De beste Xbox One 2021 games tot nu toe

Article
zaterdag, 24 juli 2021 om 13:00
yakuza remastered collection brengt deel 3 4 en 5 remastered naar het westen 153722 3
Het is alweer de maand juli en dat betekent dat het jaar 2021 er al voor de helft op zit. De komende maanden staan er nog enkele grote releases te wachten, maar wij zetten de beste Xbox One 2021 games tot nu nog even voor je op een rij!

10. The Yakuza Remastered Collection

De Yakuza serie is natuurlijk een serie die al meerdere jaren meegaat. Lange tijd waren de games niet beschikbaar voor de Xbox One, maar daar kwam recentelijk verandering in. De Yakuza Kiwami games zagen we vorig jaar al verschijnen op Xbox, maar begin dit jaar kwam daar ook The Yakuza Remastered Collection bij. Deze collectie bevat de remasters van Yakuza 3, Yakuza 4 en Yakuza 5. Ze zijn allemaal speelbaar op 1080p met 60 frames per seconde.
De Yakuza serie speelt zich af in Japan en draait om de misdaadorganisatie van het land, de Yakuza. In de games komen meerdere misdaadthema’s aan bod zoals de strijd om de macht tussen de verschillende misdaadtakken en pogingen om de misdaad de rug toe te keren. In de drie games in deze verzameling zien we hoofdrolspeler Kazuma Kiryu ook met al deze thema’s worstelen.
overcooked 2f1585652571

9. Overcooked: All You Can Eat

Lekker eten koken kan een leuke hobby zijn. Zeker als het kookproces voor plezier zorgt. Toevallig is dat ook waar Overcooked om draait. In deze serie moet je binnen de tijd specifieke gerechten weten te serveren. Hiervoor moet je samenwerken met je mede-koks en dat kan wel eens voor wat verwarring en/of hilariteit zorgen.
Eerder dit jaar kwam de remaster bundel van Overcooked beschikbaar voor onder andere de Xbox One. Overcooked: All You Can Eat bevat Overcooked en Overcooked 2 inclusief alle DLC’s. Verder heeft de game enkele nieuwe levels en een nieuwe hulpfunctie om de amateurkoks een handje te helpen.
yakuza 6f1576615857

8. Yakuza 6: The Song of Life

We zijn weer terug met een game uit de Yakuza serie. In Yakuza 6 wordt de saga rondom personage Kazuma Kiryu afgesloten en alleen daarom verdient de game eigenlijk al een plekje in deze lijst met beste Xbox One 2021 games. Origineel kwam deze game uit in 2018, maar sinds dit jaar is de game ook speelbaar op de Xbox One.
Yakuza 6 doet precies wat verwacht wordt van de Yakuza serie. Dat betekent dat er een emotioneel verhaal is, waarin afscheid wordt genomen van hoofdrolspeler Kazuma Kiryu. Toch is er genoeg plaats voor de bekende minigames waar Yakuza om bekend staat en natuurlijk de grappige sidequests met bizarre situaties waar Kiryu zich steeds in terug vindt.
nier replicantf1621016328

7. NieR Replicant

De meeste mensen zullen bij het horen van de game NieR denken aan het in 2017 uitgebrachte NieR: Automata. Toch was dat niet de eerste game uit de serie. In 2010 verscheen namelijk NieR Replicant. Eerder dit jaar bracht uitgever Square Enix een remake van de uit 2010 verschenen game uit, met de pakkende naam NieR Replicant ver.1.22474487139….
De remake bevat onder andere een verbeterde combat, nieuwe content voor het verhaal waarmee een link wordt gelegd naar NieR: Automata en originele content die geschrapt was voor de originele release. Deze toevoegingen maken NieR Replicant ver.1.22474487139… dan ook een uitgebreide remake van het origineel.
scarlet nexusf1588867271

6. Scarlet Nexus

Scarlet Nexus is een van de recente releases voor Xbox One. De game kwam eind juni uit. Deze actie RPG in manga-stijl van ontwikkelaar Bandai Namco draait om twee personages, die deel uitmaken van een speciaal team dat wellicht de laatste hoop is om de mensheid te beschermen. In de game wordt de wereld namelijk bedreigd door mutanten en alleen mensen met bovennatuurlijke krachten hebben een kans om terug te vechten.
Naast traditionele wapens als zwaarden hebben de personages in Scarlet Nexus ook de beschikking over psychokinese. Deze krachten moeten de personages tot hun uiterste gebruiken om hun missie te voltooien. Wij waren in onze review ook te spreken over de game. Met name over het verhaal en de uitdagende gevechten.
little nightmares 2 schoolf1610534929

