Foto: Penguin Random House Audio

Voor deze lijst houden we het voor het gemak even bij boeken die binnen de huidige canon vallen. Natuurlijk zijn er in Legends een aantal pareltjes te vinden, dat ontkennen we geen moment. Het is alleen misschien wat verwarrend om je eerste uitstapje buiten de films en series buiten de canon te zoeken.

9. From a Certain Point of View

Wat de woorden “from a certain point of view” betekenen voor Star Wars hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen. Het idee dat je eigen blik de gebeurtenissen die je ziet kleurt staat centraal in dit boek. In From a Certain Point of View kun je veertig korte verhalen lezen met één centraal thema: hoe ziet A New Hope eruit voor andere personages?

Als je je Star Wars verhalen nog nooit buiten de films hebt gezocht is dit één van de beste Star Wars boeken om mee te beginnen. Vanzelfsprekend ben je bekend met de films, dus in deze versie van A New Hope worden er weinig tot geen personages die je niet kent naar je hoofd geslingerd. Je zult hier en daar misschien een tegenstrijdigheid tegenkomen, maar ja, niet alle personages wiens verhaal je te lezen krijgt hebben alle feiten tot hun beschikking.