De 7 leukste Apple easter eggs op je iPhone, iPad en Mac

News
zaterdag, 31 juli 2021 om 13:00
macbookf1649931922
Toen Steve Jobs terugkeerde als lead van Apple, verbood hij het implementeren van easter eggs en daarbij horende credits in Apple software. Dit om te voorkomen dat getalenteerde programmeurs werden weggekaapt door concurrenten. Het verbod is al lange tijd opgegeven, wat zorgt voor hele leuke Apple easter eggs.

‘’Hey Siri, wat is 0 gedeeld door 0?’’

Wanneer je Siri vraagt je rekensom op te lossen, dan gebeurt dit zonder tegenspraak. Vraag je Siri de onmogelijke rekensom 0 gedeeld door 0 op te lossen? Dan krijg je een heel ander antwoord! Vraag het maar eens aan Siri. Je moet wel tegen een stootje kunnen, want heel lief zal het antwoord niet zijn.

Siri terugpakken, of toch niet?

Wil je na die belediging Siri terugpakken? Zeg dan dat je hem of haar saai vindt. Of je haar nu nog een keer wil beledigen, is aan jou!

Sosumi

In 1991 creëerde Jim Reekes het Sosumi geluid. Dit geluid is een van de vele geluiden die je zelf instelt bij het ontvangen van een melding. Nu zit er een speciaal verhaal achter dit geluid, aangezien de naam eigenlijk ‘so, sue me!’ betekent. Dit is een lange neus van Apple en Jim naar Apple Corps, de platenmaatschappij die werd opgericht door The Beatles.
Apple Inc. en Apple Corps hebben tal van rechtszaken achter de rug. De voornaamste reden is het gebruik van Apple in de naam. Toen Apple Inc. zich met iTunes en iPod ging richten op de muziekbranche, was er nog een reden voor ruzie. De strijdbijl lijkt inmiddels begraven.

Boek emoji

De boek emoji van Apple lijkt van veraf misschien op een paar willekeurige lijntjes, maar het is een echte tekst. Deze tekst is van Rob Siltanen en werd gebruikt voor de Think Different campagne van Apple. De volledige tekst gaat als volgt:
iphone home schermf1670947702

Het icoon van de klok app geeft de echte tijd weer

Apple heeft een scherp oog voor detail, dat is je vast niet ontgaan bij de vorige Apple easter eggs. Bij deze easter egg is dat niet anders. Zo is het je vast nooit bewust opgevallen, maar het icoon van de klok app geeft de echte tijd weer.

Zeg ‘’Apple’’ in de dictafoon app.

Wanneer je jezelf opneemt en ‘’Apple’’ zegt in de dictafoon app, krijg je precies dezelfde waveform als die van het icoon van de app. Nu weet je ook meteen wat de tekst van de waveform is!

Lekker recept voor koekjes

Online krijgen we op vrijwel iedere site de vraag of we de cookies accepteren. Nu hebben we liever fysieke koekjes in plaats van de online variant, dus heeft Apple een recept voor koekjes ingebouwd in hun computers. Op een terminal venster, voer dit in: open /usr/share/emacs/22.1/etc/COOKIES en druk op enter. Bakken maar!

Populair Nieuws