De beste RPG games van 2023 tot nu toe

Article
maandag, 21 augustus 2023 om 9:00
2023 05 19 diablo iv guardar partidaf1686651574
Er zijn in 2023 al een hoop nieuwe RPG games uitgekomen, maar wat zijn nou de beste die in de eerste helft van het jaar zijn verschenen? XGN zocht het voor je uit.

Diablo IV

Als eerste hebben we Diablo IV, die in onze review een 9.4 kreeg: ‘’Bijna alle elementen klikken op de juiste manier in het nieuwste deel van Diablo. Het verhaal, de personages, de dungeons, de eindeloze mogelijkheden met je personage, de open wereld en nog veel meer, het werkt uitzonderlijk goed samen.’’ Wel vonden we dat het verhaal wat onlogische punten had, maar ‘gelukkig is er naast het verhaal nog meer dan genoeg avontuur, en loot, te vinden in de wereld van Sanctuary en uiteindelijk zal dat voor fans van de franchise meer dan genoeg zijn.’

Final Fantasy XVI

Vervolgens hebben we de nieuwste game in de Final Fantasy-reeks, Final Fantasy XVI. Deze game kreeg van ons een 9.3 en noemden we ‘een meesterwerk’. In onze review schreven we: ‘’Final Fantasy XVI is een compleet pakket met vele tientallen uren gameplay, een duister, meer volwassen verhaal vol intriges en drama waarbij niemand gespaard wordt, verpakt in een combinatie van grootse gevechten en uitgebreide cinematografische scenes.’’

Fire Emblem Engage

Naast Final Fantasy en Diablo keerde ook Fire Emblem dit jaar terug in de vorm van Fire Emblem Engage. Wie met name Fire Emblem speelt voor de combat wil deze game niet missen: waar Three Houses zich vooral richtte op de karakters en diens relaties met elkaar, focust Engage zich juist op de combat. De verschillende slagvelden zorgen voor genoeg uitdaging en bovendien ziet de game er nog prachtig uit ook.

Octopath Traveler 2

De eerste Octopath Traveler werd in 2018 goed ontvangen, dus het vervolg had een hoop waar te maken. Octopath Traveler 2 introduceert acht nieuwe personages met ieder een eigen verhaal om te ontdekken. Deze karakters en verhalen zitten nog beter in elkaar dan in het origineel. Bovendien zorgen ze wederom voor urenlang speelplezier.

Trinity Trigger

De laatste RPG op ons lijstje is Trinity Trigger, een game geïnspireerd door de RPG’s uit de jaren ‘90. Mis je de RPG’s uit je jeugd of heb je gewoon een voorliefde voor oudere games uit het genre, dan zit je bij Trinity Trigger goed. De game is ook perfect voor wie weinig tijd heeft. Het uitspelen van het hoofdverhaal kost je namelijk maar zo’n 18 uur.

Populair Nieuws