De Death Stranding karakters uitgelegd (gezien op gamescom 2019)

  Het kan niemand ontgaan zijn dat Hideo Kojima zelf het podium betrad tijdens de gamescom Opening Night Live uitzending. Hij kwam natuurlijk praten over zijn aankomende titel Death Stranding. Wij kregen de game later nogmaals onder ogen met als focus de Death Stranding karakters.

  De Death Stranding karakters zetten wij natuurlijk graag voor je op een rijtje, zodat je straks meteen weet met wie je aan de slag gaat. Let op! Het gaat hier alléén om de karakters waarover we meer geleerd hebben.

  5. Mama

  De presentatie die wij te zien kregen liet ons als eerste het karakter Mama zien. Mama wordt vertolkt door Margaret Qualley en is een bijzonder personage. Zij heeft namelijk een baby die in de schaduwzijde geboren lijkt te zijn. Deze BT, zoals de schaduwwezens genoemd worden, is vreedzaam en doet Sam dus niets; in tegenstelling tot de andere schaduwwezens in Death Stranding. De zuigeling zit met de navelstreng nog gekoppeld aan Mama.

  Mama legt aan Sam uit dat ze nog lacteert en dat de handeling zowel haar als haar kind kalmeert. Een hint die later in de game waarschijnlijk belangrijk zal worden. Babies spelen namelijk een behoorlijk grote rol in Death Stranding.

  4. Deadman

  Het volgende personage uit Death Stranding dat we uitgebreider mochten leren kennen is Deadman, het personage vertolkt door Guillermo del Toro. Hij komt voorbij wanneer Sam duidelijk hulp nodig heeft. De baby, of BB, die Sam op zijn borst meedraagt heeft namelijk te veel stress. Dit heeft direct effect op het kind, maar ook op Sam aangezien hij aan het kind gekoppeld is.

  Deadman legt uit hoe het kind gekalmeerd kan worden, namelijk door een link met de moeder te maken via een upload. Zodra dit gebeurt, zie je in de video het kind ook direct kalmeren. Deadman zelf is een hologram in deze video. Wat zijn echte locatie is, en of hij überhaupt zelf nog leeft, is onbekend.

  3. Die-Hard Man

  Die-Hard Man is een behoorlijk mysterieus karakter. Hij verschijnt ook in de meest recente beelden die we van de game voorgeschoteld kregen. Die-Hard Man draagt een kostuum en daarbij een zwart masker in de vorm van een schedel. Daarnaast is Die-Hard Man waarschijnlijk niet de echte naam van het karakter, wat er nog meer voor zorgt dat de man mysterieus is.

  Het masker van Die-Hard Man gaat, voor zover bekend is, niet af tijdens de game. Juist dit feit maakt hem intimiderend en hult hem in mysterie. Gelukkig is het een karakter dat aan de kant van Sam staat en je hebt dus niets te vrezen van Die-Hard Man. Het personage wordt vertolkt door Tommie Earl Jenkins.

  2. Amelie

  Een karakter dat we al eerder gezien hebben in de Death Stranding beelden, maar die nu wat duidelijker naar voren komt, is Amelie. We wisten al dat zij een bijzondere relatie met Sam zou hebben gehad en dat ze met een onafgemaakt project bezig was. Over de relatie met Sam is niet meer bekend geworden door de gamescom beelden, maar we weten wel wat het project is waar de dame zich mee bezighoudt.

  Amelie is namelijk naar het Westen getrokken met een karavaan om alle nederzettingen te verbinden en zo een netwerk te vormen tussen alle mensen. Dit netwerk is alleen nooit van de grond gekomen, gezien Amelie op haar laatste halte Key West vastgehouden wordt tegen haar wil. Een hologram van Amelie komt nu in de nieuwe beelden voorbij, terwijl we zien dat zij Sam verzoekt om haar te komen redden.

  1. Sam

  Dit is het karakter van Norman Reedus. Hij is een soort boodschapper of bezorger die telkens op een missie wordt gestuurd door verschillende organisaties en mensen. Nu is zijn missie om verschillende knooppunten in de wereld online te krijgen en aan elkaar te verbinden, waarna hij uiteindelijk Amelie kan redden. Zij wordt namelijk tegen haar wil in vastgehouden, nadat ze op vredesmissie was. Althans, dat wordt er gemeld door de opdrachtgever van Sam. Of speelt er hier meer?

  Amelie was op een missie om een netwerk van knooppunten tussen mensen op te zetten en zo de wereld veilig te houden voor de schaduwwezens die in Death Stranding de mensheid bedreigen. Sam moet nu die knooppunten herstellen en online zien te krijgen.

  De Death Stranding karakters

  Tijdens gamescom zijn deze Death Stranding karakters naar voren gekomen in de presentatie. Natuurlijk zijn er veel meer bekenden te vinden in de game. Zo is er een behoorlijke rol weggelegd voor Mads Mikkelsen in de game. Death Stranding komt op 8 november 2019 naar de PlayStation 4.

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.