De beste RPG games om naar uit te kijken in 2022

Article
zaterdag, 22 januari 2022 om 9:00
pokemon legends arceusf1641979932
2022 is net van start gegaan en dit betekent dat het weer een nieuw jaar is met veel nieuwe RPG games die prachtige werelden hebben, waar je vele uren plezier in kan beleven. In dit lijstje worden daarom de beste RPG games van 2022 die je zeker even moet uitchecken op een rijtje gezet.

Pokémon Legends: Arceus

Het is nog niet eens drie maanden geleden sinds we van start konden gaan met Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl, maar Nintendo komt eind deze maand alweer met een nieuwe Pokémon RPG game, namelijk Pokémon Legends: Arceus. Pokémon Legends: Arceus heeft een heel vernieuwend concept vergeleken met alles wat we in het verleden van Pokémon hebben gezien. Normaal gesproken is het doel in een Pokémon game om de League te verslaan en de beste Pokémon trainer van de regio te worden, maar dit nieuwe Pokémon spel zit heel anders in elkaar.
Pokémon Legends: Arceus speelt zich af in een ver verleden, waar de Sinnoh regio nog geen steden kent en de mensen en Pokémon afgezonderd van elkaar leven. Aan de speler is de taak om de allereerste Pokedex in de geschiedenis van de Pokémon wereld te ontwikkelen. Dit doe je door op excursies te gaan in de open wereld en de Pokémon te observeren, maar natuurlijk ook te vangen. Pokemon Legends: Arceus is op 28 januari te spelen op de Nintendo Switch.
horizon forbidden west 2f1591911248

Horizon: Forbidden West

Horizon: Forbidden West werd in juni 2020 aangekondigd tijdens hetzelfde evenement waar Sony de PlayStation 5 voor het eerst liet zien. Het plan was toen eigenlijk dat Forbidden West in de loop van 2021 te spelen zou zijn, maar vanwege de pandemie liep de Nederlandse studio Guerrilla wat vertraging op bij de ontwikkeling van de game. Nu lijkt het er dan toch op dat de nieuwe Horizon 18 februari te spelen is op zowel de Playstation 4 als Playstation 5.
Horizon: Forbidden West speelt zich af, 6 maanden na de gebeurtenissen van de eerste game uit 2017, Horizon: Zero Dawn. Als de speler kruip je weer in de huid van hoofdpersoon Aloy die leeft in een ver postapocalyptische toekomst. In Forbidden West gaat Aloy opzoek naar de bron van een virus dat allerlei levende wezens uitroeit en natuurrampen veroorzaakt. Om dit virus tegen te gaan reist ze af naar “the Forbidden West”, wat eigenlijk een vervallen Californië is. Tijdens het ontdekken van de prachtige open wereld van Horizon: Forbidden West zal Aloy het moeten opnemen tegen verschillende vijanden en machines die op haar pad komen. Er valt dus genoeg te beleven en te ontdekken in de nieuwe Horizon: Forbidden West en als het net zo goed of misschien zelfs beter is dan het eerste deel, zal de game zeker één van de beste games van 2022 worden.
elden ringf1624265922

Elden Ring

Elden Ring is de nieuwe game van de maker van Demon’s Souls en Bloodborne, From Software. De wereld van Elden Ring is ontwikkeld in samenwerking met de schrijver George R. R. Martin van de “A Song of Ice and Fire” boeken waar Game of Thrones op gebaseerd is. Dit is de reden dat veel fans van Fromsoftware en Game of Thrones erg uitkijken naar deze RPG.
Elden Ring gaat dezelfde stijl hebben als andere Souls games. Ook de combat zal hetzelfde gaan aanvoelen en erg uitdagend zijn, maar als je er een beetje inkomt is het wel te doen. De wereld van Elden Ring speelt zich af in “The realm of the Lands Between” en is opgedeeld in zes gebieden die allemaal hun eigen dungeons en boss battles hebben. De game is open-world en de spelers kunnen zelf kiezen in welke volgorde ze de gebieden willen ontdekken.
From Software is een grote naam in de industrie en brengt de afgelopen jaren alleen maar goede games uit. Het belooft dus veel goeds voor Elden Ring.
forspokenf1624549749

Forspoken

Toen we de PlayStation 5 voor het eerst te zien kregen werden er ook een paar games getoond. Eén van de games die we toen zagen was Forspoken van Square Enix. De game wordt ontwikkeld door een nieuw team, waar veel ontwikkelaars inzitten die gewerkt hebben aan Final Fantasy XV.
Forspoken gaat over hoofdpersoon Frey, een meisje uit New York dat geteleporteerd wordt naar de mysterieuze wereld, Athia. Hier ontdekt Frey dat ze magische krachten heeft. Frey gebruikt deze krachten om te overleven, want Althia zit vol met monsters, draken en andere gevaren. Forspoken heeft een open-world en Frey zal haar krachten ook moeten gebruiken om te kunnen navigeren door de wereld.
Forspoken is vanaf 25 mei te spelen op Playstation 5 en PC.
starfield header imagef1641338103

Starfield

Dit jaar komt Bethesda Game Studios na Fallout 4 dat in 2015 uitkwam eindelijk weer met een nieuwe game, Starfield. Starfield is een gloednieuwe IP van Bethesda en was in 2018 tijdens E3 aangekondigd. Afgelopen jaar kreeg het gloednieuwe ruimte-avontuur een teaser, waar bekend werd gemaakt dat de game op 11 november 2022 uitkomt. Door de deal tussen Bethesda en Xbox komt Starfield alleen naar de PC, Xbox Series S en de Xbox Series X. Ook zal de game meteen op de dag dat het uitkomt beschikbaar zijn op Xbox Gamepass.
Over het verhaal van de game is niet heel veel bekend. We weten alleen dat Starfield zich ongeveer 300 jaar in de toekomst afspeelt. In het sterrenstelsel is er een verdeling tussen de verschillende ruimte kolonies, omdat er een paar decennia geleden een oorlog tussen de twee grote kolonies: The Freestar Collective en de United Colonies heeft plaatsgevonden. Als speler zal je vooral veel gaan exploreren en krijg je de mogelijkheid om net als in Skyrim lid te worden van factions. Game director Todd Howard noemt Starfield ook wel de ruimteversie van Skyrim. Skyrim wordt gezien als één van de beste RPG games ooit, dus dat belooft veel goeds.
breath of the wild 2f1641338169

The Legends of Zelda: Breath of the Wild sequel

Het vervolg op de Legend of Zelda: Breath of the Wild game uit 2017 is eigenlijk een bonus op dit lijstje, want we weten nog niet veel over Breath of the Wild 2 en daarom is er veel onzekerheid of de game wel in 2022 gaat uitkomen. De officiële titel van de game wordt geheim gehouden omdat deze spoilers zal bevatten.
Breath of the Wild 2 is een direct vervolg op de 2017 Nintendo Switch launch game, The Legend of Zelda Breath of the Wild. Er is dus nog heel weinig bekend over de game, maar het lijkt erop dat Zelda hierin een grote rol gaat spelen. Uit de beelden die we gezien hebben, kunnen we opmaken dat delen van de game zich in de lucht gaan afspelen. In de teasers hebben we Link namelijk een paar keer uit de lucht zien vallen en gliden.