Game Name Explained: Armored Core VI: Fires of Rubicon

Article
zondag, 20 augustus 2023 om 15:00
armored core vi 02f1682616512
Volgende week is het dan eindelijk tijd voor Armored Core VI: Fires of Rubicon. Het is alweer tien jaar geleden sinds de laatste titel in de Armored Core-reeks van FromSoftware verscheen. Hoe deze geliefde franchise aan zijn naam is gekomen, vertellen we in deze derde editie van Game Name Explained.
De geschiedenis van de Armored Core-reeks is op z'n minst aanzienlijk te noemen. De serie van FromSoftware gaat dit jaar alweer 26 jaar mee en verscheen oorspronkelijk voor op de originele PlayStation in 1997. Het was dan ook in de jaren '90 dat de naam Armored Core werd bedacht.
Armored Core is een verwijzing naar de mech robots die een grote rol spelen in de game. Daarin speel je namelijk als een naamloze piloot die controle neemt over één van de zogeheten Armored Cores. Deze naam werd via Shoji Kawamori bedacht, waarover hij wel eens vertelde in een interview met Forbes.
"Ik bedacht het concept van de 'armored cores', waarbij je een kern had met de cockpit en motor samen met de connectiepunten voor het hoofd, de armen, benen, wapens en dergelijke", aldus de Japanner. "Ze pakten dat voorstel en noemden het vervolgens Armored Core als gevolg daarvan."

Hoe zit het met de Fires of Rubicon?

Dat is alleen slechts één deel van het verhaal als het aankomt op Armored Core VI: Fires of Rubicon. De subtitel van het zesde deel is namelijk niet via een random name generator bedacht. Het zesde deel in de reeks speelt zich namelijk af op de planeet Rubicon 3 en daar heeft zich een cataclysmische gebeurtenis voorgedaan.
Een substantie genaamd Coral werd op de planeet ontdekt, maar veroorzaakte de zogeheten Fires of Ibis, die Rubicon 3 in vuur en vlam zette (letterlijk en figuurlijk). De planeet werd volledig verwoest, maar vijftig jaar later is de geheimzinnige substantie opnieuw opgedoken. Dat is waar het verhaal van de aankomende game zich volledig mee bezig gaat houden.
De game verschijnt op 25 augustus voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC. De game kun je hier pre-orderen bij bol.com!