De beste sportdocumentaires op Netflix

Article
vrijdag, 29 mei 2020 om 15:00
rsz vr 191116 bragp487951f1585049969
Er staan heel veel sportdocumentaires die het leven achter een sporter laten zien. Je komt meer te weten over een sport, maar ook over het winnen of verliezen van een wedstrijd. Dit zijn de vijf beste sportdocumentaires die op Netflix staan.

Formula 1: Drive to Survive

De documentaire Formula 1: Drive to Survive is voor de echte formule 1 fans onder ons. De documentaire neemt je mee in het leven van de formule 1 racers die zich klaarmaken vlak voor een wedstrijd. Zo zie je in het eerste seizoen het wereldkampioenschap uit 2018 waarbij je exclusieve beelden ziet van de coureurs, eigenaars en teamleiders.
In het tweede seizoen zien we het wereldkampioenschap uit 2019 zien we teams zoals Ferrari en Mercedes die het opnemen tegen de andere teams. Ook zien we Daniel Ricciardo die Renault bezoekt en wordt er teruggeblikt op de dood van formule 2-coureur Anthoine Hubert tijdens een ondersteuningsrace.

The Last Dance

In de documentaire The Last Dance zien we het leven van de wereldberoemde basketballer Michael Jordan. Tussen 1980 en 1990 werd hij beroemd met zijn basketbalkunsten waarmee hij de titel won van de NBA met de Chicago Bulls. Ook wordt er teruggeblikt op het laatste seizoen bij de Bulls van basketballer zoals coach Phil Jackson, Scottie Pippen en Michael Jordan zelf. De documentaire laat nog nooit eerder vertoonde beelden zien van Jordans laatste NBA-kampioenschap.
last chance uf1590741525

Last Chance U

Je komt alles te weten over Amerikaanse voetbal in de documentaire Last Chance U. Last Chance U gaat over de meest succesvolle JUCO-programma van het land, East Mississippi Community College. De documentaire gaat over spelers met een achtergrond die de strijd aangaan en moeite hebben om hun plaats te vinden. De documentaire laat hun 'laatste kans zien' om hunzelf opnieuw te vinden en om uiteindelijk ook af te studeren.
Daarvoor krijgen de spelers hulp van academisch adviseur Brittany Wagner. De leider van het voetbalteam is coach Buddy Stephens die zelf ook worstelt met zijn problemen, zoals het beheersen met zijn humeur en zijn Christelijke geloof dat hij probeert mee te geven aan zijn team.
first team juventusf1590741427

First Team: Juventus

First Team: Juventus gaat over de Italiaanse voetbalclub Juventus F.C. De documentaire was de eerste on-demand serie over een voetbalclub die op Netflix kwam. In de documentaire worden de spelers van Juventus achter de schermen gevolgd. Niet alleen worden ze op het veld, maar ook naast het veld gevolgd. Juventus-spelers zoals D.B. Sweeney en Tommaso Vittorini vertellen hun ervaring bij het voetbalteam. Er wordt onder andere verteld over de Nederlaag tegen Barcelona, de 120-jarige clubgeschiedenis en het seizoensdebuut met Cagliari.

The Dawn Wall

In de documentaire The Dawn Wall beklimt Tommy Caldwell El Captain, een berg dat midden in National Park, Yosemite. Men zegt dat de berg alles behalve makkelijk te beklimmen is. Dit zal voor Caldwell de langste klim ooit worden. Het lastigste deel van de klim is de Dawn Wall, het gladste gedeelte van de berg. Samen met Kevin Jorgeson gaat Caldwell de klim van 1 kilometer maken om uiteindelijk bovenaan de top te komen. Ze hebbenal verschillende pogingen gedaan, maar het is ze nog niet gelukt. Daar willen ze nu eindelijk verandering in brengen.