De Beste Musicalfilms op Disney+

  Soms is het wel heel moeilijk om niet mee te zingen tijdens een Disneyfilm. De Disneyliedjes zijn vaak de beste toevoegingen aan de films en sommige liedjes zijn heel erg populair. Dit zijn de beste musicalfilms op Disney+.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Frozen 2

  Zes jaar na het succes van Frozen is er in 2019 een tweede film uitgekomen. Frozen staat bekend om de populaire liedjes zoals Let it Go, Love is an Open Door en Do You Want to Build a Snowman. Ook in Frozen 2 zijn er een aantal liedjes populair geworden zoals Into the Unknown en Show Yourself. Into the Unknown is overigens niet alleen gezongen door Idina Menzel, maar ook is er een versie gemaakt door Panic! At The Disco.

  In Frozen 2 probeert Elsa erachter te komen waarom ze speciale krachten heeft. Het antwoord daarop roept haar en dreigt haar koninkrijk in gevaar te brengen. Samen met Anna, Kristoff, Sven en Olaf gaat Elsa op zoek naar antwoorden en proberen ze Arendelle in veiligheid te brengen.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Into the Woods

  In de film Into the Woods spelen onder andere Anna Kendrick, James Corden, Meryl Streep, Johnny Depp en Emily Blunt een rol. De film bevat maar liefst 34 liedjes zoals Stay With Me, Last Midnight en No One Is Alone. De film is gebaseerd op de gelijknamige musical Into the Woods van Stephen Sondheim.

  Aan de rand van het bos in een klein dorpje wonen de sprookjesfiguren Assepoester, Roodkapje, Jaap van Jaap en de Bonenstaak en een bakker met zijn vrouw. De bakker heeft samen met zijn vrouw een grote kinderwens, maar door een vloek van een heks is dat niet mogelijk. De enige manier om de vloek te verbreken is om een drankje te maken waarbij ze vier ingrediënten moeten verzamelen: een kapmantel zo rood als bloed, een koe zo wit als melk, haar zo geel als koren en een muiltje zo puur als goud. Ze ontmoeten tijdens hun zoektocht allerlei sprookjesfiguren en alle sprookjesverhalen worden samengevoegd.

  Walt Disney Animation Studios

  Moana

  Ook Moana heeft een paar aanstekelijke liedjes in de films. Het populairste liedje is How Far I'll Go die gezongen wordt door Auli'i Cravalho. Ook het nummer You're Welcome scoorde goed bij de kijkers. Dit nummer werd gezongen door Dwayne Johnson die in de film Maui speelt.

  Moana is de dochter van het opperhoofd op het eiland Motunui. Ze voelde zich al van jongs af aan aangetrokken door het water, maar de eilandbewoners daarentegen durven niet eens het water op. Wanner het eiland in gevaar komt gaat Moana het water op om te zoeken naar de halfgod Maui die haar naar het eiland van Te fiti kan brengen.

  Disney Enterprises

  Aladdin

  De remake van Aladdin bevat alle liedjes van de originele film. Liedjes Zoals A Whole New World, Prince Ali, Friend Like Me en Arabian Night zijn in een nieuw jasje gestoken en er is zelfs een nieuw liedje gemaakt voor de remake. Het liedje Speechless wordt gezongen door Naomi Scott die in de film Jasmine speelt.

  Aladdin woont samen met zijn aap Abu in de stad Agrabah. Ze stelen om te overleven en hij wordt de straatrat van de stad genoemd. Wanneer hij prinses Jasmin red nadat ze het paleis heeft verlaten ontstaat er een speciale band tussen de twee. Jasmine zal met iemand moeten trouwen die de sultan zal opvolgen, maar Jasmine wil zelf bepalen met wie ze wil trouwen. De grootvizier van de sultan, Jafar wil ook sultan worden. Om dat voor elkaar te krijgen gaat hij op zoek naar de magische lamp. Daarvoor stuurt hij Aladdin om de lamp te zoeken. Wanneer Aladdin de lamp in zijn bezit heeft met een geest erin probeert hij indruk te maken op de prinses.

  Disney Enterprises

  Mary Poppins Returns

  Het oude maar klassieke verhaal van Mary Poppins is in 2018 in een nieuw jasje gestoken. Liedjes zoals Overture, Lovely London en Supercalifragilisticexpialidocious. keren na ruim 54 jaar terug in de remake. Het verhaal zelf speelt zich 25 jaar later af na het verhaal van de oorspronkelijke film.

  Jane en Michael Banks zijn ondertussen volwassen geworden en hebben allebei kinderen gekregen, maar ze krijgen voor de tweede keer onverwachts bezoek van Mary Poppins. Er heerst in London een grote depressie en Jane en Michael hebben een dierbare verloren. Mary Poppins probeert samen met haar vriend Jack opnieuw bewondering en vreugde te laten voelen in het leven van de familie Banks.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  The Lion King

  In 2019 kwam de remake uit van het klassieke verhaal van The Lion King. The Lion King is een muzikale film met veel aanstekelijke liedjes zoals Hakuna Matata, I Just Can't Wait to Be King, Be Prepared en Can You Feel the Love Tonight. Voor deze remake heeft Beyoncé een nummer gemaakt genaamd Spirit. Beyonce speelde overigens ook de rol van Nala.

  Simba, zoon van Mufasa en Sarabi treedt later in de voetsporen van zijn vader. Simba wordt later koning, alleen de broer van Mufasa, Scar kan dat niet uitstaan. Hij verzint een gruwelijk plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen. Wanneer Simba's vader overlijdt vlucht Simba weg uit de savanne en wil hij geen koning meer worden. Maar wanneer Simba een nieuw leven probeert te leiden is de savanne er slecht aan toe en probeert Scar alle macht te krijgen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.