De beste smartwatches in de eerste helft van 2023

Article
zondag, 23 juli 2023 om 16:00
apple watch 1682821f1620117239
Sinds de release van de eerste smartwatch zijn er een hoop nieuwe smartwatches op de markt gekomen. Het is daardoor makkelijk om het overzicht te verliezen, maar geen nood: wij hebben daarom de beste smartwatches van dit moment voor je uitgekozen.

De beste smartwatches voor iPhone-gebruikers

De beste smartwatch voor iPhone-gebruikers is verreweg de Apple Watch Series 8. Deze smartwatch heeft een hoop functies om je gezondheid en fitness te tracken en toegang te geven tot vele apps van zowel Apple zelf als derde partijen. Nieuw ontwikkeld voor de Series 8 zijn de temperatuur-registratie, waarmee je kunt zien wanneer je ovuleert; Slaapfases om je slaappatroon te tracken; en Ongeluk-detectie, waarmee hulpdiensten gelijk gecontacteerd worden in geval van nood. Ook kun je met de Apple Watch Series 8 ecg’s (hartfilmpjes) maken en je zuurstofsaturatie meten.
Een goedkoper alternatief voor de Apple Watch Series 8 is de Apple Watch SE 2022. Deze smartwatch heeft dezelfde chipset als de Series 8 en heeft ook een hoop dezelfde functies. De SE 2022 mist de always on display, temperatuur-registratie en de mogelijkheid om ecg’s te maken. Mocht je deze functies niet missen, dan kun je gerust voor deze goedkopere Apple smartwatch gaan.

De beste smartwatch voor Android-gebruikers

Voor Android-gebruikers is de beste smartwatch de Samsung Galaxy Watch 5 of de Watch 5 Pro. Net als de Apple Watch Series 8 heeft de smartwatch een hoop mogelijkheden om je gezondheid te tracken, waaronder ECG-hartslagmeting en temperatuur-registratie. De batterij van de Samsung Galaxy Watch 5 gaat wel een stuk langer mee: de standaard Watch 5 tot 50 uur en de Pro zelfs tot 80 uur. Goed om te weten is dat voor de meeste gebruikers de Watch 5 prima is; de Pro is wegens de langere batterijduur en een nog sterker display dan de standaard versie met name interessant voor wie veel buitenactiviteiten onderneemt
Ook met de Fitbit smartwatches kun je een hoop fitness-activiteiten en je gezondheid meten. Wij raden de Fitbit Sense 2 of de Fitbit Versa 4 aan, die beide een 8.5 kregen in onze reviews. Er zijn veel overeenkomsten tussen de twee, maar de Versa 4 mist de ECG en een EDA-scan, waarmee je je stresslevels bijhoudt. Daardoor is de Versa 4 ook een stukje goedkoper dan de Sense 2.
De laatste smartwatch op ons lijstje is de Google Pixel Watch. Deze smartwatch heeft het Fitbit fitness tracking systeem geïntegreerd, waardoor je toegang hebt tot verschillende Fitbit-functies, waaronder sleep tracking, constante hartslagmeting en ‘Active Zone Minutes’-functie. De Google Pixel Watch heeft wel maar één maat, namelijk 41 mm.