De beste Netflix series uit 2021

Article
vrijdag, 31 december 2021 om 16:00
squidgame unit 106 35480 1f1633513695
Het jaar 2021 is niet altijd even leuk geweest, maar gelukkig is daar altijd nog onze grote vriend Netflix met genoeg vermaak. Ook dit jaar wist Netflix weer genoeg films en series online te krijgen. Dit zijn de beste Netflix series uit 2021 volgens ons!

Squid Game

Wanneer je het hebt over de beste Netflix series uit 2021, dan kan je niet om Squid Game heen. Deze Koreaanse serie was vanaf dag één intens populair en groeide iedere dag verder. Op 17 september verschenen alle 9 afleveringen en na 17 dagen brak de show al een record. Er waren in de maand van de launch al 111 miljoen huishoudens begonnen aan de eerste aflevering; meer dan iedere andere Netflix serie.
In Squid Game spelen 456 mensen verschillende kinderspelletjes. Wanneer je verliest, lig je uit het spel en gaat er een bedrag in de prijzenpot.

Arcane

Tijdens de viering van het tienjarig jubileum van League of Legends werd de serie Arcane aangekondigd. Arcane is een prequel van de populaire game en vertelt de verhalen van verschillende personages uit Piltover en Zaun. Nu zal Arcane niet voor iedereen zijn, maar wanneer je van animatie houdt en veel League of Legends hebt gespeeld, is deze serie het kijken zeker waard.

The Witcher seizoen 2

De meeste mensen zullen The Witcher kennen van de gelijknamige boekenreeks en gelijknamige games. In 2019 verscheen er een serie op Netflix met dezelfde naam, waar Henry Cavill het hoofdpersonage vertolkt; Geralt of Rivia. Geralt is een monsterjager met speciale krachten.
Het eerste seizoen verscheen op 20 december 2019 en werd goed ontvangen. Om van het tweede seizoen te genieten moesten fans lang wachten. Pas sinds 17 december 2021 is het volledige tweede seizoen te streamen.

Lupin

Ondanks de lockdown, begon het jaar 2021 goed: op 8 januari verscheen het eerste seizoen van Lupin op Netflix. In deze Franse serie volgen we Assane Diop, die het boek over Arsène Lupin als inspiratiebron gebruikt om zijn vader te wreken. Het is een serie waarbij je op het puntje van je stoel zit. Een paar maanden na de release van het eerste seizoen, verscheen direct het tweede seizoen. Zo zijn er in totaal 10 afleveringen om te bingen!

Sex Education seizoen 3

Mede dankzij seizoen 3 hoort Sex Education niet alleen bij de beste Netflix series uit 2021, maar ook bij de meest vermakelijke. Het derde seizoen is net als de voorgaande seizoenen weer van een enorm hoog niveau, zoals Rox in haar Sex Education seizoen 3 review ook zei: ‘’Het is nog altijd na drie seizoenen een uiterst charmante serie waarbij je soms toch wel erg te doen hebt met Otis en zijn omgeving.’’

Maid

De gevoelige kijkers onder ons kunnen de dramaserie Made misschien beter overslaan. In de serie volgen we een jonge moeder die alles zet op een betere toekomst voor haar kind, nadat ze uit haar relatie stapt waarin ze misbruikt is. Een heftig verhaal, dat ook nog eens waargebeurd is. Deze miniserie bevat in totaal 10 afleveringen.

Undercover seizoen 3

In 2019 verscheen het eerste seizoen van de Belgisch-Nederlandse serie Undercover. De serie is wereldwijd op Netflix te streamen en wordt niet alleen in de Benelux veel bekeken. Het derde seizoen begon op 8 november 2021, waarbij kijkers iedere week een nieuwe aflevering voorgeschoteld krijgen.
In Undercover volgen we de Belgische Undercoveragent Bob, die samen met de Nederlandse undercoveragent Kim de drugsbaron Ferry moeten neerhalen.