5. Little Nightmares 2

De volgende game in onze lijst met beste Xbox One games in 2021 tot nu toe is Little Nightmares 2. Dit vervolg op de populaire game uit 2017 draait om het personage Mono, die moet zien te ontsnappen van verschillende kwaadwillende personages. Verder komt Mono een wel heel bekend meisje in gele regenjas tegen waarmee hij moet samenwerken.
Net als het eerste deel bestaat Little Nightmares 2 uit platformelementen met puzzels die moeten worden opgelost. In tegenstelling tot hoofdrolspeler Six uit de eerste Little Nightmares, kan Mono wel terugvechten tegen bepaalde vijanden. Toch is ook stealth weer een belangrijk element in de game. Zeker tegen de grote vijanden die de game kent.
mass effect legendary editionf1621239484

4. Mass Effect Legendary Edition

De Mass Effect serie heeft eigenlijk geen introductie nodig. Het eerste deel van deze sci-fi RPG van ontwikkelaar BioWare kwam alweer in 2007 uit. De serie was gepland om uit te komen als trilogie en het verhaal van Commander Shepard eindigde daarom in 2012 met Mass Effect 3. Om ook in 2021 optimaal te kunnen genieten van de games, werd de trilogie dit jaar als remaster uitgebracht.
In de Mass Effect Legendary Edition zijn alle drie de games gebundeld inclusief alle DLC. De games hebben visuele en technische verbeteringen gekregen. Met name het verouderde eerste deel is flink onder handen genomen en in een meer modern jasje gestoken. Dat maakt de Mass Effect Legendary Edition de optimale manier om het verhaal van Commander Shepard (nog eens) te beleven.
hitman 3 reviewf1611072748

3. Hitman 3

Sinds de reboot van de Hitman serie in 2016 heeft ontwikkelaar IO Interactive de kale killer weer helemaal op de kaart gezet. Begin dit jaar werd de reboot trilogie van de serie afgerond met de release van Hitman 3. In dit laatste deel moet Agent 47 wederom de wereld overreizen om belangrijke personen om te leggen. De belangen in Hitman 3 zijn echter groter, aangezien de missie voor Agent 47 wel erg persoonlijk wordt.
Hitman 3 bevat nieuwe locaties als Dubai, Berlijn en Argentinië. Deze locaties bieden genoeg mogelijkheden om de doelwitten om te leggen, zoals we gewend zijn van Hitman games. In onze review prijzen we de game daarop ook.
resident evil village 20210427162741f1620192847

2. Resident Evil Village

Ook voor horrorliefhebbers is 2021 tot nu toe niet teleurstellend. We werden dit jaar namelijk getrakteerd op het nieuwste deel van Resident Evil. Net als in Resident Evil VII speelt Resident Evil Village zich af in first person.
Ethan Winters keert terug als speelbaar personage in de game. Ditmaal reist hij naar een mysterieus dorpje in Europa op een persoonlijke zoektocht. In vergelijking met Resident Evil VII is de game meer gefocust op actie. Ondanks dat is er toch genoeg om over te griezelen, terwijl je in het dorp steeds meer onheilspellende geheimen ontdekt.
it takes twof1614606438

1. It Takes Two

We sluiten deze lijst met beste Xbox One games in 2021 tot nu toe af met It Takes Two. Het is de tweede game van ontwikkelaar Hazelight Studios. De ontwikkelaar bracht eerder in 2018 al de game A Way Out uit. In deze game moest je in co-op samenwerken met elkaar om puzzels op te lossen. It Takes Two draait wederom om samenwerking met elkaar, maar deze keer met een heel andere inzet.
Waar A Way Out namelijk draaide om het ontsnappen uit een gevangenis, draait It Takes Two om een veel persoonlijker drama. In dit verhaal staan thema’s als trouwen, scheiden en de invloed hiervan op kinderen centraal. De personages in deze game moeten daarom ook zien samen te werken om te ontsnappen uit de situatie waar ze zich in bevinden. Hiervoor is goede samenwerking nodig om de verschillende puzzels in de game op te lossen.