook de hoofdrol in The Tree of Life. Alle scènes waren al geschoten in 2009, maar de film miste nog één belangrijk ding: een Amerikaanse distributeur.

  The Tree of Life was al verkocht aan verschillende distributeurs in Europa en uiteindelijk werd de film gestald in de Verenigde Staten bij de gloednieuwe uitgever Apparition. Toen de deadline van december 2009 alleen niet werd gehaald door de productiemaatschappij, werd de release van de film uitgesteld. Apparition sloot in de tussentijd haar deuren en The Tree of Life zat weer zonder distributeur.

  Na vele private screenings bij filmfestivals besloot uiteindelijk Fox Searchlight Pictures de film op te pakken. Toen The Tree of Life in de bioscopen verscheen in mei 2011, was er alweer anderhalf jaar over de originele releasedatum gegaan.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  The New Mutants

  Marvel doet het enorm goed de laatste jaren, maar dat kan helaas niet van elk project gezegd worden. Om wat meer diversiteit in het aanbod superheldenfilms te krijgen is Marvel al een tijdje bezig met de horrorfilm The New Mutants, met onder andere Maisie Williams.

  Het interessante project kreeg het groene licht in 2015 en in 2017 kwam het bericht naar buiten dat alle scènes waren geschoten. Sindsdien heeft de film alleen te maken gehad met meerdere vertragingen, onder andere door de overname van 20th Century Fox door Disney, net zoals Ad Astra. Zo zou de film onder andere onderdeel worden van het MCU, maar daar is door de uitgever alweer een streep door getrokken.

  The New Mutants heeft sindsdien weer een nieuwe releasedatum gekregen, deze keer voor 3 april 2020. Of de Marvel-film dan eindelijk het daglicht mag zien is nog de vraag, maar een vertraging van minimaal twee jaar is nu al een feit.

  Film1

  Margaret

  Er kan er maar één de winnaar zijn en in dit geval gaat die twijfelachtige eer naar Margaret. De film met Anna Paquin in de hoofdrol stond gepland voor een release in 2005, maar dat is niet gelukt. De film kwam niet eens in de buurt.

  Regisseur Kenneth Lonergan en uitgever Fox Searchlight Pictures waren het namelijk niet eens over de speelduur van de film. Fox eiste dat Margaret niet langer zou duren dan 150 minuten, terwijl Lonergan richting de drie uur wilde gaan. Na een jarenlange strijd in de rechtszaal trok de uitgever aan het langste eind en bracht de film in september 2011 in de bioscopen uit met een duur van 150 minuten, maar liefst zes jaar na de oorspronkelijke planning. Lonergan wist tot slot nog wel zijn eigen visie op DVD uit te brengen in 2012.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.